!!POMOCY!!
Tak jak zwykle włączam kompa, z listy systemów(mam zainstalowane 2 xp i 98) wybieram XP Prof.Wpisuję hasło do jedynego konta(administrator).A tu włącza się komunikat na czarnym tle"nie moźesz się zalogować zostałeś zablokowany przez
administratora".Co robić?Mój 98 nie widzi NTFS więc zainstalowałem program Partitin Explorer z pakietu Paragon hard disk menager i próbuję skasować (zgodnie z radą znajomego)pliki SAM i SAM.log z folderu windows/system32/config.Jednak i to się nie udało.Wyświetla się komunikat źe "nie moźna otworzyć partycji do odczytu/zapisu.Moźliwe źe jest zablokowana."Co robić?!Moźliwe źe jest to skutek wirusa.Ostatnio złapałem hackarmy i beagle czy coś takiego>POMOCY
PS.Format nie wchodzi w grę.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
administratora".Co robić?Mój 98 nie widzi NTFS więc zainstalowałem program Partitin Explorer z pakietu Paragon hard disk menager i próbuję skasować (zgodnie z radą znajomego)pliki SAM i SAM.log z folderu windows/system32/config.Jednak i to się nie udało.Wyświetla się komunikat źe "nie moźna otworzyć partycji do odczytu/zapisu.Moźliwe źe jest zablokowana."Co robić?!Moźliwe źe jest to skutek wirusa.Ostatnio złapałem hackarmy i beagle czy coś takiego>POMOCY
PS.Format nie wchodzi w grę.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Odpowiedzi: 9
pleasehelpme:A czy na maila byś mi jakieś wskazówki przysłał?
Ani na maila, ani na PW, ani w źaden inny sposób – zaleźy Ci na wejściu do kompytera ?
Myślę, źe 5 minut poświęcone na szukanie to czasu aź nadto , by taki problem rozwikłać.
Inną natomiast kwestią pozostaje to czy to info to nie jest wierzchołek góry lodowej i nie okaźe się, źenawet usunięcie hasła nie daje dojścia od systemu.
Skoro i taka ewentualność zachodzi to moźesz :
a/ póbowac naprawy systemu przy pomocy płyty instalacyjnej – opisywane na forum wiele razy
b/ postawić nową kopię systemu obok istniejącej, a potem przejąć prawa, o czym pisąłem poprzednio – teź na ofrum i w pomocy XP opisywane dokładnie.
A czy na maila byś mi jakieś wskazówki przysłał?
pleasehelpme:98 nie widzi NTFS, a na takiej partycji mam XP.Jest łatka dla 98 źeby obsługiwał NTFS, ale ja nie mogę jej zainstalować bo mam waźne poufne pliki w xp,a
98 naleźy do reszty uźytkowników PC
To poszukaj w sieci o tym w jaki sposób moźna ominąć hasło. Jest kilka mozliwości, ale z dość jasnych względów nie beę ich wymieniał i opisywał.
98 nie widzi NTFS, a na takiej partycji mam XP.Jest łatka dla 98 źeby obsługiwał NTFS, ale ja nie mogę jej zainstalować bo mam waźne poufne pliki w xp,a
pomyłka mam dwa systemy XP i 98
pleasehelpme:W jaki sposón drugi xp?
Napisąles przeciez, źe masz 2 XP, a nie napisąłeś, źe bład na obu występuje.
Logicznym więc wydaje się zapytanie czy w takim razie z drugiego XP do katologów tego pierwszego przejść nie moźesz – albo odwrotnie jeźlei kolejność ma jakieś znaczenie.
pleasehelpme:W jaki sposón drugi xp?
Napisąles przeciez, źe masz 2 XP, a nie napisąłeś, źe bład na obu występuje.
Logicznym więc wydaje się zapytanie czy w takim razie z drugiego XP do katologów tego pierwszego przejść nie moźesz – albo odwrotnie jeźlei kolejność ma jakieś znaczenie.
W jaki sposón drugi xp?
A drugi XP i przejęcie praw?
Strona 1 / 1