!!!!Pomocy!!!!!
Skopiowałem to co obecnie mam na pulpicie.
Pojawiło się prawdopodobnie za sprawą programu o nazwie MORPHEUS w momencie przeszukiwania stron internetowych w poszukiwaniu MP3. Obecnie nie mogę uruchomić ZADNEGO PROGRAMU – od momentu padnięcia programu REGCLEANER w trakcie sprawdzania rejestru – nie mogę równieź przeinstalować systemu (mam XP).
NIE MOGE URUCHOMIĆ NICZEGO POZA IE – sciągnięte narzędzia do usuwania robaków np ze strony MKSVIR na nic się nie przydają bo nie mogę ich wykorzystać
Oczywiście napis poniźej jest ładny i kolorowy a kaźde kliknięcie w jego pobliźu powoduje najczęściej odpalenia stron sexowych.
PROSZĘ O POMOC!!!!!
mój e mail jac14@o2.pl (ale nie mam dostępu do OUTLOOKA)
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
ALL YOU DO WITH COMPUTER IS STORED FOREVER IN YOUR HARD DISK. WHEN YOU VISIT SITES, SEND EMAILS... ALL YOUR ACTIONS ARE LOGGED. AND IT IS IMPOSSIBLE TO REMOVE THEM WITH STANDARD TOOLS. YOUR DATA IS STILL AVAILABLE FOR FORENSICS. AND IN SOME CASES FOR YOUR BOSS, YOUR FRIENDS, YOUR WIFE, YOUR CHILDREN.
Every site you or somebody or even something, like spyware, opened in your browser, with all images, and all downloaded and maybe later removed movies or mp3 songs – ARE STILL THERE and could broke your life!
SECURE YOURSELF RIGHT NOW!
Removal instructions
:? :? :? :? :? :? :?
Pojawiło się prawdopodobnie za sprawą programu o nazwie MORPHEUS w momencie przeszukiwania stron internetowych w poszukiwaniu MP3. Obecnie nie mogę uruchomić ZADNEGO PROGRAMU – od momentu padnięcia programu REGCLEANER w trakcie sprawdzania rejestru – nie mogę równieź przeinstalować systemu (mam XP).
NIE MOGE URUCHOMIĆ NICZEGO POZA IE – sciągnięte narzędzia do usuwania robaków np ze strony MKSVIR na nic się nie przydają bo nie mogę ich wykorzystać
Oczywiście napis poniźej jest ładny i kolorowy a kaźde kliknięcie w jego pobliźu powoduje najczęściej odpalenia stron sexowych.
PROSZĘ O POMOC!!!!!
mój e mail jac14@o2.pl (ale nie mam dostępu do OUTLOOKA)
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
ALL YOU DO WITH COMPUTER IS STORED FOREVER IN YOUR HARD DISK. WHEN YOU VISIT SITES, SEND EMAILS... ALL YOUR ACTIONS ARE LOGGED. AND IT IS IMPOSSIBLE TO REMOVE THEM WITH STANDARD TOOLS. YOUR DATA IS STILL AVAILABLE FOR FORENSICS. AND IN SOME CASES FOR YOUR BOSS, YOUR FRIENDS, YOUR WIFE, YOUR CHILDREN.
Every site you or somebody or even something, like spyware, opened in your browser, with all images, and all downloaded and maybe later removed movies or mp3 songs – ARE STILL THERE and could broke your life!
SECURE YOURSELF RIGHT NOW!
Removal instructions
:? :? :? :? :? :? :?
Odpowiedzi: 8
DZIĘKI ZA UDZIELONĄ POMOC I WSPARCIE DUCHOWE!
Musiałem jednak przeinstalować system – nic mi nie działało i chciało się zainstalować.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Musiałem jednak przeinstalować system – nic mi nie działało i chciało się zainstalować.
:lol: :lol: :lol: :lol:
To juz gorzej jak sie pliki uruchamiac nie chca
Masz wlaczone przywracanie systemu ??
To jakis trojan CWS
Sprobuj poszukac rowniez pliku system32.dll
Usun go jesli jest w C:windowssystem32 lub
C:windowssystem
Jak odpalic w awaryjnym masz tutaj
>> http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2001052409420406
Sciagnij Pocket KillBox i niech usunie ten plik po reboocie jesli nie bedzie sie dalo inaczej
http://download.broadbandmedic.com/Killbox.exe
JEsli sie uda to wklejaj log z HJT + DLLCompare
Masz wlaczone przywracanie systemu ??
To jakis trojan CWS
Sprobuj poszukac rowniez pliku system32.dll
Usun go jesli jest w C:windowssystem32 lub
C:windowssystem
Jak odpalic w awaryjnym masz tutaj
>> http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2001052409420406
Sciagnij Pocket KillBox i niech usunie ten plik po reboocie jesli nie bedzie sie dalo inaczej
http://download.broadbandmedic.com/Killbox.exe
JEsli sie uda to wklejaj log z HJT + DLLCompare
Nie mogę dostać się do trybu awaryjnego.........
Mam podejrzany jeden plik w następującym miejscu:
index.dat
C:Documents and SettingsJAcekCookies
za kaźdym uruchomienia komputera uaktywnia się jednak nie mogę go usunąć bo pojawia sie komunikat:
nie moźna usunąć index :
plik jest uzywany przez inna osobę lub program.
Plik index był skojarzony z tym którego
Element docelowy to:
"C:Program FilesWebSiteViewer124844.exe" /ac:124844 /sk: /lc: /ul
Z TYM ŻE W PODANEJ WYŻEJ LOKALIZACJI NIE MA JUŻ TEGO PLIKU BO (prawdobodobnie) GO USUNĄŁEM –– najbliźszy mu to właśnie ten plik index.dat
GENERALNIE KLOPS :roll: :roll: :roll: :roll:
SKANOWANIE PANDĄ ONLINE USUNEŁO WIRUSY – PONOWNE NIE WYKAZAŁO ŻADNEGO.
Mam podejrzany jeden plik w następującym miejscu:
index.dat
C:Documents and SettingsJAcekCookies
za kaźdym uruchomienia komputera uaktywnia się jednak nie mogę go usunąć bo pojawia sie komunikat:
nie moźna usunąć index :
plik jest uzywany przez inna osobę lub program.
Plik index był skojarzony z tym którego
Element docelowy to:
"C:Program FilesWebSiteViewer124844.exe" /ac:124844 /sk: /lc: /ul
Z TYM ŻE W PODANEJ WYŻEJ LOKALIZACJI NIE MA JUŻ TEGO PLIKU BO (prawdobodobnie) GO USUNĄŁEM –– najbliźszy mu to właśnie ten plik index.dat
GENERALNIE KLOPS :roll: :roll: :roll: :roll:
SKANOWANIE PANDĄ ONLINE USUNEŁO WIRUSY – PONOWNE NIE WYKAZAŁO ŻADNEGO.
A jak jest w trybie awaryjnym? Próbowałeś stworzyć log?
Jest tak: do właściwośi ekranu nie mogę się dostać, po prostu nie mogę ich uruchomić z panelu strowania – po kliknięciu PP myszy na pulpicie tez nic bo jest na nim ta p.... migająca nakładka.
Próbując otworzyć jakikolwiek program np za pomocą funkcji URUCHOM mam taki komunikat:
SYSTEM WINDOWS NIE MOŻE OTWORZYĆ TEGO PLIKU
Aby otorzyć ten plik system musi wiedzieć w jakim programie został on utworzony. System moźe przejść do trybu online aby wyszukać program automatycznie lub mozeszgo wybrac z listy...........???????
:?: :?: :?: :idea: :?: :?: :idea:
Próbując otworzyć jakikolwiek program np za pomocą funkcji URUCHOM mam taki komunikat:
SYSTEM WINDOWS NIE MOŻE OTWORZYĆ TEGO PLIKU
Aby otorzyć ten plik system musi wiedzieć w jakim programie został on utworzony. System moźe przejść do trybu online aby wyszukać program automatycznie lub mozeszgo wybrac z listy...........???????
:?: :?: :?: :idea: :?: :?: :idea:
Właściwości ekranu –> Zakładka Pulpit –> Dostosuj Pulpit –> Zakładka Sieć web. Tam poodznaczaj wszystko.
HijackThis'em przeskanuj w trybie awaryjnym i wklej log.
A co się dzieje, gdy uruchomisz jakikolwiek plik? Jakiś komunikat (jeśli tak, to jaki?) czy po prostu się zamyka?
HijackThis'em przeskanuj w trybie awaryjnym i wklej log.
NIE MOGE URUCHOMIĆ NICZEGO POZA IE
A co się dzieje, gdy uruchomisz jakikolwiek plik? Jakiś komunikat (jeśli tak, to jaki?) czy po prostu się zamyka?
Dzięki za podpowiedź – sytuacja jest nastepująca – po usunięciu pliku desktop.html zniknął załaczony przeze mnie na wstępie napisik ale pojawił się migający na przemian szary i biały pulpit – dalszych wskazówek załączonych prze CIEBIE nie mogę wykonać bo mi nic konkretniejszego (programy) nie działa.
MOŻE WYKOMBINUJESZ COŚ EXTRA CO MMNIE URATUJE
Z GÓRY DZIĘKI
MOŻE WYKOMBINUJESZ COŚ EXTRA CO MMNIE URATUJE
Z GÓRY DZIĘKI
Ciezka sprawa
Wylacz przywracanie
Poszukaj i wywal plik desktop.html
Pokaz screen z menagera procesow + log z HJT
Usuniecie tego to katorga gdyz jesli nie ubijesz wszystkiego bedzie sie odnawialo
Sciagnij DLLCompare, przeskanuj i rowniez wrzuc loga
Wylacz przywracanie
Poszukaj i wywal plik desktop.html
Pokaz screen z menagera procesow + log z HJT
Usuniecie tego to katorga gdyz jesli nie ubijesz wszystkiego bedzie sie odnawialo
Sciagnij DLLCompare, przeskanuj i rowniez wrzuc loga
Strona 1 / 1