pomocy!!!!!!!!!!
buu mam problem... robilam formata... zanim jednak go zrobilam sciagnelam programik express assist – chyba taka nazwa zeby eksportowal mi poczte ktora trzymalam na outlooku... i teraz nie mam pojecia jak przywrocic ta poczte a jest mi ona bardzo potrrzeba bo mialam tam wazne adresy...:(((( wie ktos jak to zrobic?? probowalam zrobic tym samym programem ktory wyzej wymienilam bo jest funkcja backup ale nie wiem gdzie to jest bo na outlooku nie ma...:(((( a folder ktory mi podaje w ogole nie istnieje... czy jest moze jakis inny sposob na zaimportowanie tej poczty... tylko ze podkreslam ze ja jej nie wyesportowalam outlookiem przed formatem – i to byl chyba moj blad wrrr...:((( pomozcie ludziki...
Odpowiedzi: 17
dziekuje bardzio... jus zaraz sprawdzam i jak cos to napisze co z tego wyszlo buzki
I Pokaź pliki systemowe
Przepraszam, źe nie podałem tego w moim poście.
Przepraszam, źe nie podałem tego w moim poście.
narzędzia> opcje folderów> widok> pokaź ukryte pliki i foldery
u mnie nie ma takich folderow jak ustawienia lokalne i tam te dalej:(((( wlasnie nie wiem co sie z nimi stalo bo wczesniej przed formatem je mialam a teraz nie ma –zniknely?? wrrr:(( no nic jeszcze popatrze co i jak... buzka
U mnie jest to tutaj: C:Documents and SettingsJacekUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentities{B8AB53DD–279C–489A–9015–D9F951B21326}MicrosoftOutlook Express
hmmm... w outlooku... folder w ktorym sa przechowywane wiadomosci...?? a jaki to folder bo u mnie nie ma takiego folderu niestety...:(((( albo ja poprostu nie wiem co to za folder... wrr...:(((
Teraz pliki ktore zostaly "odtworzone" przez ten program wrzuc do folderu w ktorym OE ma przechowywac czy tez przechowuje poczte.
ok udalo mi sie zrobic tak jak pisales, ale jak wrzucic te wiadomosci spowrotem do Outlook'a??
Po zrobieniu tego co mi napisales mam taki plik:
"==================================================
Express Assist 7 2000–2003 –– Version No: 7.0.5 Build 200
User Name: MarMag
Restored from: A:Express5Backup.Profil1.2004–07–14–19–14.eaz
Identity Information Created for Identity: Main Identity
===== Files & Folders Restored =====
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
OE Control Data
––– Folders.dbx –– Restored as: Folders.dbx
Outlook Express Mail
––– Skrzynka odbiorcza.dbx –– Restored as: Skrzynka odbiorcza.dbx
=================================================="
I co dalej z tym?? buuu:((
Po zrobieniu tego co mi napisales mam taki plik:
"==================================================
Express Assist 7 2000–2003 –– Version No: 7.0.5 Build 200
User Name: MarMag
Restored from: A:Express5Backup.Profil1.2004–07–14–19–14.eaz
Identity Information Created for Identity: Main Identity
===== Files & Folders Restored =====
OE Control Data
––– Folders.dbx –– Restored as: Folders.dbx
Outlook Express Mail
––– Skrzynka odbiorcza.dbx –– Restored as: Skrzynka odbiorcza.dbx
=================================================="
I co dalej z tym?? buuu:((
"When restoring to a new copy of Outlook Express you must restore to the "Main Identify". You may change the name of "Mail Identify" within Outlook Express after the restore is complete if you wish" – co to ma byc????:((( zrobilam tak jak napisales i to mi wyskoczylo buuuu.. nie rozumiem tego :(((
Okej, pobawiłem się tym progsem i aby przywrócić wiadomości zrób tak:
Kliknij skrót na pulpicie Express Assist 7 w nowo otwartym oknie daj Restore później kliknij na restore All folders pojawi się okienko, w którym musisz wskazać plik z rozszerzeniem *.eaz (w Twoim przypadku do dyskietka), zaznaczasz ten plik i klikasz otwórz. W następnym okienku zaznaczasz Restore Messeges from Identity: Toźsamość główna To identity: Toźsamość główna (u Ciebie moźe to być inaczej), kliksza Next Step potem zaznaczasz wszystkie pola jakie masz do zaznaczenia i klikasz na Restore Now. Powinno pomóc. Pozdrawiam.
Kliknij skrót na pulpicie Express Assist 7 w nowo otwartym oknie daj Restore później kliknij na restore All folders pojawi się okienko, w którym musisz wskazać plik z rozszerzeniem *.eaz (w Twoim przypadku do dyskietka), zaznaczasz ten plik i klikasz otwórz. W następnym okienku zaznaczasz Restore Messeges from Identity: Toźsamość główna To identity: Toźsamość główna (u Ciebie moźe to być inaczej), kliksza Next Step potem zaznaczasz wszystkie pola jakie masz do zaznaczenia i klikasz na Restore Now. Powinno pomóc. Pozdrawiam.
a wiec tak zrobilam backup–a i zapisalam go na dyskietce... mam ta dyskietke ale jak ja otwieram i chce przywrocic te emaila i wszytsko to to sie zapisuje w jakims folderze na dysku C ale jak to do outlooka wrzucic...?? bo outlook tego nie widzi... w ogole nie widzi tego pliku ktory sie wypakuje z tej dyskietki z backupem... pieprzy ze nie ma tam zadnego pliku z poczta... wrr:(((
No tat tylko koleźanka napisała źe zrobiła backupa przed formatem i nigdzie go nie wyexportowała i zrobiła formata więc na co był ten backup zapisany jedynie na dysku na którym w chwilę później dokonanao formatowania :roll: czy tak jakoś
Jeśli zrobiła backup i pliczek zapisała na innej partycji/dyskietce/CD to wystarczy zainstalowac program, którym robiła backup i przywrócić pliczek.
oj oj oj chyba z tego nic nie będzie moim skromnym zdaniem co z tego źe zrobiłaś backupa przed formatem jak potem wszystkie dane sformatowałaś to juź chyba nic się nie da zrobić chyba podkreślam ale dodam źe jak zawsze mogę źyć w nieświadomości i się mylić
Jeśli Ty speak English to zapraszam: http://ajsystems.com/kb/ a takźe http://ajsystems.com/kb/index.php?page=index_v2&id=113&c=1
nio mam zrobiony ten backup... jak to w jakim pliku???? to jest jakis plik od tego programu express assist i ten plik jest wrzucony do program filles do outlooka normalnie... i *** jak chce importowac w outlooku ta poczte to nic...:(((( w ogole jakby jej nie bylo...wrrrr!!:((
Nigdy nie uźywałem tego programiku.
Ale przynajmniej masz ten backup zrobiony,czy nie? I w jakim to jest pliku?
Ale przynajmniej masz ten backup zrobiony,czy nie? I w jakim to jest pliku?
Strona 1 / 1