pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam laptopa intel 4 2,66 ,30 hdd jak podzielic partycje.....zeby chodziło to wydajnie...thanks

Odpowiedzi: 6

Nieśmiało zapodam – zewnętrzny przez jaką kieszeń USB np. :)
Rebe
Dodano
07.04.2004 09:01:54
ksenr:
mam laptopa intel 4 2,66 ,30 hdd jak podzielic partycje.....zeby chodziło to wydajnie...thanks

Pierwszy wątek:
WOW :!: Ciekawe gdzie ty ten drugi dysk włoźysz :?:
Drugi wątek :
Owszem, posiadanie "niezaleźnej" partycji nie daje 100% pewności, jednak zdecydowanie wzrasta procentowość jej posiadania w przypadku zonku systemu.
Anonymous
Dodano
07.04.2004 01:22:37
Skoro minie wywołałeś to odpowiem:
1. Po co się dysk partycjonuje to chyba wiem. Nie widzę natomiast wielkiego pozytku z zakładania tych partycji kilku na dysku. Moźe jestem leniwy, moźe jestem fatalistą i wyznawcą prawa Murphie–go – trudno wyczuć. Jednak juź iwele razy byłem świadkiem teog, źe padała partycja systemowa, a w konsekwencji dostęp do kolejnych teź stawał się czysto iluzoryczny.
Dlatego zawsze doradzam ; kupić dwa mniejsze dyski, a nie jeden i go dzielić na dwie partycje.
2. System ma tu do rzeczy tyle, źe od jego rodzaju zaleźy ilość niezbednego, dla sensownego rozłoźenia go, miejsca. Pomijam zapasy na hibernację, restore, swapy itp., a pisze o samych katalogach systemowych . Oczywiście i tu mozna pokusić się o zmianę scieźek do nich czy to poprzez jakieś tweakery, czy inne instalacje nienadzorowane.
Rebe
Dodano
06.04.2004 23:06:18
Rebe:
Po pierwsze :
po co w ogóle chcesz dzielić?
Po drugie:
Jeźlei juź musisz to robić to dla jakiego systemu?
Po trzecie:
Ilość partycji, a wydajność to raczej nie jest specjalnie styczna konstrukcja.

Po pierwsze :
to ty nie wiesz po co się dzieli dyski na partycje ?
Po drugie :
a co to za róźnica ?
Po trzecie:
z tym się zgodzę.

Tak, wyskoczyłem jak filip z konopii, bo mnie zadziwiła twoja wypowiedź.

Wracając do tematu – 4 GB na system z całym inwentarzem (szczególnie XP) to troche mało. Ja proponuję dwie partycje – jedną 6 GB, drugą – to co pozostanie. Po co ? A choćby do archiwizowania (zapisywania) waźnych plików po to, by nie mieć problemów z ich odzyskaniem gdy "walnie" system.

Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
06.04.2004 22:41:38
Po pierwsze :
po co w ogóle chcesz dzielić?
Po drugie:
Jeźlei juź musisz to robić to dla jakiego systemu?
Po trzecie:
Ilość partycji, a wydajność to raczej nie jest specjalnie styczna konstrukcja.
Rebe
Dodano
04.04.2004 19:28:45
Ja proponuje tak:
2 partycje jedna na sam system jakies 4 giga(w zaleznoasci od systemu) a reszte na gierki,filmy,muze itp.
Psantic
Dodano
04.04.2004 19:12:08
Anonymous
Dodano:
04.04.2004 18:57:59
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1