pomocy z poczta na outlooku
Nie moźna wysłać wiadomości, poniewaź jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e–mail to: Rbomail@kgjs.no. Temat 'List', Konto: 'poczta.interia.pl', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '553 : Sender address rejected: not owned by user BabciaHelaS@interia.pl', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 553, Numer błędu: 0x800CCC79
co to za blad i jak sobie z nim poradzic...?? nie moge wyslac zadnego maila bo wyskakuje mi taki blad i za kazdym razem w odrzuconym adresie jest adres ten pod ktory chce wyslac komus maila... pomozcie tylko szybko
pozdrowionka
co to za blad i jak sobie z nim poradzic...?? nie moge wyslac zadnego maila bo wyskakuje mi taki blad i za kazdym razem w odrzuconym adresie jest adres ten pod ktory chce wyslac komus maila... pomozcie tylko szybko
pozdrowionka
Odpowiedzi: 4
megiś najszybciej bedzie jak wywalisz z ustawien to konto i skonfigurujesz jeszcze raz wg TEJ rozpiski
A TUTAJ masz konfiguracje dla najpopularniejszych programow pocztowych.
A TUTAJ masz konfiguracje dla najpopularniejszych programow pocztowych.
pomoze ktos???
ale o to chodzi ze jest zaznaczone serwer wymaga uwierzytelnienia zaznaczone jest zeby logowac przy uzyciu tych samych ustawien co moj serwer poczty przychodzacej.... a i poczta sie sprawdza mozna ja odebrac ale nie moge wyslac...
Problem wynika z nieprawidłowej konfiguracji programu pocztowego. Jeśli to Outlook Express, w menu 'Narzędzia' naleźy wybrać opcję 'Konta'. Następnie w zakładce 'Poczta' wybrać konto na naszym serwerze i wcisnąć przycisk 'Właściwości'. W zakładce 'Serwery' naleźy zaznaczyć znajdującą się u dołu opcję 'Serwer wymaga uwierzytelniania'.
To 'klasyczny' problem. Rozpoznać go moźna po komunikacie 'Relay access denied'.
Źródło: http://portal.telvinet.pl/webcm/boa_faq_mail#1025
To 'klasyczny' problem. Rozpoznać go moźna po komunikacie 'Relay access denied'.
Źródło: http://portal.telvinet.pl/webcm/boa_faq_mail#1025
Strona 1 / 1