pomocy z outlookiem!!!:((
mam problem i to wielki:(((( powiedzcie mi co to ma byc : "Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'mail.pro.onet.pl', Serwer: 'mail.pro.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F"???(( nie moge wysylac wiadomosci ze swojej poczty z outlooka bo wyskakuje mi taki blad!!! jakos do niedawna wszytsko bylo ok a teraz nie moge poczty wyslac tylko moge odebrac co ktos do mnie przysle – tez choreeeee plisaaa pomocie co to jest i co z tym zrobic bo bardzo mi to potrzebne...((
Odpowiedzi: 20
nie wiem co zrobilam ale teraz poczta jak cos to mi sie odbeirze ale nadal nie chce sie wyslac a to trez problem wiec jak cos to prosze o pomoc co zrobic z tym zeby sie wyslala jezeli wyskakuje mi taki blad "Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'Neostrada Plus Poczta', Serwer: 'poczta.neostrada.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F" i na onecie "Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'mail.pro.onet.pl', Serwer: 'mail.pro.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F"...:(((( a co do tej zapory to co to w ogole i gdzie to znalezc... z gory dziekuje bede wieczorkiem bo musze sie odstresowac od tego kompa wrrr:(((
W swoim firewallu pozwól na połaczenia dla aplikacji Outlook Express. Ale jak na laptopie nie ma firewalla to raczej nie jego wina. Chyba, źe jest norton :>
wlasnie bo teraz podlaczylam do neo laptopa bo tez posiadam takie cos w domu i mam tam takze te same konta pocztowe... i na laptopie pod neo poczta sie sprawdzi jak cos przyjdzie to odbierze ale wyslylac tez nie chce...
a co do tego cytatu... to mozna tak troche prosciej bo ja naprawde nie jestem geniuszem z informatyki ;p
a co do tego cytatu... to mozna tak troche prosciej bo ja naprawde nie jestem geniuszem z informatyki ;p
Metoda 2: Konfigurowanie oprogramowania zapory
Skonfiguruj oprogramowanie zapory, aby udzielić dostępu do Internetu następującym plikom.
W przypadku programu Outlook Express: Msimn.exe
W przypadku programu Outlook: Outlook.exe
Domyślnie w przypadku większości klientów poczty e–mail trzeba zapewnić dostęp wychodzący przez port 110 i dostęp przychodzący przez port 25. Aby uzyskać więcej informacji dotyczących portów komunikacji z serwerem poczty e–mail, skontaktuj się z usługodawcą internetowym lub administratorem systemu.
Ze stron MS ;)
no pewnie... juz nie wiem ile razy to robilam... i to nic nie daje bo nawet jak usune je i utworze na nowo to i tak sie nie wysle ani nie odbierze... :((( nie wiem co mam z tym zrobic... a poczta mi jest naprawde bardzo potrzebna...:(( w koncu jak nic z tego nie wyjdzie to chyba bedzie trzeba dac to komus kto by to laskawie naprawil...:((( bo ja nie mam pojecia najmniejeszego juz jak...:((
A próbowałś wykasować konta z OE i utworzyć je na nowo ?
jest tak i nic:((( teraz ani mi poczty nie odbiera ani nie wysyla tylko jakies poj*** bledy wyskakuja ze laczenie z serwerem nie powiodlo sie :(((((( przy probie odebrania poczty:((((
A spróbuj zrobić tak:
wylaczylam firewalla i nic teraz nawet sie poczta nie chce odebrac bo wyskakuja bledy tym razem takie " Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'Neostrada Plus Poczta', Serwer: 'poczta.neostrada.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E" i "Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'mail.pro.onet.pl', Serwer: 'mail.pro.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E" buuu
-
Wystarczy zmienic port smtp na 587 i zaznaczyc ssl. Na interii to dziala<br>
Zostaw jak jest, a Norotna wyłączyłaś jak pisałem wyźej ?
ale wlasnie doszlam do tej zakladki i jest smtp 25 pop3 110 tylko nie wiem czy tam ma byc cos zaznaczone czy nie...
we właściwościach konta w zakładce zaawansowane sprawdź czy masz tak ustawione porty (w outlook'u), a wyłącz firewalla i sprawdź czy wyślesz pocztę.
mam nortona ale tylko personal firewall i wlasnie czytalam o tych portach ale nic z tego nie kumam za bardzo moze tak najprosciej mozna... dziekuje
A porty ?
Dla pop3 to 110, a dla smtp to 25.
Masz moźe Nortona ?
Dla pop3 to 110, a dla smtp to 25.
Masz moźe Nortona ?
kolego sympatyczny po pierwsze jestem dziewczyna jakbys nie zauwazyl z tego np jak pisalam albo chociaz po nicku no ale mniejsza o to... po drugie jak czytasz posty to czytaj dokladnie... napisalam ze nie moge wysylac poczty ani z onetu ani z neo gdzie na neo nie potrzebuje zadnego uwierzytelniania i przynajmniej z tej poczty powinny mi sie wiadomosci wysylac wiec nie pisz takich glupawych rzeczy tylko czytaj uwaznie na drugi raz... a poza tym jakos poczta na onecie chodzila mi do tej pory normalnie i mialam zrobione to o czym pisales i mam nadal z tym ze poczta sie odbiera ale sie nie wysyla wiec chyba Ty nie wiesz o co chodzi... sorry ale na drugi raz czytaj dokladnie o co chodzi a nie udajesz ze wszytskie rozumy pozjadales...
a co do mojego posta to czy ktos mi pomoze...?? bo juz naprawde mam dosyc a musze to zrobic... jak to w ogole mozliwe ze poczta sie odbiera a sie nie wysyla... wszytsko jest dobrze powpisywane serwery przychodzacej i wychodzacej i w ogole... pomozcie mi plissss...
a co do mojego posta to czy ktos mi pomoze...?? bo juz naprawde mam dosyc a musze to zrobic... jak to w ogole mozliwe ze poczta sie odbiera a sie nie wysyla... wszytsko jest dobrze powpisywane serwery przychodzacej i wychodzacej i w ogole... pomozcie mi plissss...
w onecie jakby ktos nie wiedzial okolo miesiac temu kazano zrobic autoryzacje konta. Bardzo to dziwne ze nie chce ci dzialac. Na poczatku wystarczylo tylko zaznaczyc" Server wymaga uwierzytelnienia" ale pozniej pewnie cos pogmatwałeś i ... *** :P sprubuj skasowac konto i jeszcze raz od poczatku skonfigurować.
P.S. O jakiego Outlooka chodzi ( Outlook Expres, XP, 2003 ? ) Stary tu masz dokladnie jak trzeba skonfigurowac http://poczta.onet.pl/autoryzacja/
P.S. O jakiego Outlooka chodzi ( Outlook Expres, XP, 2003 ? ) Stary tu masz dokladnie jak trzeba skonfigurowac http://poczta.onet.pl/autoryzacja/
niestety to nic nie dalo dalej nie moge wyslac poczty ani z konta neostrady ani onetu...:(
wejdz w poczte–narzedzia/konta/wlasciwosci/serwery i tam odptaszyc "serwer wymaga uwierzytelnienia/zastosuj/ok
i powinno pomoc a jak nie to daj znac cos wymyslimy
i powinno pomoc a jak nie to daj znac cos wymyslimy
Error 0x800CCC0F
1. Modem was disconnected, or network cable was disconnected. If this happens alot, there may be noise on the phone line, you may need updated modem drivers, or an init string.
a przepraszam jak to mozliwe...?? przy neo?? updated modem drivers – a to to gdzie ja mam se znalezc do neo??? :(((
1. Modem was disconnected, or network cable was disconnected. If this happens alot, there may be noise on the phone line, you may need updated modem drivers, or an init string.
a przepraszam jak to mozliwe...?? przy neo?? updated modem drivers – a to to gdzie ja mam se znalezc do neo??? :(((
Prosze – http://www.modemhelp.net/oeerrors/oe.shtml
Numery bledow z objasnieniami.
Numery bledow z objasnieniami.