pomocy z outlookiem!!!:((

mam problem i to wielki:(((( powiedzcie mi co to ma byc : "Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'mail.pro.onet.pl', Serwer: 'mail.pro.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F"???(( nie moge wysylac wiadomosci ze swojej poczty z outlooka bo wyskakuje mi taki blad!!! jakos do niedawna wszytsko bylo ok a teraz nie moge poczty wyslac tylko moge odebrac co ktos do mnie przysle – tez choreeeee plisaaa pomocie co to jest i co z tym zrobic bo bardzo mi to potrzebne...((

Odpowiedzi: 20

Sokolik, wylacz Alarm zone, lub inna zapore Fire Walla. Powinno ustapic, hey.
scanmann
Dodano
08.01.2006 22:46:18
witam .tez nie mogę wysłac poczty z mojego komputera i juź się męcze blisko rok,jestem w sieci LAN i wyskakują mi ciągle jakieś błędy ostani to
Nie moźna odnaleźć hosta smtp. Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera.

Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 11001, Numer błędu: 0x800CCC0D
lub

Zalogowanie na serwerze przy uźyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła jest niemoźliwe. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '–ERR Nieobsługiwany typ autoryzacji. Not supported authentication type.', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC18
moźe i ja skorzystam z pomocy :lol:
sokolik
Dodano
08.01.2006 19:29:07
Megisiu, wylacz na chwile firewalla, masz chyba ALARMZONE, powinno puscic, calus :–)))
scanmann
Dodano
06.01.2006 23:00:30
Mnie rowniez dotknal ten sam problem co Megi ,tyle ,ze udalo mi sie zlokalizowac jego przyczyne.

Sam problem polegal na tym ,ze pomimo prawidlowych nazw serwerow POP i SMTP ,nie mozna bylo wysylac poczty (pojawial sie blad numer "0x800CCC0F"). Natomiast samo jej odbieranie przebiegalo gladko.

Caly problem tkwi w blokowaniu przez firewall'a pakietow "ICMP Destination Unreachable".
Gdy umozliwimy ich odbior = problem zniknie.
Wymaga to oczywiscie minimalnej znajomosci obslugi tego typu programu (lub odpowiedniej osoby:).

To bylo tak w wielkim skrocie ,ale blad ten pojawia sie tylko w sytuacji ,gdy korzystamy z dzielonego przez inny komputer lacza internetowego ,a jednoczesnie sami uzywamy "zapory ogniowej".

W takim wypadku ,gdy probujemy wyslac email ,program udostepniajacy internet (bramka) wysyla wyzej opisany sygnal ICMP. ma on zadanie zwiekszyc wartosc MTU ,
a tym samym zwiekszyc porcje przesylanych danych.

Tak szczerze mowiac ,to mam wrazenie ,ze jak sam nie rozwiazesz problemu ,to zadne forum tobie nie pomoze – tylko gledzenie i gledzenie. a to jest rozwiazanie.

pawel
bubu82
Dodano
23.09.2005 01:12:59
Efem:
Numer błędu: 0x800CCC0F
Zobacz tu –> http://www.tiscali.co.uk/help/email/oe_errors_0x800ccc0f.html
tu –> http://www.issociate.de/board/post/242330/Cannot_receive_email_if_Norton_scan_on.html
EL NINO
Dodano
28.08.2005 02:17:43
Cześć,
szukając pomocy w podobnym problemie trafiłam na Wasze grono... choc prawie rok upłynął od rozpoczęcia tego wątku moźe wreszcie komuś uda sie go pozytywnie zakończyć.
Szczegóły:
po wymianie karty sieciowej Outlook nie dobiera poczty (ale wysyłam bez problemu)– na kaźdym koncie– wp i yahoo– wyskakuje podobny błąd;

Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'pop3.mail.yahoo.com', Serwer: 'pop.mail.yahoo.co.uk', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '+OK 2043 octets', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10053, Numer błędu: 0x800CCC0F

Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '+OK 9665 octets', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10053, Numer błędu: 0x800CCC0F

I sęk w tym drodzy Forumowicze, źe nie bawiłam sie w jego konfiguracji– wszystko ustawione jest poprawnie. Po prostu wsadzona została nowa karta sieciowa, bez ingerencji w sam program.
Mam firewalla rzecz jasna– ZoneAlarm, ale on nie ma wpływu na problem– zezwolenia na dostęp plików Outlooka do sieci ustawione są poprawnie, a nawet gdy ZoneAlarm jest zamknięty problem nie znika.
Co jeszcze moge napisać... Windows2000, Outlook najnowszy... zainstalowałam teź dzisiaj Thunderbird'a mając nadzieję źe wreszcie odbiorę poczte– ale on nawet numeru błędu nie podaje.
jedyne czego mogę sie dowiedzieć to ile wiadomości mam na koncie...ściągnąć ich nie mam jak.
Pozdrawiam Was ciepło– i mam nadzieje źe ktoś z Was wpadnie na rozwiązanie...
Efem
Dodano
28.08.2005 00:43:30
Podobnie do mnie, ze nie moge wysyłac wiadomosci.

U mnie tak to szczegółowo wyglada.

1.Jak odpalam komuter to wszystko przez jakies 10 minut działa dobrze. Potem zaczyna nie dzialac wysyłanie poczty.

2.Wyskakuje komunikat:
SEND – Serwer zgłasza brak gotowości w komunikacie: ""
SEND – Serwer zgłasza brak gotowości w komunikacie: "F

3. Jak zrestartuje komputer to znów działa dobrze i wysyła, odbiera – lecz znów po ok.10 minutach przestaje wysyłac pokazujac ten sam komunikat.

4.Sprawdzałem wylaczajac firewalla oraz Aantywira. Było tak samo. Nic nie pomogło.

5. Sprawdzałem Ad–awarem oraz antywirem dysk – nic nie wykryło. Mscongig z odpalaniem programow tez jest dobry, nie ma zadnych robali.

6. Mam 3 konta na o2.pl oraz jeden w domenie *.org, i wszystkie wtedy padają.

Ustawienia są dobre, poniewaz na poczatku odbiera i wysyła, wiec jest dobrze. Lecz po pewnym czasie, tych 10 minutach TheBat! nie daje rady ani zaden inny program pocztowy.

Co moze byc stanem takiej rzeczy ???
Tomasso
Dodano
30.12.2004 16:31:11
Witam! Mam ten sam problem nie moge wysylac wiadomosci z programu pocztowego, odbierac owszem. probowalem wszystkiego, konta sa na 100% poprawnie skonfigurowane (probowalem z aktywnym SSL jak i wylaczonym), z zadnego nie mozna bylo wyslac(o2,onet,yahoo), probowalem z innego klienta pocztowego tez nic, myslalem ze pomoze preinstalowanie systemu (wczesniej win98 wlasnie na nim sie to zaczelo, teraz winXP i to samo) obojetnie czy firewall wlaczony czy nie, nie mam zadnego antywirusa. Lacze sie przez modem kablowy uzywajac karty sieciowej, wczesniej portu USB (w kazdym przypadku wysylanie nie dzialalo) dostawca netu to Multimedia. Niedlugo wrzucam Mandrake, zobaczymy co bedzie.
salash
Dodano
30.12.2004 07:45:28
Witam
te same objawy przy wysylaniu poczty0x800CCC0F
oprocz tego brak polaczenie z WUpdate, niektore strony sie otwieraly a niektore nie.Do tego nie moglem pisac na forum (przegladac tak). Przyszedl serwisant z sieci i wymienil sieciowke. Teraz wszystko dziala.
Pozdrawiam
hege
Dodano
30.08.2004 12:49:24
Serwo Megiś! Spróbuj, jeśli jeszcze masz problem, w zakładce serwery we właściwościach wpisać w adresach poczty przychodzącej, na początku pop3 a w wychodzącej smtp Daj znać czy ewentualnie pomogło. I trzymaj się dziewczyno, w tym męskim gronie :D
abs
Dodano
16.08.2004 21:30:26
Wywolaj Konfiguracje Nortona – musisz znalezc. Odszukaj ustawienia skanowania. Co to za wersja Nortona ?
EL NINO
Dodano
04.08.2004 23:29:10
niee z uwierzytelnianiem jest ok jest zaznaczone jak trzeba a na tej stronce co mi podales tez juz bylam i wszytsko jest ok... nie wiem o co chodzi za bardzo z tym nortonem... jak wylaczyc skanowanie poczty... bo pytalam kolege i mi powiedzial zeby wylaczyc skanowanie... ale gdzie tu wejsc i w ogole...
megiś
Dodano
04.08.2004 22:43:40
Moze byscie oboje powstrzymali swoje jezory ? W piaskownicy nie jestescie, wiec nie ma potrzeby pluc na siebie nawzajem.
megis – robisz gdzies jakis prosty blad w ustawieniach tych kont. Sprawdz jak napisal Ci wczesniej Lycky, uwierzytelnienie.
Poza tym – http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en;813514
EL NINO
Dodano
04.08.2004 01:23:36
ci ludzie powiedzieli ci wszystko jak trzeba ... wystarczy ruszyc glowa i myszka MEGIS n–c
Lucky
Dodano
03.08.2004 23:30:42
wiesz co rozpierdalasz mnie totalnie... juz ci napisalam jak masz cos do mnie to zachowaj to dla siebie bo ja bym chciala sie dowiedziec co zrobic z moim outlookiem a nie co ty na moj temat myslisz bo mnie to gowno obchodzi!! wiec sie nie odzywaj bo i tak nie wiesz nic na temat co zrobic z moim outlookiem... dowiedzenia...
megiś
Dodano
03.08.2004 21:53:09
megiś:
TY LUCKY BUHEHEHE!!

Ten sie smieje kto sie smieje ostatni... ja mam sprawnego Outlooka, ale jak ma tu cokolwiek działać jak przychodzą tutaj z takimi włosami
Lucky
Dodano
03.08.2004 21:14:25
a i jak ci sie cos nie podoba nie musisz czytac nikt ci nie kaze tego czytac wiec sie odpi***
megiś
Dodano
03.08.2004 21:09:35
przyuwaz sobie dobra a ryja to masz ty!!!! i jak cos masz do mnie to zachowaj to dla siebie TY LUCKY BUHEHEHE!!
megiś
Dodano
03.08.2004 21:08:58
wchodzisz w nortona i bierzesz konfiguracje Personal Firewalla, tam jest zakladka programy i znajdz tam outlook'a i zobacz czy nie ma przypadkiem "Blokuj wszystkie". Jak tak bedzie to, to przestaw na "zezwalaj". ( mowie o NPF 2004 ale wczesniejsze wersje )

P.S. Z twoim nie wyparzonym ryjem i dziwacznym nickiem proponuje abys przestala caly czas kopiowac ten sam bład albo podala konkretne informacje na temat Outlooka (jaki?), moze to pomoze bardziej niz jakies referaty na temat plci
Lucky
Dodano
03.08.2004 20:41:42
na laptopie tez mam nortona i tez firewalla ok pozdrawiam i dziekuje za wszytsko no i czekam jeszcze na jakies podpowiedzi... buzka
megiś
Dodano
03.08.2004 19:48:19
megiś
Dodano:
02.08.2004 19:38:41
Komentarzy:
20
Strona 1 / 3