Pomocy z DivX prosze!

Koledze wysiadła karta graficzna(ATI Radeon ????),dałem mu na razie swoją stara GForce 2MX
Ma Pentium 4 2.6GHz ale nie wiem jaka płytę( w razie potrzeby sprawdzę).Po zamianie karty chodzi wszystko normalnie,włącznie z grami(tymi które mogą na GForce2
chodzić oczywiscie)oprócz:po włączeniu jakiegokolwiek filmu(DivX)najpierw BestPlayerem otwiera się i zawiesza(BestPlayer,nie komputer)moźna go zamknać tylko menadźerem urzadzeń,odinstalowałem oczywiscie stare sterowniki,zrobiłem reinstalacje wszystkich kodeków,spróbowałem AllPlayer,VPlayer,wszystkie zachowują się identy–
cznie.A teraz,co najciekawsze: Windows Media Player odtwarza wszystko bez źadnych problemów.O co tu chodzi?pomóźcie proszę,bedę wdzięczny za kaźdą wskazówkę bez względu czy pomoźe czy nie bo nie wiem
gdzie szukać rozwiązania.A przy okazji czy w WMP moźna podłoźyć podpisy do filmu DivX?
Dziękuje z góry.

Odpowiedzi: 5

Wielkie dzięki,Rebe.Pozdrawiam.
dziob
Dodano
15.06.2004 09:56:28
"WMP + napisy" – w archiwum podano jak to zrobić.
Tak iwęc wystarczy tam sięgnąć by się dowiedzieć – stąd : "tak".
WMP umie korzystać z niektórych kodeków, a i samych divix–ów jest tyle, źe niektóre są rozpoznawane "na goło"
Rebe
Dodano
15.06.2004 09:11:03
Mam jeszcze pytanie,dlaczego DivX działa w WMP,czy on uzywa innych kodeków?
dziob
Dodano
15.06.2004 00:49:51
Wielkie dzieki spróbuję,a a propos dowcipnego "tak",teź dziękuję i rozumiem źe tajemnicą jest jak to zrobić.
dziob
Dodano
15.06.2004 00:36:25
dziob:
......A przy okazji czy w WMP moźna podłoźyć podpisy do filmu DivX?
Dziękuje z góry.

Tak.

Zaś co do reszty to moze zacznij od ......... wyrzucenia wszystkich kodeków zainstalowanych , a potem doinstaluj ffdshow, który w 95% załatwi sprawę samoistnie, ew. ajki AC3 filter i to prawie wszystko.
O zgubnych skutkach zabawy z kodekami znajdziesz iwele w archiwum.
Rebe
Dodano
14.06.2004 23:02:29
dziob
Dodano:
14.06.2004 22:54:06
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1