pomocy z boot loaderem
Mam problem po wymianie płyty głównej i komputera oraz sformatowaniu dysku na system NTFS win xp pro nie mogę uruchomić komputera.
Z płyty cd startowej xp rusza bez problemu. Zauwaźyłem jeszcze źe po 7 minutach startuje bez płytki i to za kaźdym razem. Co moźe być przyczyną? :cry: Pomocy!!!
Z płyty cd startowej xp rusza bez problemu. Zauwaźyłem jeszcze źe po 7 minutach startuje bez płytki i to za kaźdym razem. Co moźe być przyczyną? :cry: Pomocy!!!
Odpowiedzi: 4
oczywiscie dysk i naped wisza na roznych kablach kazdy na master. Juz zaczynam sie zastanawiac czy problem nie jest z plyta??
Zmieniales, dokladales dyski ? Zworka/zworki na master czy tez slave dobrze ustawione ?
Tak płytę i procesor i zrobiłem system od nowa. Partycjonowanie dysku format wszystko pod XP. Drivery do płyty XP znalazł sam bo to chipset i845(więc nie nowy).Cała instalacja przebiega bez problemów i system działa. Natomiast po restarcie lub włączeniu na nowo zatrzymuje się po przetestowaniu całego sprzętu i po przydzieleniu przerwań. W tym momencie powinien startować system i stoi.Wyłączam kompa wkładam płytę z XP i startuje bez problemu. Dodam jeszcze źe bez płyty teź zastartuje po upływie dokładnie 7 minut.W BIOSie zamieniałem wszystkie moźliwe ustawienia bootsequence i nic. Czemu tak długo stoi a z płytą od razu startuje. Pomocy!! :cry:
Sformatowales dysk i co ? Zainstalowales system na nowo czy tez partycja z systemem zostala nienaruszona ? Wymieniales plyte i chyba procesor. A sterowniki plyty ?
Nie da sie opisac tego szerzej i bardziej zrozumiale ? Nie daj sie prosic – wiecej informacji.
Nie da sie opisac tego szerzej i bardziej zrozumiale ? Nie daj sie prosic – wiecej informacji.
Strona 1 / 1