POMOCY XP I NEOSTRADA _KONFLIKT!!!!
Witam.
Jestem w miare doświadczonym uźytkownikiem Win xp/98/95, lecz to co dzieje się w tej chwili przerasta mnie całego :)
Sprawa wygląda następująco:
Zainstalowałem sobie WIN 98 na dysk C, na dysk D WIN XP. Instaluje sobie pokolei sterowniki pod XP, Nero itp itd. Dochodze do Neostrady ( BO Z O NIEJ CAŁY TEN POST BĘDZIE). Po zainstalowaniu Neostrady, wchodze do przeglądarki ( standardowa z WIN XP ), ładuję stronę... niby wszystko gra. ALE! GDY CHCĘ PO RAZ DRUGI WEJŚĆ NA JAKĄŚ STRONĘ to kicha. Albo nie wchodzi, albo trzeba czekać naprawdę długo!! Instalka gg ściąga się z prędkością 300 bajtów/s (!!)
PO PROSTU KORZYSTANIE Z NETA STAJE SIĘ NIEMOŻLIWE.
TO NIE JEST WINA NEOSTRADY, BO PO ZAINSTALOWANIU NA WIN 98 ŚMIGA AŻ MIŁO POPATRZEĆ.
CO CIEKAWE GG, TLEN DZIAŁA BEZ ZARZUTU.
Robiłem juź wszystko, reinstalowałem, formatowałem, NIE INSTALOWAŁEM NIC PRÓCZ NEOSTRADY na czystego WIN XP... , źadnych DODATKÓW – nic.
Ja juz nie wiem co robić.
POMOCYYY!!! :shock:
Jestem w miare doświadczonym uźytkownikiem Win xp/98/95, lecz to co dzieje się w tej chwili przerasta mnie całego :)
Sprawa wygląda następująco:
Zainstalowałem sobie WIN 98 na dysk C, na dysk D WIN XP. Instaluje sobie pokolei sterowniki pod XP, Nero itp itd. Dochodze do Neostrady ( BO Z O NIEJ CAŁY TEN POST BĘDZIE). Po zainstalowaniu Neostrady, wchodze do przeglądarki ( standardowa z WIN XP ), ładuję stronę... niby wszystko gra. ALE! GDY CHCĘ PO RAZ DRUGI WEJŚĆ NA JAKĄŚ STRONĘ to kicha. Albo nie wchodzi, albo trzeba czekać naprawdę długo!! Instalka gg ściąga się z prędkością 300 bajtów/s (!!)
PO PROSTU KORZYSTANIE Z NETA STAJE SIĘ NIEMOŻLIWE.
TO NIE JEST WINA NEOSTRADY, BO PO ZAINSTALOWANIU NA WIN 98 ŚMIGA AŻ MIŁO POPATRZEĆ.
CO CIEKAWE GG, TLEN DZIAŁA BEZ ZARZUTU.
Robiłem juź wszystko, reinstalowałem, formatowałem, NIE INSTALOWAŁEM NIC PRÓCZ NEOSTRADY na czystego WIN XP... , źadnych DODATKÓW – nic.
Ja juz nie wiem co robić.
POMOCYYY!!! :shock:
Odpowiedzi: 10
no właśnie... miałem powiadomić. Wszystko śmiga... Tylko zostało mi 17 dni.... i co tu teraz robić :/ hmmm
musze wywalić Sp2 źeby sfixować system starym crackiem... jak wywyale to moźe znów przestać chodzić. :P ehhh...
Jak wyjdzie Longhorm i będzie dobry i CENA nie będzie drakońska, to kupie orginał. Na bank kupie...
pozdro...
musze wywalić Sp2 źeby sfixować system starym crackiem... jak wywyale to moźe znów przestać chodzić. :P ehhh...
Jak wyjdzie Longhorm i będzie dobry i CENA nie będzie drakońska, to kupie orginał. Na bank kupie...
pozdro...
Dzięki! Ściągam SP 2, reinstaluje system i zaintsaluje packa. Mam nadzieję źe zadziała :)
O wyniakch powiadomie...
O wyniakch powiadomie...
bulion:Co mam zrobić, źeby po instalacji XP PROFESSIONAL zapobiec temu "niedziałaniu neta"?? Czy jest moźe jakaś metoda zapobiegania?
Połatac system instalujac SP1 lub SP2+wszystkie poprawki jakie wyszly po wydaniu tych packow. XP swiezo po instalacji podlaczony do sieci "przezyje" tylko 20 minut (to udowodnila jakas madra glowa).
Jakie jest prawdopodobieństwo, źe po
Z(S)FORMATOWANIU partcji na której mam XP i zainstalowaniu innej wersji ( professional ), będzie się krzaczyć tak jak się krzaczy?
Bo mi się wydaje źe cudów nie ma i MUSI działać bo do tego zostało stworzone. Wogóle dziwi mnie strasznie to źe wystąpiły takie dziwne lipy, w tak "dobrych" produktach... Czemu tak sie dzieje?? hm?
Co mam zrobić, źeby po instalacji XP PROFESSIONAL zapobiec temu "niedziałaniu neta"?? Czy jest moźe jakaś metoda zapobiegania?
pozdrawiam, odpowiem dopiero o poranku.
A co do wkurzania się admina, to wiem coś o tym, gdyź nie jedno forum prowadze ( prowadziłem )... i wiem jak czasem się NIE chce :) pozdrawiam.
Z(S)FORMATOWANIU partcji na której mam XP i zainstalowaniu innej wersji ( professional ), będzie się krzaczyć tak jak się krzaczy?
Bo mi się wydaje źe cudów nie ma i MUSI działać bo do tego zostało stworzone. Wogóle dziwi mnie strasznie to źe wystąpiły takie dziwne lipy, w tak "dobrych" produktach... Czemu tak sie dzieje?? hm?
Co mam zrobić, źeby po instalacji XP PROFESSIONAL zapobiec temu "niedziałaniu neta"?? Czy jest moźe jakaś metoda zapobiegania?
pozdrawiam, odpowiem dopiero o poranku.
A co do wkurzania się admina, to wiem coś o tym, gdyź nie jedno forum prowadze ( prowadziłem )... i wiem jak czasem się NIE chce :) pozdrawiam.
Spokojna Twoja rozczochrana :wink: .bulion:El_Admino popadnie we wkurzenie...
Przebrnales w ogole przez tamten temat o ktorym pisalem ? O HiJackThis –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19974 ? Tam sa instrukcje krok po kroku.
Sciagnij programik, otworz, kliknij Scan, itd...
Na samym koncu Ctrl+V i masz log w poscie.
P.S. To bedzie dzialac, ale trzeba o system dbac.
Wiem źe sprawie kłopot i El_Admino popadnie we wkurzenie... ale
pierwszy raz w źyciu korszystam z "takich" rozwiązań dotyczących WIN XP. NIe wiem nawet co to jest log itp itd...
po prostu zawsze korzystałem z podstawowych rozwiązań dotyczących systemu. Popadłem w komspupczjonizm względem systemu operacyjnego, źe ja korzystam a "tamto" ma działać i tyle.
więc co mam robić [ z serii "małymi kroczkami"] :p
pierwszy raz w źyciu korszystam z "takich" rozwiązań dotyczących WIN XP. NIe wiem nawet co to jest log itp itd...
po prostu zawsze korzystałem z podstawowych rozwiązań dotyczących systemu. Popadłem w komspupczjonizm względem systemu operacyjnego, źe ja korzystam a "tamto" ma działać i tyle.
więc co mam robić [ z serii "małymi kroczkami"] :p
1. Nie chodzi mi o Mozille a o fix o ktorym tam pisalem.
2. Norton jak i inne antywiry nie zawsze pomoga.
Jesli nic nie da winsockxpfix, w dziale Bezpieczenstwo znajdziesz temat o HiJackThis. Zastosuj sie do wskazowek i ewentualnie skopiuj log z niego.
2. Norton jak i inne antywiry nie zawsze pomoga.
Jesli nic nie da winsockxpfix, w dziale Bezpieczenstwo znajdziesz temat o HiJackThis. Zastosuj sie do wskazowek i ewentualnie skopiuj log z niego.
EL NINO:UPDATE:
Chyba ze to to:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22828&highlight=winsockxpfix
to nie to. U mnie przy korzystaniu z Mozzili teź się cieło, ale wchodziło po jakimś czasie... a po jakiś 10 minutach się waliło na maxa i zero odzewu.
czyli, mam zformatować raz jeszcze partycje, zainstalować XP i?
Bardzo bym prosił o instrukcję "krok po kroku"//
Będe naprawdę b.wdzięczny
Ps. Dziwi mnie to, gdyź wcześniej nic takiego nie robił a działało.... Dodam źe cały system skanowałem wielokrotnie via Norton.
Bardzo bym prosił o instrukcję "krok po kroku"//
Będe naprawdę b.wdzięczny
Ps. Dziwi mnie to, gdyź wcześniej nic takiego nie robił a działało.... Dodam źe cały system skanowałem wielokrotnie via Norton.
bulion , po instalacji XP zalacza sie jego systemowego firewalla. Teraz to juz masz kupe syfu w systemie.
UPDATE:
Chyba ze to to:
UPDATE:
Chyba ze to to:
Strona 1 / 1