POMOCY!!!! Wcieło mi HDD 80GB

Witam wszystkich :P
Tak jak w temacie zaginął mi jeden z trzech HDD o pojemności 80GB – oczywiście nie muszę mówić źe z bardzo waźnymi danymi dla mnie i dla członków www.osloskop.net
A więc zacznę od początku: pracuje na windzie XP Professional i ostatnio kompa wyłanczałem w zeszłym roku zwaźywszy na to źe jestem zwolennikiem emule:P
Wczorajszego ranka włanczam sobie monitor i uruchamiam HDD o literze dysku J: a tam się pojawia komunikat z Eksploratora Windows:" J: ie jest dostępny.Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny." Wchodzę do START–MÓJ KOMPUTER a tam ten sam komunikat. Następnie wchodzę poprzez START do opcji ZARZĄDZANIE KOMPUTEREM i co widzę ??? Pokazuje dysk J: jako dynamiczny i zdrowy.
Zrobiłem nawet ponownie świeźutki WIN XP z obrazu zrobionego Drive Image 5.01 ale niestety wciąź to samo. Sprawdziłem okablowanie na tym HDD ale wszystko wydaje sie byc ok. I co Wy na to ??????
Moźe ktoś się na tym zna i mi pomoźe??? Będe dozgonnie wdzięczny.
Na koniec dodam tylko źe program EasyRecovery Professional w opcji Data Recovery – Format Recovery teź nie widzi tego HDD.
HELP HELP HELP HELP HELP HELP
Aby nie zaśmiecać forum zapraszam równiź na GG 1790702 – przewaźnie jestem ale jako niewidoczny :P

Odpowiedzi: 3

Rązwiązanie było proste aczkolwiek ryzykowne:
zarządzanie dyskami – zdjęcie woluminum – format – konwersja na dysk podstawowy – uruchomienie programu EasyRecowery – odzysk danych – i po krzyku :)
@godunow: teź myślałem źe dysk jest padnięty ale na szczęście się myliliśmy :)
Pozdrawiam all
MESSIAH
Dodano
17.08.2003 22:40:50
Proponowałbym wypiąć pozostałe dyski
wystartować z płytki instalki np. 98 i jeźeli zobaczy i da się zapisać na C to jest OK
Lub dyskietki startowej Dosowej (będzie prościej)
A jeźeli nie da sie nic zapisać (dysk wysiadł)i odczytać mimo pokazania sie zanczka C:>
..
Po opisanym przypadku na 60 procent podejrzewam padnięcie dysku

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
09.08.2003 15:09:07
spróbuj ściągnąć jednopłytowego knoppix'a, on widzi dyski zapisywane w innych formatach, powinien sobie poradzić. Jeśli zobaczysz tamten dysk, przegraj dane i po robocie. Potem partitionmagic albo fdisk...
bubelek
Dodano
09.08.2003 00:06:47
MESSIAH
Dodano:
08.08.2003 20:01:18
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1