pomocy – przy kazdej probie zalogowania zaraz mnie wylogowuj

windopws xp pro system plikow ntfs – przy kazdej probie zalogowania zaraz mnie wylogowuj
to samo dzieje sie jak probuje zalogowac sie do systemu awaryjengo, niec nie dzial prosze o pomoc co powinnem zrobic aby system zaczal mi dzialc podejzewam ze mogelm cos pzrez przypadek usunac
jak wpisze haslo administratora lub uzydkownika to pojawia mi sie tylko tapeta moja ustawiona i zaraz wylogowuje mnie z systemu.
jesli moge prosci to prosze o dokaldny opis co mam zrobic zeby znoy syemem windows xo zaczol mi dzialas
pozdrawiam i z gory dziekuje

Odpowiedzi: 19

no wlasnie mam wazny program z danymi ale jak sobie go skopiwoalem na inna partycje to nie dzialal 8) .
jak napisalem wczesniej moja plytka z xp jak sie ja zalocze i wgraja sie sterowniki to mi sie komp wylacza :/
ide szukac jak mozna jesczze formata zrobic bo nie mam pojecia pozradwiam tych ktorzy chciali pomoc :wink:
chojny
Dodano
06.12.2004 22:23:25
Do tego co godunow bł łaskaw naskrobać warto dodać, źe objaw z wyłączaniem/restartem moze wskazywać na bład dysku – wcale niem usi to być ład fizyczny, a tylko coś się windowsowi z logiką kopie.
Praktycznie w takiej sytułacji rada z postu powyźej dot,. formatowania i stawiania nowego systemu jest , a przynajmniej bywa , najskuteczniejsza.
Jeźlei to jest dysk z jedną partycją to warto ją nawet zdjąć, ząłoźyć raz jeszcze i dopiero dopuścić instalator do formatowania i dalszych czynności.
Jeźlei masz na dysku jakieś istotne pliki to mozesz przy pomocy PE Buildera czy jakiegoś Linuksa Live spóbowac je gdześ przerzucić, ale jeźlei nic takiego nie masz ot szkoda fatygi.
Rebe
Dodano
06.12.2004 11:25:00
chojny:
chojny mysl mysl mysl
czyli to nie jest wina dwoch window hmmm

rece opadaja

jak sie zrobi calkowity format to chyba bedzie sie dało zainstalowac win?

no juz nic nie czaje, nie rozumiem ... chojny mysl :roll:

To przeczytaniu tego wszytkiego w temacie dochodze do wnioskui ze masz porządnie skopanego windowsa..
I Instalka od nowa przywróci blaski i cienie windows xp .!! Na Twoim komputerze. Będzie to szybciej ! A przynajmiej będziesz miec pewnosć ze systemw porządku.. Bo taak to czysta gdybologia stosowana.!!

Pozdrawiam.!!
Anonymous
Dodano
06.12.2004 11:14:35
chojny mysl mysl mysl
czyli to nie jest wina dwoch window hmmm

rece opadaja

jak sie zrobi calkowity format to chyba bedzie sie dało zainstalowac win?

no juz nic nie czaje, nie rozumiem ... chojny mysl :roll:
chojny
Dodano
05.12.2004 23:53:13
chojny:
chyba juz nic nie pozostaje jak format :cry:

Formata to i moze zrobisz ale jak spowrotem zainstalujesz skoro sie wywala w tym miejscu??
Moze warto sie zastanowic dlaczego sie tak dzieje zamiast przechodzic do ostatecznych rozwiazan
Bobi
Dodano
05.12.2004 22:32:24
powstał nowy problem mianowiscie po odpaleniu winda xp wylacza mi sie komp
jak sie zalduja sterowniki wszytskie i pokaze sie co mam zrobic czy
naprawic R
zainstalowac enter
itp
moze jest to spowodowane ze mam zinstalowany na innej partycji win

chyba juz nic nie pozostaje jak format :cry:
chojny
Dodano
05.12.2004 22:28:13
chojny:
spoko jeszcze tylko z 6.000 odpowiedzi do przejrzenia i moze znajde ten link od EL NINO

Ogranicz sie do słow: "rejestr" , "przywrócić"
i za autora wpisz EL NINO
Zreszta masz bo mozesz sie nie doszukać :arrow:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545

chojny:
Bobi_robert:

W takim razie napraw istaniejaca instalacje systemu (zachowasz pliki i ustawienia)

nie rozumiem tego stwierdzenia, jak bys mogl to prosze o wyjasnienie

Napraw/nainstaluj system poprzez plyte z systemem
Bobi
Dodano
05.12.2004 18:47:31
chojny:
...i moze znajde ten link od EL NINO
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
EL NINO
Dodano
05.12.2004 18:43:27
Bobi_robert:

W takim razie napraw istaniejaca instalacje systemu (zachowasz pliki i ustawienia)

nie rozumiem tego stwierdzenia, jak bys mogl to prosze o wyjasnienie
chojny
Dodano
05.12.2004 18:21:52
spoko jeszcze tylko z 6.000 odpowiedzi do przejrzenia i moze znajde ten link od EL NINO
chojny
Dodano
05.12.2004 18:16:56
chojny:
nie mialem czegos takiego jak F2 źeby pisało jak ładowały sie sterowniki, nie widzialem tego nigdzie :)

W takim razie napraw istaniejaca instalacje systemu (zachowasz pliki i ustawienia) albo kombinuj z przywracaniem rejestru z pomoca konsoli
(link do strony M$ na ktorej jest to wyjasniane podawal EL NINO)
Bobi
Dodano
05.12.2004 15:14:34
nie mialem czegos takiego jak F2 źeby pisało jak ładowały sie sterowniki, nie widzialem tego nigdzie :)
chojny
Dodano
05.12.2004 13:36:05
Stawiałbym na uszkodzony rejest ale to tylko domysly
Urzyj narzedzia przywracania systemu

Odpal komputer z plytki z XP i zaraz po tym jak zaczna sie ladowac sterowniki urzadzen na dole powinno pisac "wcisnj F2 aby uruchomic przywracanie systemu" lub podobnie
zrob to i jesli miales wlaczone przywracanie cofnij sie do dnia w ktorym dzialalo
Bobi
Dodano
04.12.2004 19:47:40
no i co dalej ja sie wlaczy sfc /scannow
nic nie pomaga wyskoczylo mi tylko okienko co mam dalej zrobic np. zaistalowac win 8) ale to nie o to chodzi :/
wescie to dobrze wytlumaczcie
bylem na kazym takim temacie i co ?
i nic !
chojny
Dodano
04.12.2004 18:13:30
Fakt :!: a moźe........jakiś konik ci sie dostał do windy i szaleje :twisted: Pozdrawiam :!:
mariusz25l
Dodano
04.11.2004 00:24:55
mattia1979:
przepraszam a w ktorym miesjcu wpsiuje sie sfc niety niewiem tego i niemoge znalesc odpowiedzi an to pytanie probowalem tam gdzie chkdsk ale tam nie dziala
pozdrawiam

Win+R (Uruchom) wpisz sfc /scannow
Bobi
Dodano
03.11.2004 23:33:39
mattia1979:
przepraszam a w ktorym miesjcu wpsiuje sie sfc niety niewiem tego i niemoge znalesc odpowiedzi an to pytanie probowalem tam gdzie chkdsk ale tam nie dziala
pozdrawiam

Win+R (Uruchom) wpisz sfc /scannow
Bobi
Dodano
03.11.2004 23:33:39
pozdrawiam
mattia1979
Dodano
03.11.2004 23:26:44
Bobi
Dodano
03.11.2004 23:21:54
mattia1979
Dodano:
03.11.2004 23:17:51
Komentarzy:
19