POMOCY PROSZE SAMOISTNE RESETY
Witam, dopiero co sobie złoźyłem sprzęcik a jest to : plyta MSI 6330,athlon XP 1800+,Radeon 9200 128mb,Sound Blaster 5.1 digital , 256 ram 133 mhz , zainstalowalem windowsa XP SP 1,i mam taki problem ,za kazdym razem kiedy chce włączyć jakąś gre , pogram chwile i komp sie sam resetuje , raczej temperatura to nie jest , i karta chyba tez nie , nie mam pojęcia , jak instalowalem windowsa to mi 3 razy podczas instalacji wyskoczyl jakis niebieski ekran stop, nie wiem o co chodzi prosze o pomoc !
pozdrawiam i z góry dziękuje
pozdrawiam i z góry dziękuje
Odpowiedzi: 20
A ja myśle źebyś wpisał w wyszukiwarkę na forum :
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL z ceferkami ( sygnatura błędu ) i przeanalizował rezultaty lub :
:arrow: klik.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL z ceferkami ( sygnatura błędu ) i przeanalizował rezultaty lub :
A ja myśle źebyś wpisał w wyszukiwarkę na forum :
u mnei natomiast pojawia sie blad na niebieskiej planszy w win xp o nastepujace tresci:
"IRQ_NOT_LESS_Or_EQUAL" i jakiestam cyferki literki etc... czy wiecei moze co moze byc przyczyna? podejrzewam ze to przez automatyczne przydzielanie przerwan przez XP... czy w dobrym kierunku mysle?
"IRQ_NOT_LESS_Or_EQUAL" i jakiestam cyferki literki etc... czy wiecei moze co moze byc przyczyna? podejrzewam ze to przez automatyczne przydzielanie przerwan przez XP... czy w dobrym kierunku mysle?
ludzie miesiącu udalo mi sie znalezc winowajce , plyte zmieinialem ram zmienialem grafe tez , a winowajcom okazał sie procesor , wyjolem go dokladnie sie przyjrzałem i na początku nic nie bylo widac ale po obejrzeniu pod lupą zauwazylem delikatne ukruszenie kupilem durona 1,8 ghz , i juz naszczescie mam spokoj z kompem wszystko smiga jak rakieta , dziekuje za pomoc i pozdrawiam
qrde u mnie jest ten sam problem,komputer resetuje mi sie po wylaczenu gry,czasem po wylaczeniu winampa albo innego programu,a ostatnio nawet sam.format nic nie pomogl.nadal jest to samo.
mam podobny problem jak kolega tylko po formacie c: instalując róźne programy , które wymagają zrestartowania komputer włączjąc sie restartuje przy menu powitalnym
Witam , ludzie drodzy pomóźcie , nie mam juz slów ,w serwisie u znajomego powiedzieli ze to wina plyty , ale co najlepsze to gra tak wymagająca jak Far Cry dziala bez problemowo moge grac 2–3 godziny i nic ani resetu ani błędu , natomiast kaźda inna gra to tak jak pisalem na początku,po chwili grania niebieski ekran i reset,co robić?
LISTWA :) jeśli jest nowa to moźe tak świrować. równieź zasilacz. ale raczej sieć energrtyczna, albo listwa.
Czasem instalacja elektryczna szaleje – albo sie przeprowadź :lol: ,albo jakiego UPS–a kup ( poźycz i zobacz czy się problemy skończą ).
witam problem nie zniknol , ale chyba domyślam sie co jest tego przyczyną,zanioslem do kolegi komputer zeby sprawdzic część po części ,zanim rozebralem kompa odpalilem go i odziwo zaden błąd nie wyskoczyl chodzil przez 4 godziny w grze w ktorej u mnie po 5 min sie resetowal , i co najwazniejsze byl zimniutki zalozylem dodatkowy wiatrak pod karte mam wydajny wiatrak na procku i jeszcze dwa w obudowie i u mnie byl po 10 min w windowsie tak gorący ze nie dalo rady go dotknąć a tutaj po 4 godzinach byl chlodniutki ,ludzie o co chodzi temp u kolegi jak i u mnie jest podobna , wiec ja juz nie wiem co to moze być!
Wychodzi na to, ze znowu musisz kupic nowego kompa.T0m3K:Kupiłem nowy komp. Z XP... TEŻ mam resety
Na moim drugim kompie mialem teź resety.. Niby był to win 98 ale reset to reset nie ??:P Kiedyś wróciłem ze szkoły włączam komp a tu pyk
co jakieś 5 minnut sie resetowało ( tylko przy pracy w windowsie z prgogramami typu paint word ; resetów nie mialem w grach ). Resety robiły sie coraz częstrze i częstrze. Oddałem do serwisu. Był format c:... no i po formacie otwierał sie windows 98 pokazywal ten zielony ekran i... reset. NIe wyskakiwał nawet pasek :cry:. Trudno sie mówi. Kupiłem nowy komp. Z XP... TEŻ mam resety :lol: :lol: :lol: robią sie one tylko w grach (podczas ładowania nie wiem jak u ciebie ale u mnie tylko)... Mysle źe do od jakieś gry albo programu bo kuplowi poźyczyłem moje świerzo przegrane gry i mu sie robi to samo ... zrobiłem formata , a gry sie podczas ładowania resetują znów.. Nie mam wirusów anie źadnych spybotów... A MNIE DENERWUJE JAK MUSZE CZEKAĆ JAK PORAZ 5 OWTIERA MI SIE WINDOWS .... :evil: :evil: :evil:
co jakieś 5 minnut sie resetowało ( tylko przy pracy w windowsie z prgogramami typu paint word ; resetów nie mialem w grach ). Resety robiły sie coraz częstrze i częstrze. Oddałem do serwisu. Był format c:... no i po formacie otwierał sie windows 98 pokazywal ten zielony ekran i... reset. NIe wyskakiwał nawet pasek :cry:. Trudno sie mówi. Kupiłem nowy komp. Z XP... TEŻ mam resety :lol: :lol: :lol: robią sie one tylko w grach (podczas ładowania nie wiem jak u ciebie ale u mnie tylko)... Mysle źe do od jakieś gry albo programu bo kuplowi poźyczyłem moje świerzo przegrane gry i mu sie robi to samo ... zrobiłem formata , a gry sie podczas ładowania resetują znów.. Nie mam wirusów anie źadnych spybotów... A MNIE DENERWUJE JAK MUSZE CZEKAĆ JAK PORAZ 5 OWTIERA MI SIE WINDOWS .... :evil: :evil: :evil:
sterowniki tak jak do karty i do płyty najnowsze nic...jestem zalamany po prostu...
STOP dotyczy sterownika do karty graficznej (ati2devag.dll ),
zaktualizuj sterowniki do karty graficznej :
:arrow: http://www2.ati.com/drivers/wxp–w2k–catalyst–8–02–040515a–015958c.exe :
i MOBO :
:arrow: http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_4in1_443v.zip
Moźe to rozwiąźe Twoje problemy.
zaktualizuj sterowniki do karty graficznej :
:arrow: http://www2.ati.com/drivers/wxp–w2k–catalyst–8–02–040515a–015958c.exe :
i MOBO :
:arrow: http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_4in1_443v.zip
Moźe to rozwiąźe Twoje problemy.
sprawdzilem memtest po ponad 10 godzinach pracy nie znalazł źadnego błędu wiec pamięć odpada,wczoraj zanioslem karte graficzną do kumpa do sprawdzenia i u niego działa ok,ale u mnie gdy wyskoczyl ten niebieski ekran tam na dole bylo win32.sys.–address BF95B348 , to teraz bylo cos ati.dll bodajźe czy cos w tym stylu , prosze o dalszą pomoc i dziekuję wszystkim!
Sprawdzić pamięć moźesz takźe tym , niestety nie będzie to adekwatny pomiar poniewaź nie zostanie sprawdzona pamięć która jest nie wykoźystywana.
Zaleca się uźycie aplikacji która sprawdza cały obszar pamięci RAM.
BTW, dostępna jest teź wersja MemTest86 boowalna z płyty CD–ROM :
:arrow: http://www.memtest86.com/#download1
Zaleca się uźycie aplikacji która sprawdza cały obszar pamięci RAM.
BTW, dostępna jest teź wersja MemTest86 boowalna z płyty CD–ROM :
:arrow: http://www.memtest86.com/#download1
Witam wszystkich ,udało mi się spisać dokladnie ten błąd, a jest jakis inny program do testowania pamięci?bo nie mam kilku tych takich igiełek na płycie głównej w miejscu gdzie sie podłącza taśme od napędu 3,5 i nie moge nic zrobic gdzie jest dyskietka potrzebna ,wgralem nowy bios tez nic nie dalo a błąd jest dokladnie taki :
Inormacje Techniczne
Stop.0x0000008E(0xC000005,0xBF95B348,0xBA6EAAd8,0x00000000)
win32.sys.–address BF95B348
base at BF800000,DateStamp 3d6de5e5
prosze o rade !
Inormacje Techniczne
Stop.0x0000008E(0xC000005,0xBF95B348,0xBA6EAAd8,0x00000000)
win32.sys.–address BF95B348
base at BF800000,DateStamp 3d6de5e5
prosze o rade !
Wpisz 1000008e w wyszukiwarce forum – bedzie parę wynikow – wszystkie w tym dziale – zapoznaj się z tym co tam napisano oraz z zawartością stron, do kórych prowadzą zamieszczone linki.
BaseChart:aha a jak mam sprawdzic pamięć??
Programem memtest lub goldmemory.
wziolem skopiowalem to co bylo w jakims tam raporcie , po tym bledzie windows sie od nowa włączył i bylo system odzyskal sprawnosc po powaźnym bledzie i z tamtąd z raportu to sie dalo skopiowac :
BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BFAC2F95 BCP3 : BA455A94
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1
jak jeszcze raz sie pojawi tamto to spróbuje jakos z tamtego spisac co to bylo ,aha a jak mam sprawdzic pamięć??
BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BFAC2F95 BCP3 : BA455A94
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1
jak jeszcze raz sie pojawi tamto to spróbuje jakos z tamtego spisac co to bylo ,aha a jak mam sprawdzic pamięć??