Pomocy... Procesor
Mam Durona 900. i niewiem jak go podkręcić jeśli potrzebujecie jeszcze jakichś wiadomości to pytajcie
Odpowiedzi: 4
dzięki za ostrzeźenie...
Myślę źe biorąc pod uwagę max.1050 Mhz pamięci powinny wytrzymać . Apropo odblowowania mnoźnika : zamalować mostki L1 i L2 ołówkiem lub specjalnym lakierem przewodzący prąd lecz nie daje to gwarancji poprawnego działania...podobnie jak mój przedmówca radzę nie podkręcać tego procka ze względu na niezauwaźalny wzrost wydajności...
Magistrala duźo nie da – bo nie wytrzymają np: pamięci (zakładam, źe nowe to one nie są).
Poszukaj w googlu sposobów odblokowania mnoźnika (sam to kiedyś robiłem – da się zrobić). Ale nie wyciągniesz z niego więcej niź 1050MHz (przy dobrym chłodzeniu) – szkoda katować procka, zysk zerowy.
Poszukaj w googlu sposobów odblokowania mnoźnika (sam to kiedyś robiłem – da się zrobić). Ale nie wyciągniesz z niego więcej niź 1050MHz (przy dobrym chłodzeniu) – szkoda katować procka, zysk zerowy.
Overclocking Durona 900 za duźo to ci nie da, ale jeśli chcesz się pobawić to jedynym rozwiązaniem jest zwiększyć mafistralę FSB w Biosie...bo mnoźnik masz chyba zablokowany...to taka ogólna rada...nie będę się rozpisywał bo postów na ten temat jest mnóstwo równieź na innych forach...albo poszperaj w google...pozdro
Strona 1 / 1