POMOCY! Problem z WinXP i SP2!!!

Instaluje Win XP Proff po instalacji instaluje Nortona Antyvirusa i Zone Alarma potem ściągam i instaluje niezbędne aktualizacje, a potem SP2. Po restartowaniu systemu pasek uruchamiania WINXP staje w miejscu i komputer sie zawiesza. Muszę wchodzić na tryb awaryjny i przywracać system! Reinstalowałem system i powtarzałem wszystko, ale to nic nie daje!

Co mogę zrobić?

Moźna gdzieś kupić WIndowsa XP z zainstalowanymi aktualizacjami, wyszło cos takiego?

Moźe coś w rejestrze czy coś, nei mam pojęcia...

HELP!

Odpowiedzi: 7

swap:
Moźna gdzieś kupić WIndowsa XP z zainstalowanymi aktualizacjami, wyszło cos takiego?
Nowe Windowsy maja zintegrowane SP2 na plycie instalacyjnej.
r.ziomber
Dodano
16.03.2005 15:32:45
u mnie problem polega źe sp2 wogóle się nie włącza :/
podpalacz
Dodano
13.12.2004 23:51:04
Swap i podpalacz – moźe a nie musi to byc panaceum na Wasze problemy ale aktualizacja BIOSu moźe rozwiązać ten problem.
Sprawdźcie czy jest moźliwe pobranie najnowszych wersji.
Aktualizacja winna być zrobiona przed aktualizacją systemu SP2, lub przed instalcją XP z SP2 zintegrowanego z instalatorem.

Update dopiszę jeszcze tylko jak to widzi sam Microsoft.
Tylko trza przeczytać i sprawdzić czy odpowiada to tym problemom które opisaliście

http://www.support.microsoft.com/?scid=kb;pl;885626&spid=1173&sid=92
Seeker
Dodano
13.12.2004 21:56:14
teź mam problem z sp2 ściągnąłem go z waszej strony i zaczyna wgrywać a tu klops zawiecha systemu moźna temu jakoś zaradzić??
podpalacz
Dodano
13.12.2004 20:38:50
swap:
O co chodzi z tym lustrem Ghostem?

Tym softem robisz obraz parycji na innym dysku i w razie awarii przywracasz ja do poprzedniego stanu
Przydatne narzedzie
Bobi
Dodano
13.12.2004 16:49:39
O co chodzi z tym lustrem Ghostem?
swap
Dodano
13.12.2004 16:41:54
Ogolnie to sprawa jest taka
Najpierw zainstaluj system, pozniej zainstaluj SP2
Teraz sprawdzaj uruchom kilka razy
Zrob lustro Ghostem
Teraz Zone Alarm, kilka reboot'ow
Jezeli działa to jest ok
Nastepnie Norton
Działa ok, zrob lustro, poprzednie wywal
I teraz nieszczesne łaty
Jesli teraz beda jaja to jestes w domu i szukasz konkretnej winnej albo w ogole nie instalujesz

Co do plyty z updatami to mozesz sobie stworzyc taka z wbudowanym SP2, przepisy w internecie i pozniej dogrywasz tylko te łaty ktore wyszly po SP2

Jesli nie Ghost moze byc inny program, to dlatego zeby zaoszczedzic czas w razie wystapienia problemow
Bobi
Dodano
13.12.2004 16:19:14
swap
Dodano:
13.12.2004 15:56:41
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1