Pomocy–problem z instalacją
witam, nie mam zielonego pojęcia co usunąłem a jeszcze gorzej z naprawą. Podczas instalacji programu wyswietla mi komunikat:
Could not load the DLL library
C:DOCUME~1GrzegorzUSTAWI~1Tempvstuil.dll(IsAdmin).Nie moźna odnalezć okreslonej procedury.
co mam z tym zrobić? :(
Could not load the DLL library
C:DOCUME~1GrzegorzUSTAWI~1Tempvstuil.dll(IsAdmin).Nie moźna odnalezć okreslonej procedury.
co mam z tym zrobić? :(
Odpowiedzi: 14
grzesieka:C:DOCUME~1GrzegorzUSTAWI~1Tempvstuil.dll(IsAdmin).
Ja bym stawial na to, ze powinienes wpakowac to tutaj :wink:
BENO:Prawdopodobnie miałeś zainstalowany Zone Aalarm i nakładke spolszczającą :?: :?:
Spróbuj znzleźć czy na dysku nie masz tego pliku w
C––windows–––system32 :?: :?:
znalazłem jakies pozostałosci po ZA, ale nie wiem co to jest–mam to usunąć?
Prawdopodobnie miałeś zainstalowany Zone Aalarm i nakładke spolszczającą :?: :?:
[quote="t123"]
próbowałem tak zrobić ,ale niestety nic z tego nie wyszło
pozdrawiam
BENO:Prawdopodobnie podczas odinstalowania usunąłeś plik vsutil.dll ––biblioteke współdzieloną
próbowałem tak zrobić ,ale niestety nic z tego nie wyszło
pozdrawiam
BENO:http://www.dll–files.com/dllindex/dll–files.shtml?vsutil
ok,juź to mam ale jeszcze moźesz mi wytłumaczyć (eh...kiedy ja to wszystko pojmę... :) ) gdzie mam to wypakować to by buło całkiem fajnie :D
pozdrawiam
http://www.dll–files.com/dllindex/dll–files.shtml?vsutil
BENO:Prawdopodobnie podczas odinstalowania usunąłeś plik vsutil.dll ––biblioteke współdzieloną
Mysle, ze jednak BENO moze miec w tym wypadku racje. Ja kiedys to olewalem, ale coraz czesciej widze, ze nie ma z tym zartow. Chodzi oczywiscie o komunikat, ktory wyskakuje przy odinstalowywaniu niektorych progsow. Brzmi on mniej wiecej tak: " Program X moze usunac pliki X, jednak sa one wspoldzielone z innymi aplikacjami i ich usuniecie moze spowodowac problemy z innymi programami". Tak to mniej wiecej brzmi. I do tego sa chyba opcje "TAK/TAK wszystkie/Nie/Nie wszystkie". Wiec prawdopodobnie z rozpedu wywaliles wlasnie jakas biblioteke dll i teraz jest problem. Wstepnie moge zasugerowac wlozenie plytki z xp i tam jest chyba opcja napraw (albo zaaktualizuj). To po prostu nakladka systemu, ktora przywroci wywalone przez przypadek i brakujace pliki potrzebne do dzialania wszystkiego (jednak poczekaj, az ktos to potwierdzi, bo nie chce, zebys sobie cos przeze mnie schrzanil z kompem :wink: ).
Po zrobieniu takiej nakladki powinno juz chodzic.
a jest moźliwosć to przywrócić?
[quote="t123"]... usun z dysku wszystkie pliki i foldery zwiazane z zone–alarmem (szczegolnie w program files)...
usunąłem wszystko a chyba nawet za duźo–posłuźyłem się jv16 Power Tools,jak się rozpoczęły problemy przywróciłem co nieco z "Backup" ale nic nie pomogło :(
usunąłem wszystko a chyba nawet za duźo–posłuźyłem się jv16 Power Tools,jak się rozpoczęły problemy przywróciłem co nieco z "Backup" ale nic nie pomogło :(
Prawdopodobnie podczas odinstalowania usunąłeś plik vsutil.dll ––biblioteke współdzieloną
Zgadza sie. Tu sie moge tylko podlaczyc do kolegi powyzej. Jak odinstalowujesz progsa, a pozniej sa jakies problemy z instalacja na nowo to najlepiej posprztac rejestr. (osobiscie goraco polecam Registry First Aid.
Jest jeszcze jedna sprawa ktora mi przychodzi do glowy. Zobacz w dodaj/usun progamy czy przypadkie nie zostala jakas czesc tego progra tam. Np. w NAV'ie w dodaj i usun programy jest w 3 miejscach (program + 2 aplikacje do live update) i jak odinstalujesz samego NAV'a to nie zainstalujesz go ponownie dopoki nie zrobisz recznie porzadku z tamtymi, wiec zobacz czy przypadkiem nie zostaly jakies pozostalosci po tym. No i oprocz tego recznie (badz za pomoca Ashampoo winoptymizer) usun z dysku wszystkie pliki i foldery zwiazane z zone–alarmem (szczegolnie w program files).
No i to chyba tyle. Mam nadzieje, ze Ci jakos pojdzie ...
Jest jeszcze jedna sprawa ktora mi przychodzi do glowy. Zobacz w dodaj/usun progamy czy przypadkie nie zostala jakas czesc tego progra tam. Np. w NAV'ie w dodaj i usun programy jest w 3 miejscach (program + 2 aplikacje do live update) i jak odinstalujesz samego NAV'a to nie zainstalujesz go ponownie dopoki nie zrobisz recznie porzadku z tamtymi, wiec zobacz czy przypadkiem nie zostaly jakies pozostalosci po tym. No i oprocz tego recznie (badz za pomoca Ashampoo winoptymizer) usun z dysku wszystkie pliki i foldery zwiazane z zone–alarmem (szczegolnie w program files).
No i to chyba tyle. Mam nadzieje, ze Ci jakos pojdzie ...
Próbowałes z przywracaniem systemu ??
Zaglądnij do rejestru być moze tam zostały jakies szczatki po odinstalowaniu fw.
Zaglądnij do rejestru być moze tam zostały jakies szczatki po odinstalowaniu fw.
miałem zainstalowanego firewalla zwykłą wersję darmową ZoneAlarm, po odinstalowaniu nie mogę juź zainstalować źadnej wersji–ani darmowej ani testowej–po prostu pojawia się ten komunikat
Ale o co chodzi ? Moze wiecej informacji ?
Strona 1 / 1