Pomocy–problem z instalacją

witam, nie mam zielonego pojęcia co usunąłem a jeszcze gorzej z naprawą. Podczas instalacji programu wyswietla mi komunikat:

Could not load the DLL library
C:DOCUME~1GrzegorzUSTAWI~1Tempvstuil.dll(IsAdmin).Nie moźna odnalezć okreslonej procedury.

co mam z tym zrobić? :(

Odpowiedzi: 14

grzesieka:
C:DOCUME~1GrzegorzUSTAWI~1Tempvstuil.dll(IsAdmin).

Ja bym stawial na to, ze powinienes wpakowac to tutaj :wink:
t123
Dodano
20.09.2003 12:56:59
BENO:
Prawdopodobnie miałeś zainstalowany Zone Aalarm i nakładke spolszczającą :?: :?:
Spróbuj znzleźć czy na dysku nie masz tego pliku w
C––windows–––system32 :?: :?:

znalazłem jakies pozostałosci po ZA, ale nie wiem co to jest–mam to usunąć?
grzesieka
Dodano
20.09.2003 12:40:12
Prawdopodobnie miałeś zainstalowany Zone Aalarm i nakładke spolszczającą :?: :?:
Spróbuj znzleźć czy na dysku nie masz tego pliku w
C––windows–––system32 :?: :?:
BENO
Dodano
20.09.2003 11:43:14
[quote="t123"]
BENO:
Prawdopodobnie podczas odinstalowania usunąłeś plik vsutil.dll ––biblioteke współdzieloną

próbowałem tak zrobić ,ale niestety nic z tego nie wyszło
pozdrawiam
grzesieka
Dodano
20.09.2003 10:21:23
BENO:
http://www.dll–files.com/dllindex/dll–files.shtml?vsutil

ok,juź to mam ale jeszcze moźesz mi wytłumaczyć (eh...kiedy ja to wszystko pojmę... :) ) gdzie mam to wypakować to by buło całkiem fajnie :D
pozdrawiam
grzesieka
Dodano
20.09.2003 10:19:53
http://www.dll–files.com/dllindex/dll–files.shtml?vsutil
BENO
Dodano
20.09.2003 03:00:31
BENO:
Prawdopodobnie podczas odinstalowania usunąłeś plik vsutil.dll ––biblioteke współdzieloną

Mysle, ze jednak BENO moze miec w tym wypadku racje. Ja kiedys to olewalem, ale coraz czesciej widze, ze nie ma z tym zartow. Chodzi oczywiscie o komunikat, ktory wyskakuje przy odinstalowywaniu niektorych progsow. Brzmi on mniej wiecej tak: " Program X moze usunac pliki X, jednak sa one wspoldzielone z innymi aplikacjami i ich usuniecie moze spowodowac problemy z innymi programami". Tak to mniej wiecej brzmi. I do tego sa chyba opcje "TAK/TAK wszystkie/Nie/Nie wszystkie". Wiec prawdopodobnie z rozpedu wywaliles wlasnie jakas biblioteke dll i teraz jest problem. Wstepnie moge zasugerowac wlozenie plytki z xp i tam jest chyba opcja napraw (albo zaaktualizuj). To po prostu nakladka systemu, ktora przywroci wywalone przez przypadek i brakujace pliki potrzebne do dzialania wszystkiego (jednak poczekaj, az ktos to potwierdzi, bo nie chce, zebys sobie cos przeze mnie schrzanil z kompem :wink: ).
Po zrobieniu takiej nakladki powinno juz chodzic.
t123
Dodano
20.09.2003 02:58:46
BENO:

a jest moźliwosć to przywrócić?
grzesieka
Dodano
20.09.2003 02:52:43
[quote="t123"]... usun z dysku wszystkie pliki i foldery zwiazane z zone–alarmem (szczegolnie w program files)...

usunąłem wszystko a chyba nawet za duźo–posłuźyłem się jv16 Power Tools,jak się rozpoczęły problemy przywróciłem co nieco z "Backup" ale nic nie pomogło :(
grzesieka
Dodano
20.09.2003 02:51:28
BENO
Dodano
20.09.2003 01:01:54
Zgadza sie. Tu sie moge tylko podlaczyc do kolegi powyzej. Jak odinstalowujesz progsa, a pozniej sa jakies problemy z instalacja na nowo to najlepiej posprztac rejestr. (osobiscie goraco polecam Registry First Aid.

Jest jeszcze jedna sprawa ktora mi przychodzi do glowy. Zobacz w dodaj/usun progamy czy przypadkie nie zostala jakas czesc tego progra tam. Np. w NAV'ie w dodaj i usun programy jest w 3 miejscach (program + 2 aplikacje do live update) i jak odinstalujesz samego NAV'a to nie zainstalujesz go ponownie dopoki nie zrobisz recznie porzadku z tamtymi, wiec zobacz czy przypadkiem nie zostaly jakies pozostalosci po tym. No i oprocz tego recznie (badz za pomoca Ashampoo winoptymizer) usun z dysku wszystkie pliki i foldery zwiazane z zone–alarmem (szczegolnie w program files).

No i to chyba tyle. Mam nadzieje, ze Ci jakos pojdzie ...
t123
Dodano
20.09.2003 00:44:28
Próbowałes z przywracaniem systemu ??
Zaglądnij do rejestru być moze tam zostały jakies szczatki po odinstalowaniu fw.
Dark Angel
Dodano
19.09.2003 22:21:44
miałem zainstalowanego firewalla zwykłą wersję darmową ZoneAlarm, po odinstalowaniu nie mogę juź zainstalować źadnej wersji–ani darmowej ani testowej–po prostu pojawia się ten komunikat
grzesieka
Dodano
19.09.2003 20:28:23
Ale o co chodzi ? Moze wiecej informacji ?
EL NINO
Dodano
19.09.2003 19:10:57
grzesieka
Dodano:
19.09.2003 17:47:33
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1