pomocy nie dziala mi net i sieć
czy router jest potrzebny do udostepnienia neostrady na 2 kompy przy czym na obu jest system 98se i czy ktoś wie jak to moźna zrobić pilne!!! nic nie chce mi dzaialać :( :(
z góry dzieki :?: :?: :?:
z góry dzieki :?: :?: :?:
Odpowiedzi: 14
wiesz co walnąłem sobie XP na tego co pobiera inta i po wpisaniu j akiś starych DNS o dtepsy dzialalo albo po 3 godzinach mimo firewala i antywirusa na tym bez ibnta sie system sypnął i to powaznie. nie obeszło sie bez formata ale po nim niestety juź nie dzialal int nawet z tymi DNS–ami???????????????
Tu masz pare slow z obrazkami o konfiguracji tego programu –> http://www.univ.rzeszow.pl/czskur.php?id=konfiguracjapromienie:Agnitum Outpost Firewall
Tak na pierwszy rzut oka, konfiguracje mozna przeprowadzic z zamknietymi slepiami :wink: .
widzą siebie nawzajem
ale kiedy usiłowałem je z pingowac to wyłączyłem firewalla a nzywa się on Agnitum Outpost Firewall
ale kiedy usiłowałem je z pingowac to wyłączyłem firewalla a nzywa się on Agnitum Outpost Firewall
Jesli pierwszy moze pingowac drugiego a drugi juz nie, to sprawa rozbija sie o ustawienia firewalla zwiazane z ICMP.
Skonfiguruj odpowiednio, to i internet na drugim bedzie. Co to za program ? Podaj nazwe, to moze ktos pomoze Ci ustawic.
P.S. W tym "otoczeniu sieciowym" komputery widza sie nawzajem ?
Skonfiguruj odpowiednio, to i internet na drugim bedzie. Co to za program ? Podaj nazwe, to moze ktos pomoze Ci ustawic.
P.S. W tym "otoczeniu sieciowym" komputery widza sie nawzajem ?
mozna przeglądać sotoczenie sieciowe
dns wpisałem IP pierwszego
kabel jest skrosowany
ten bez netu pimguje siebie
a ten z intem pinguje siebie i tego bez netu
teraz jestem w budzie więc tego nie sprawdze dopiero jak wróce a to będzie około 17
alre odpisywac moźesz
dns wpisałem IP pierwszego
kabel jest skrosowany
ten bez netu pimguje siebie
a ten z intem pinguje siebie i tego bez netu
teraz jestem w budzie więc tego nie sprawdze dopiero jak wróce a to będzie około 17
alre odpisywac moźesz
To chyba ja slepy jestem, bo dopiero teraz widze.promienie:wpisałem to kabel skrosowany
U mnie "od zawsze" numerem DNS jest numer IP pierwszego komputera. Mozesz rowniez jak wspomnial brtx, podac te numery DNS, ktore sa przypisane do neostrady.promienie:a jaki ma być DNS na drugim kompie IP pierwszego :?:
Niby po IP czy niby po nazwach komputerow ?promienie:no niby się pingują
Ustawiles go tak, aby pozwalal przegladac otoczenie sieciowe i pozwalal na dostep drugiemu komputerowi do netu ?promienie:firewall na tym z neostradą
Na tym drugim kompie w Opcjach internetowych w zakladce Polaczenia, kliknij na Ustawienia sieci LAN i w okienku zaznacz "automatycznie wykryj ustawienia".
a jaki jest DNS od Tepsy bo nie mam pojęciA
DNS od TP, no chyba ze na pierwszym postwailes serwer DNS :D
wpisałem to kabel skrosowany
a jaki ma być DNS na drugim kompie IP pierwszego :?:
firewall na tym z neostradą
no niby się pingują
a jaki ma być DNS na drugim kompie IP pierwszego :?:
firewall na tym z neostradą
no niby się pingują
Na tej sieciowce nie moze byc wpisanej bramy. Wykasuj.promienie:IP.192.168.0.1
maska.255.255.255.0
brama.192.168.0.1.
udostepnianie włączone zainstalowane
Na drugim kompie dodaj nazwe Hosta – nazwe pierwszego komputera, w zakladce Konfiguracja DNS. Wpisales rowniez DNS ?
Co z tym kablem ? Krosowany ? Mozesz pingowac nawzajem te komputery ? Zainstalowany jakis firewall ?
neostrada USB
jeden komp:
IP.192.168.0.1
maska.255.255.255.0
brama.192.168.0.1.
drugi
ip.192.168.0.2
maska.255.255.255.0
brama.192.168.0.1
netbiosy sa załączone
p.s. dzieki ze mi w ogóle pomagasz
jeden komp:
IP.192.168.0.1
maska.255.255.255.0
brama.192.168.0.1.
drugi
ip.192.168.0.2
maska.255.255.255.0
brama.192.168.0.1
netbiosy sa załączone
p.s. dzieki ze mi w ogóle pomagasz
Wszystko fajnie, ale podalbys troche informacji bo takie – "nie dziala", nic nikomu nie powie.
Neostrada na USB, czy jeszcze ethernetowa ?
Ustawienia na sieciowkach jakie ? Protokoly jakie ?
Udostepnianie doinstalowane ?
Podane w ustawieniach z czego na co ma byc udostepniane ?
Kabel chyba kross, skoro wczesniej dzialalo otoczenie ?
Dzialalo ?
Itd, itd.
Neostrada na USB, czy jeszcze ethernetowa ?
Ustawienia na sieciowkach jakie ? Protokoly jakie ?
Udostepnianie doinstalowane ?
Podane w ustawieniach z czego na co ma byc udostepniane ?
Kabel chyba kross, skoro wczesniej dzialalo otoczenie ?
Dzialalo ?
Itd, itd.
okey czyli router nie jest mi potrzebny!!! z kolei ustawiłem wszytko tak jak napisałes i dalej nie ma tam netu gorzej przestała działać siec lokalna. kompy widza samych siebie ale nie widzą się nawzajem ale kabel jest wykrywany bolamki się palą co ty na to?
Jesli kazdy z komputerow ma miec internet niezaleznie od tego, czy drugi komputer jest wlaczony, to oczywiscie potrzebny jest router.
No a jesli powyzszy warunek nie musi byc spelniony, to wejdz do przyklejonego w tym dziale tematu.
No a jesli powyzszy warunek nie musi byc spelniony, to wejdz do przyklejonego w tym dziale tematu.
Strona 1 / 1