Pomocy!!!–Narozrabiałem w systemie!

Witam!
Dobrzy ludzie proszę o pomoc! Wyjąłem swój dysk i podłączyłem do innego kompa taśmą. I wtedy niechcący (nie pytajcie jak to zrobiłem :–) skasowałem plik o nazwie nuser.dat z katalogu C/Documents & Settings/Uźytkownik. Juź wiem źe to jest plik który określa informacje o uźytkowniku, ustawienia :cry: itd. Kiedy podłączyłem dysk z powrotem do kompa system długo się odpalał i w końcu odpalił się z nową tapetą itd czyli tak jakby to był inny uźytkownik. W folderze c/Dokuments&Settings Windows stworzył sobie katalogi i jakiegoś pomocniczego uźytkownika. Problem polega na tym źe teoretycznie jestem zalogowany na swojego uźytkownika ale tak w praktyce to jest uźytkownik ten pomocniczy stworzony przez Windowsa. Nie mogę nic przełączyć za pomocą funkcji "Wyloguj" i "przełącz uźytkownika". czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to się da naprawić a jeźeli nie to jak mogę dostać się do mojego Outlooka i wszystkich e–maili ( Windows po kliknięciu na outlooka identyfikuje mnie jak nowego uźytkownika i chce mi konfigurować konto, połączenie itd) bo resztę sobie mogę przerzucić z dysku na dysk ale CO Z TYM OUTLOOKiem?? Brdzo proszę o pomoc.
Z góry wielkie dzięki. :(
Wesoły (teraz bardzo smutny)

Odpowiedzi: 6

A jak juź wszystko zawiedzie to puść płytę Windowsa XP
ale bez formatowania.
Uaktualnij istniejącą instalację Windows.
Na niebieskim tle wyświetli się taka opcja obok
innych ale ty wybierz tylko tą
Ryszard F
Dodano
04.11.2004 00:35:26
Spróbuj uźyć tego programu w celu odzyskania tego nieszczęsnego pliku: Ontrack Easy Recovery Professional v.6.0

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
03.11.2004 18:37:59
Przeszukaj archiwum forum pod kątem odzyskiwania danych/plików powinieneś natrafić na nazwy programów dzięki którym moźna przywrócić skasowane pliki.
SLAY3R
Dodano
03.11.2004 17:58:48
Nie da się uruchomic przywracania sytemu bo punkt przywracania jedyny dostepny jest juz po dacie tego wykasowania. Stworzenie nowego uźytkownika teź nie pomaga. Czy moźe ktoś przynajmniej wie jak wyciągnąć dane z otlook express ksiązkę adresową i wiadomości wysłane?????
Dzieki
Pozdr
Wesoły
Dodano
03.11.2004 17:46:18
Witam,
Posłuchaj a spróbuj tak, jak juź jesteś w Windowsie zalogowany to utwórz nowego uźytkownika – ewentualnie edytuj bieźącego, ale ma się on dokładnie tak samo nazywać jak wcześniej, tzn. przed skasowaniem tego nieszczęsnego pliku, moźe pomorze.

Pozdrawiam
G.
Goldbergs
Dodano
03.11.2004 01:43:44
A odzyskiwanie systemu da sie uruchomić
Ryszard F
Dodano
03.11.2004 01:07:38
Wesoły
Dodano:
03.11.2004 00:18:33