Pomocy mam kilka problemów z Xp prosze o pomoc
Mam od nie dawna kilka problemów z systemem xp 1 wiekszym problemem jest ukryta partycja ktura jest widoczna tylko w Dosie nigdzie wiencej i do tego nie moge jej usunać.Jesli ktoś wie jak ją zrobić aktywną albo usunac to prosze o pomoc.Nastepnym problemem z xp jest czeste restartowanie sie systemu przy istalacji róznych gier czy programów co sie dzieje zazwyczaj komp sie retartuje lub jest niebieski ekran STOPU Prosze o pomoc :roll:
Odpowiedzi: 9
a czy przypadkiem nie masz na kompie zainstalowanego jakiegos programu do utajniania i zabezbieczania plikow ? one zazwyczaj tworza tzw partycje na partycjach (sa to obszary do ktorych nie dostaniesz sie nie podajac hasla ) to by wyjasnialo czemu nie widzi ci tej partycji w fdisku ... to tylko poje przypuszczenia tylko cyz masz jakis taki progrma :D
Próbowałeś w fdisk'u zdjąć ją poleceniem "Usuń partycję spoza DOS"?? To chyba 4–ta opcja w menu usuwania partycji.
finiol.:Co chodzi o STOP i wyłaczanie kompa to juz sobie poradziełem ale została partycja Co chodzi o fdisk on jej nie odnajduje tak jagby jej tam niebyło ale na dosie ją widać i zawartość tez tylko ze to tyle bo usunąć ani z formatować nie da rady niewiem wogule skąd ona sie tam wzieła ja zadnych partycji nie robiłem
finiol wytłumacz co to znaczy " na DOS'ie ją widać"?
Bo nie rozumiem. Gdzie , albo jakim programem widzisz tą partycję?
Co chodzi o STOP i wyłaczanie kompa to juz sobie poradziełem ale została partycja Co chodzi o fdisk on jej nie odnajduje tak jagby jej tam niebyło ale na dosie ją widać i zawartość tez tylko ze to tyle bo usunąć ani z formatować nie da rady niewiem wogule skąd ona sie tam wzieła ja zadnych partycji nie robiłem
uzyj do tego Partition Magic najlepiej v8,1. A co to komunikatu STOP to szukaj rozwiązania na stronie www.msinfo.pl lub www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/reskit/prmd_stp_xbsx.asp ; support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;297185 ; support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;183169 ; www.microsoft.com/technet .... zycze powodzenia :wink:
uzyj do tego Partition Magic najlepiej v8,1. A co to komunikatu STOP to szukaj rozwiązania na stronie www.msinfo.pl lub www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/reskit/prmd_stp_xbsx.asp ; support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;297185 ; support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;183169 ; www.microsoft.com/technet .... zycze powodzenia :wink:
A próbowałeś zdjąć partycje fdisk'iem i załoźyć od nowa? Wiąźe się to z utratą wszystkich danych z dysku, ale moźe rozwiązać wiele problemów.
Muj Pc jest stosunkowo nowy Karta graficzna to Geforce 4 64mb ram mam 192mb Dysk jest 40G procesor Duron 1.5 Takich dziwnych problemów nigdy wczesniej nie miałem teraz juz nie wsykakuje ekran Stopu ale za to sie restartuje przy wgrywaniu gier czy programów a co chodzi o partycje to wczesniej jej nigdy nie było sam raczej tez jej nie zakładałem przybadkiem ją znalazłem w dosie ona zabrała mi 2G niewiem jak jest sformatowana czy na fat32 czy na Ntsf prubowałej ją wiele razy usunąć ale nic pisze ze nie moge jej sformatować
Przejrzyj archiwum forum pod katem błędów STOP .
Spisz swój błąd z ekranu , wyciagnij wnioski.
Tutaj nikt gotowej recepty ci nie da, nie znając sprzętu , ustawień itd.
Moźe to byc zarówno zasilacz, pamięci, przegrzewanie procesora, grafiki.
co do partycji widocznej w DOS'ie .
Jaka to partycja? jak sformatowana ? co na niej masz?, od początku tak jest ?
Spisz swój błąd z ekranu , wyciagnij wnioski.
Tutaj nikt gotowej recepty ci nie da, nie znając sprzętu , ustawień itd.
Moźe to byc zarówno zasilacz, pamięci, przegrzewanie procesora, grafiki.
co do partycji widocznej w DOS'ie .
Jaka to partycja? jak sformatowana ? co na niej masz?, od początku tak jest ?
Strona 1 / 1