Pomocy denerwujacy problem
mam problem ale tak naprawde niewiem z czym. :cry: sluchajac muzy na mp3 co jakis czas przerywa mi na sekunde kawalek to samo przy ogladaniu filmow i graniu w gierki. mam nowy sprzet athlon 2000xp grafika G3ti200 pro–vt128 plyte kt3 ultra (wszystko msi)sterowniki sciagalem ze strony producenta . niewiem czy to wina windowsa Xp czy czego innego. jedna rzecz mnie jeszcze dziwi sciagnelem sterowniki specjalne dla mojej grafiki pod xp probuje zrobic aktualizuj sterownik wybieram sciagniety plik i wyskakuje mi komunikat ze podane miejse nie wskazuje odpowiedniego sterownika(czy cos w tym stylu). przosze o pomoc niby nie jest to cos strasznego ale za to strasznie denerwujace. z gory dzieki
Odpowiedzi: 8
podzczas zaciecia nie widze znaczacych skokow w procesach
masz taka zakladke w menadzerze zadan jak procesy uszereguj je wg zuzycia procka odpal film i czekaj tam zobaczysz jaki proces pozeraz zasoby. Jak ustalisz daj znac moze wspolnie dojdziemy czy to cos systemowego czy jakies zew 'cudo'.
Acha i a masz antywira ? Jesli tak on moze dawac taki efekt.
Acha i a masz antywira ? Jesli tak on moze dawac taki efekt.
w czasie sprawdzania niedotykalem niczego tylko opserwowalem i w penym momencie byla przerwa i na wykresie podskoczyla krecha
ale takie zuzycie procaka to moze byc takze spowodowane samym nacisnieciem ctrl –alt–del
nawet przy dwokrotnym kliknieciu na moj kopmuter jest podobne zuzycie proca
nawet przy dwokrotnym kliknieciu na moj kopmuter jest podobne zuzycie proca
MRSIT masz racje cos obciaza procka na sekunde jego wydajnosc podskakuje z ok 0–5 do 39% a potem znowu opada ale jak moge sprawdzic co jest tego powodem i jak moge to usunac?
luka:
1. wyjscie widze takie cos musi obciazac procka na sek wiec wlacz jakas muzyke i sprawdz w menadzeze zadan czy jak przerywa to nastepuje chwilowe obcizenie procka jesli tak masz to bedziesz wiedzial co to.
2. co do sterownikow do karty graficznej osobiscie polacam wylacznie z nvidii a nie producenta
1. wyjscie widze takie cos musi obciazac procka na sek wiec wlacz jakas muzyke i sprawdz w menadzeze zadan czy jak przerywa to nastepuje chwilowe obcizenie procka jesli tak masz to bedziesz wiedzial co to.
2. co do sterownikow do karty graficznej osobiscie polacam wylacznie z nvidii a nie producenta
zainstalowalem ta karte jak pisales u dalej nic , pisales tez i o divix pro ze instaluje gatora kiedys go zainstalowalem ale potem zaraz odinstalowalem szczatki po nim wywalilem dzis i dalej to samo masz moze jakis inny pomysl. ( jak nic sie nie zmieni to bede przeinstalowywal windowsa a jak to nic nieda to pozostanie mi format c) :( napisales ze gatoe zrzera duzo pamieci ale ja mam 512 ddr wiec do puszczania plynie muzy powino starczyc :) dzieki za poprzednia odpowiedz
W nawiązaniu do pliku sterownika do karty graficznej:
Ten plik jest to instalator, trzeba go uruchomić tak jak normalny program i postępować zgodnie ze wskazówkami które ten instalator wyświetli.
Aha jak windows będzie się pluł o to źe sterownik jest nie podpisany cyfrowo to kliknij przycisk mimo to kontynuuj.
Ten plik jest to instalator, trzeba go uruchomić tak jak normalny program i postępować zgodnie ze wskazówkami które ten instalator wyświetli.
Aha jak windows będzie się pluł o to źe sterownik jest nie podpisany cyfrowo to kliknij przycisk mimo to kontynuuj.
Strona 1 / 1