Pomocy denerwujacy problem

mam problem ale tak naprawde niewiem z czym. :cry: sluchajac muzy na mp3 co jakis czas przerywa mi na sekunde kawalek to samo przy ogladaniu filmow i graniu w gierki. mam nowy sprzet athlon 2000xp grafika G3ti200 pro–vt128 plyte kt3 ultra (wszystko msi)sterowniki sciagalem ze strony producenta . niewiem czy to wina windowsa Xp czy czego innego. jedna rzecz mnie jeszcze dziwi sciagnelem sterowniki specjalne dla mojej grafiki pod xp probuje zrobic aktualizuj sterownik wybieram sciagniety plik i wyskakuje mi komunikat ze podane miejse nie wskazuje odpowiedniego sterownika(czy cos w tym stylu). przosze o pomoc niby nie jest to cos strasznego ale za to strasznie denerwujace. z gory dzieki

Odpowiedzi: 8

podzczas zaciecia nie widze znaczacych skokow w procesach
luka84
Dodano
20.11.2002 15:43:05
masz taka zakladke w menadzerze zadan jak procesy uszereguj je wg zuzycia procka odpal film i czekaj tam zobaczysz jaki proces pozeraz zasoby. Jak ustalisz daj znac moze wspolnie dojdziemy czy to cos systemowego czy jakies zew 'cudo'.
Acha i a masz antywira ? Jesli tak on moze dawac taki efekt.
mrsit
Dodano
20.11.2002 08:09:45
w czasie sprawdzania niedotykalem niczego tylko opserwowalem i w penym momencie byla przerwa i na wykresie podskoczyla krecha
luka84
Dodano
20.11.2002 02:28:02
ale takie zuzycie procaka to moze byc takze spowodowane samym nacisnieciem ctrl –alt–del

nawet przy dwokrotnym kliknieciu na moj kopmuter jest podobne zuzycie proca
B3T0N
Dodano
20.11.2002 00:27:07
MRSIT masz racje cos obciaza procka na sekunde jego wydajnosc podskakuje z ok 0–5 do 39% a potem znowu opada ale jak moge sprawdzic co jest tego powodem i jak moge to usunac?
luka84
Dodano
19.11.2002 22:59:14
luka:
1. wyjscie widze takie cos musi obciazac procka na sek wiec wlacz jakas muzyke i sprawdz w menadzeze zadan czy jak przerywa to nastepuje chwilowe obcizenie procka jesli tak masz to bedziesz wiedzial co to.
2. co do sterownikow do karty graficznej osobiscie polacam wylacznie z nvidii a nie producenta
mrsit
Dodano
19.11.2002 08:00:53
zainstalowalem ta karte jak pisales u dalej nic , pisales tez i o divix pro ze instaluje gatora kiedys go zainstalowalem ale potem zaraz odinstalowalem szczatki po nim wywalilem dzis i dalej to samo masz moze jakis inny pomysl. ( jak nic sie nie zmieni to bede przeinstalowywal windowsa a jak to nic nieda to pozostanie mi format c) :( napisales ze gatoe zrzera duzo pamieci ale ja mam 512 ddr wiec do puszczania plynie muzy powino starczyc :) dzieki za poprzednia odpowiedz
luka84
Dodano
19.11.2002 00:26:12
W nawiązaniu do pliku sterownika do karty graficznej:
Ten plik jest to instalator, trzeba go uruchomić tak jak normalny program i postępować zgodnie ze wskazówkami które ten instalator wyświetli.
Aha jak windows będzie się pluł o to źe sterownik jest nie podpisany cyfrowo to kliknij przycisk mimo to kontynuuj.
SLAY3R
Dodano
18.11.2002 04:11:17
luka84
Dodano:
18.11.2002 02:44:16
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1