POMOCY !!!! CZYŻBY KUPOWAĆ NOWY DYSK ???!!!!!!

Witam!!
dzisiaj właśnie rano sobie włączam kompa siedze w necie i jakiegos wirusa załapałem !!!
niedało sie go wykasować więc postanowiłem formata zrobić.
do stacji cd–rom wkładam płytkę [originał :P ] z windowsem Xp home edition[wcześniej zanim złapałem wirusa tez miałem XP] no i robie źeby mi zainstalowało tzn. instalacja. później pokazało sie czy chce zainstalować system windows czy tez naprawić. pomyślałem spóbuje naprawić. to był mój błąd !!!! po zainstalowaniu [naprawianiu] komp sie zrestartował i pisze tak :

"Przepraszamy , źe System Windows nie został pomyślnie uruchomiony. Moźe być to spowodowane ostatnia zmianą sprzętu lub oprogramowania.

Jeźeli komputer przestał reagować, nieoczekiwaie został uruchomiony ponownie lub wyłączony automatycznie w celu ochronyplików i folderów, wybierz opcję Ostatnia znana dobra konfiguracja, aby przywrócić ostatnie działające ustawienia.

Jeźeli poprzednia próba uruchomieniazostała przerwana na skutek awarii zasilania lub naciśnięcia przycisku zasilania lub resetowania, lub jeźeli wiesz co spowodowało problem, wybierz opcję Uruchom System Windows ponownie.

Tryb awryjny
Tryb awaryjny z obsługa sieci
Tryb awaryjny z wierszem polecenia

Ostatnia dobra konfiguracja

Uruchom System Windows normalnie

Uźyj klawiszy strzałk w górę i w dół, aby zaznaczyć wybrany systm."

Robiłęm wszystko tzn. zaznaczyłem po koleji wszytskie opcje i nic. zawsze to samo czyli np. jak wybrałem opcje uruchomic sysytem windows normalnie to komp próbował wchodzić ale zaraz sie restaruje od nowa !!!! Tak jet z kaźda opcją !!!
PROSZE O POMOC !!!!!

PS: Soory jeźeli był takie temacik na forum, ale z nerwów niechchiało mi sie szukać :(

Odpowiedzi: 5

dzieki za rade wszystkim wszystko loto :D
petro_s
Dodano
27.12.2004 17:15:40
ERROR 5:
w BIOSie walnąć źeby sie utruchamiał najpierw z płytki a dopiero później z dysku

Nic dodać nic ująć.
MarcinX
Dodano
27.12.2004 16:53:39
– pytania:
1. typ dysku: ATA, SATA, SCSI
2. typ partycji:FAT, FAT32x, NTFS, inne
3. podział dysku na partycje: systemowa 8 GB. logiczne 4 x 15 Gb, ....
4. czy działa konsola odzyskiwania
5. czy były juź robione nakładki na xp

:cry:
99none
Dodano
27.12.2004 16:43:35
Nie zawsze działa ja proponuje w BIOSie walnąć źeby sie utruchamiał najpierw z płytki a dopiero później z dysku
MetaVirus
Dodano
27.12.2004 15:12:09
Włóź do napędu dysk z windowsem, podczas uruchamiania komputera włącz bootmenu(za pomocą któregoś z przycisków F, powinieneś mieć podczas uruchamiania napisane które)wybierz z listy rozruch z CD i powinien się uruchomić instalator windowsa. Dalej chyba wiesz, format i instal.
Dix
Dodano
27.12.2004 15:05:07
petro_s
Dodano:
27.12.2004 13:58:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1