Pomocy: bubel i 2x Xp !!

Awięc mam taki problem. Mam jeden dysk podzielony na 2 partycje, obydwie to Win xp. Na jednej jest chyba wirus bo przy uruchamianiu komp sam się resetuje. Problem w tym źe jak chce z poziomu tego drugiego wejsc na 'zawirusowany' :lol: dysk to pyta czy go formatowac (dla jasnosc powiem, źe nie chce bo mam tam kilka danych które chciałbym odzyskać), a antywir go nie widzi więc nie moge go przeskanować i ewentualnie usunąc tego bubla...

Czy ktoś mógłby mi pomóc :cry:

Odpowiedzi: 8

Skoro podejrzewasz infekcję MBR, to moźesz to sprawdzić boot`owalną płytą aplikacji NAV, NIS, NSW –NAVDX.exe z odpowiednimi przełącznikami.
McScr@by
Dodano
01.05.2004 13:09:26
dobra dzięki wszystkim :D Sam dokońca nie jestem pewnien co z tego wszystkiego co robiłem zadziałało, ale działa. Znaczy xp dalej się nie uruchamia (samoczynny reset przy ekranie ładowania) ale za to widze go z pozimu drugiej partycji. To teź mnie satysfakcjonuje. Wezmę co chciałem i format :D
Anonymous
Dodano
01.05.2004 13:07:08
Nawet antywirusy online czy inne antywiry nie zobaczą tego dysku. Spróbuj przeskanować ten dysk norton disk doktorem a nawet windowsowym scandiskiem.
SLAY3R
Dodano
01.05.2004 01:08:01
Zobacz antywirusami online i innymi antyvirami(oczywisice instalujac i usuwajac jeden po drugim bo innaczej moze byc zle).
Mozesz jeszcze zobaczyc w trybie awaryjnym i na jednym winie i na drugim.
theboss78
Dodano
01.05.2004 00:54:59
comander teź go nie widzi :cry: (nie znaleziono napędu) ten wirus tak miesza w plikch rozruchowych, źe nawet przy instalacji windozy widział tamtą partycję jako pustą :roll: jak ja kocham te wirusy :evil:
Anonymous
Dodano
01.05.2004 00:47:55
Probowales wejsc do tamtego dysku z exploratora?
Jesli tak to sprobuj wejsc do niego przez total commandera, zabezpiecz dane i formatuj dziada.
theboss78
Dodano
01.05.2004 00:34:37
niestety nie. Po uruchomieniu system dochodzi do ekranu z paskiem ładowania i "ladnym napisem" Windows Xp po czym bums i reset i tak w kółko. Próbowałem nadpisać boot sektor, nawet z powodzniem, ale ten wirus cały czas mi go psuje :( dopuki go nie usune to mogę sobie ten boot nadpisywać w nieskończoność
Anonymous
Dodano
01.05.2004 00:25:57
zulu:
Na jednej jest chyba wirus bo przy uruchamianiu komp sam się resetuje.

Czy wyswietla sie jakis komunikat np o bledzie RPC?Jesli tak to looknij w dzial bezpieczenstwo, tam znajdziesz rozwiazanie.
theboss78
Dodano
01.05.2004 00:21:43
Anonymous
Dodano:
01.05.2004 00:17:05
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1