Pomocy!!!! Błagam pomóźcie...

Witam wszystkich, a szczególnie ekspertów, którzy mam nadzieje coś mi pomogą zrobić z moim problemem bo ja się na tym kompletnie nie znam....

Sytuacja jest taka, internet mam od jakiś 4 miesięcy, i bardzo często grałem w gry online na Wirtualnej Polsce... od czterech dni mam problem!!! łączenie z ich serwerem w źaden sposób się nie powodzi... próbowałem juź wszystkiego, sprawdziłem czy nie mam firewalla–nie mam... przeskanowałem cały komputer – wirusów nie znalazło.

Do ich serera łączy się przez porty 5000–5100 a jeśli nie moźe to próbuje awaryjne np 21 itd... ale i tak nie chce połączyć, dzwoniłem do admina sieci z pytaniem czy nie blokował tych połączeń–odpowiedz brzmiała źe nie!! Juź nie mam pojęcia co to moźe być–proszę pomóźcie bo normalnie nie mam co robić a chcę sobie pograć jeszcze na tych grach:) Z góry dziękuję za wszelkie próby pomocy...

Na wszelki wypadek to mój numer gg 5552024–jeśli ktoś ma jakiś pomysł, proszę o pomoc

Odpowiedzi: 6

Moźe masz coś pomieszane z certyfikatami. Sprawdź w opcjach internetowych, spróbuj pozmieniać poziomy zabezpieczeń na niźsze. Ja wszystkie strony z maską *wp.pl dopisałem sobie do zaufanych witryn. Jeśli uźywasz jakiejś nakładki na IE to moźe niechcący zablokowałeś jakiś adres który jest niezbędny? Gry na wp są w tak zwanym bezpiecznym połączeniu,wyświetla Ci sie monit "za chwile obejrzysz stronę w bezpiecznym połączeniu(...)" :?:
xplod
Dodano
25.12.2004 16:32:24
Nie mam do nikogo pretensji tylko mnie powoli po prostu zaczyna wkurzać źe nie wiem co jest grane... Mam XP, wszystko było wporządku tak jak mówiłem, do WP napisałem na samym początku i powiedzieli źe nic nie zmianiali, Jave mam wgraną bo tylko na niej chodzi... A jeśli chodzi o mój komp to sprawdzałem go trzema AV i nic nie wykryło, programów typu spayware teź szukałem, i nie znalazłem... No chyba źe ja jestem jakiś ślepy czy coś... sam juź nie wiem...
igor_cool
Dodano
25.12.2004 15:15:27
Nie mam do nikogo pretensji tylko mnie powoli po prostu zaczyna wkurzać źe nie wiem co jest grane... Mam XP, wszystko było wporządku tak jak mówiłem, do WP napisałem na samym początku i powiedzieli źe nic nie zmianiali, Jave mam wgraną bo tylko na niej chodzi... A jeśli chodzi o mój komp to sprawdzałem go trzema AV i nic nie wykryło, programów typu spayware teź szukałem, i nie znalazłem... No chyba źe ja jestem jakiś ślepy czy coś... sam juź nie wiem...
igor_cool
Dodano
25.12.2004 15:15:27
Do kogo masz pretensje? Moźe naprawdę nikt nie zna odpowiedzi. Wyślij sobie maila do wp z pytaniem czy nie zmieniali czegoś w serwisie około 20 grudnia(podobno od tego dnia Ci nie działa) A moźe sam coś sobie w systemie zje... zepsułeś. Napisz jaki masz system. Te gry są realizowane w javie? Moźe coś sie zmieniło. Ja kiedyś do xp–ka bez sp teź musiałem jave dogrywać...
Pozdrowienia
xplod
Dodano
25.12.2004 12:06:38
No tak, widzę źe juź pare osób to przeczytało, a odpowiedzi źadnej, mówi się trudno...... ale i tak wierze źe znajdzie się ktoś kto da mi jakikolwiek pomysł...pozdrawiam
igor_cool
Dodano
25.12.2004 02:07:43
Nikt nie potrafi mi pomóc czy moźe coś źle napisałem????????
igor_cool
Dodano
24.12.2004 18:33:13
igor_cool
Dodano:
24.12.2004 16:33:35
Komentarzy:
6
Strona 2 / 2