Pomocy ...
Heh ... Zdarzyła mi się dziwna rzecz :( Poprostu nie widać białego koloru, a zamiast tego jest raźący źółty :( Na początku mi się to podobało, ale tak nie da się dlugo wytrzymać przed komputerem bo szybko zaczynają boleć oczy :( Nie wiem jak to się stało, poprostu pewnego dnia włączyłem komputer i tak jest :( Próbowałem zmieniać style Windows itp. ale to nic nie dało, nie ma białego :( Nawet w Dosie napisy wszystkie są źółtego koloru :( Zrobiło się to tak z dnia na dzień, samo :/ I nie wiem czy to jest coś nie tak z kartą graficzną, monitorem czy jeszcze z czymś innym :( Moźe ktoś miał taki problem :?: :( Ja się pierwszy raz z tym spotkałem i nie wiem jak to zrobić, źeby było normalnie, tak jak poprzednio :( Z góry dziękuje za pomoc ...
I zamieszczam screena w celu udowodnienia, źe se nie źartuje :(
Kliknij tu aby zobaczyć ...
I zamieszczam screena w celu udowodnienia, źe se nie źartuje :(
Kliknij tu aby zobaczyć ...
Odpowiedzi: 8
Sterowniki karty napewno tego nie powodują a to dlatego źe karta wysyła sygnał do monitora w jaki sposób on ma wyświetlać kolory, ty robisz screena i podajesz na forum my widzimy go (na dobrych monitorach) bez opisywanej przez ciebie źółci. Więc wnisek taki źe karta i stery są OK. Sprubuj jeszcze wymienić kabel od monitora jeśli masz taką morzliwość. Tak jak ci spiderko pisał zrobiłeś ale jeszcze sprubuj wyginać go co jakieś 2 cm przez całą długość.
po prostu poźycz inny monitor, podłącz i będziesz wiedział w czym grzebać. ale na moje oko to monitor, bo u mnie Twój screen wygląda ok.
Najnowszy nie jest, ma juź troche latek :( W lutym będzie miał 4 lata. Juź z kablami próbowałem i nic :( W najbliźszym czasie przeinstaluje Win, bo moźe to jest coś nie tak ze sterownikami karty, ale w to raczej wątpie :( A jak nic nie pomoźe to zostanie mi tylko wymienić na nowy, bo do serwisu juź chyba takiego staruszka nie warto zanosić :( Dzięki Wam za pomoc ...
A jaki jego mość ma monitor jakiś stary(10lat :D )czy niedawno kupywany???moźe jego źywotność się juź kończy??? Ja jak miałem stary monitor to w pewnym czasie zaczęły pojawiac się kolorowe plamy na ekranie i musiałem zmienić na nowego i jest ok
Nie no scereen jest OK. Więc to oznacza źe komp działa bez zastrzeźeń prucz monitora.
Pewno jak byś palnoł screena cyfrówką to byśmy zobaczyli jak to wygląda.
Pewno jak byś palnoł screena cyfrówką to byśmy zobaczyli jak to wygląda.
Mialem kidys cos podobnego i niestety pomógl tylko serwis monitora (byl nowy miał 3 miesiące) wysiadł w nim jakis modół i trzeba bylo wymienic. ale najpierw wyeliminuj wszystkie watpliwosci. wez monitor do jakiegos kolegi podloncz do jego kompa jesli bedzie ok to pewnie bedzie wina karty graficznej
Zobacz w ustawieniach karty graficznej .
Albo najprościej przeinstaluj jej sterowniki.
Albo najprościej przeinstaluj jej sterowniki.
Masz coś pewnie z kablem od monitora nie tak, no chyba źe monitor juź wiekowy. Spróbuj powyginać nieco kablem VGA i obserwuj zmiany na monitorze.
BTW. Na zrzucie nic nie zobaczymy, bo i jak.
BTW. Na zrzucie nic nie zobaczymy, bo i jak.
Strona 1 / 1