Pomocy ...

Heh ... Zdarzyła mi się dziwna rzecz :( Poprostu nie widać białego koloru, a zamiast tego jest raźący źółty :( Na początku mi się to podobało, ale tak nie da się dlugo wytrzymać przed komputerem bo szybko zaczynają boleć oczy :( Nie wiem jak to się stało, poprostu pewnego dnia włączyłem komputer i tak jest :( Próbowałem zmieniać style Windows itp. ale to nic nie dało, nie ma białego :( Nawet w Dosie napisy wszystkie są źółtego koloru :( Zrobiło się to tak z dnia na dzień, samo :/ I nie wiem czy to jest coś nie tak z kartą graficzną, monitorem czy jeszcze z czymś innym :( Moźe ktoś miał taki problem :?: :( Ja się pierwszy raz z tym spotkałem i nie wiem jak to zrobić, źeby było normalnie, tak jak poprzednio :( Z góry dziękuje za pomoc ...

I zamieszczam screena w celu udowodnienia, źe se nie źartuje :(
Kliknij tu aby zobaczyć ...

Odpowiedzi: 8

Sterowniki karty napewno tego nie powodują a to dlatego źe karta wysyła sygnał do monitora w jaki sposób on ma wyświetlać kolory, ty robisz screena i podajesz na forum my widzimy go (na dobrych monitorach) bez opisywanej przez ciebie źółci. Więc wnisek taki źe karta i stery są OK. Sprubuj jeszcze wymienić kabel od monitora jeśli masz taką morzliwość. Tak jak ci spiderko pisał zrobiłeś ale jeszcze sprubuj wyginać go co jakieś 2 cm przez całą długość.
Pan i pastuch
Dodano
25.10.2005 13:13:14
po prostu poźycz inny monitor, podłącz i będziesz wiedział w czym grzebać. ale na moje oko to monitor, bo u mnie Twój screen wygląda ok.
Endrju
Dodano
25.10.2005 09:19:50
Najnowszy nie jest, ma juź troche latek :( W lutym będzie miał 4 lata. Juź z kablami próbowałem i nic :( W najbliźszym czasie przeinstaluje Win, bo moźe to jest coś nie tak ze sterownikami karty, ale w to raczej wątpie :( A jak nic nie pomoźe to zostanie mi tylko wymienić na nowy, bo do serwisu juź chyba takiego staruszka nie warto zanosić :( Dzięki Wam za pomoc ...
shoog
Dodano
25.10.2005 09:15:08
A jaki jego mość ma monitor jakiś stary(10lat :D )czy niedawno kupywany???moźe jego źywotność się juź kończy??? Ja jak miałem stary monitor to w pewnym czasie zaczęły pojawiac się kolorowe plamy na ekranie i musiałem zmienić na nowego i jest ok
piątas
Dodano
25.10.2005 01:49:54
Nie no scereen jest OK. Więc to oznacza źe komp działa bez zastrzeźeń prucz monitora.
Pewno jak byś palnoł screena cyfrówką to byśmy zobaczyli jak to wygląda.
Pan i pastuch
Dodano
25.10.2005 01:42:08
Mialem kidys cos podobnego i niestety pomógl tylko serwis monitora (byl nowy miał 3 miesiące) wysiadł w nim jakis modół i trzeba bylo wymienic. ale najpierw wyeliminuj wszystkie watpliwosci. wez monitor do jakiegos kolegi podloncz do jego kompa jesli bedzie ok to pewnie bedzie wina karty graficznej
cybull
Dodano
25.10.2005 01:32:10
Zobacz w ustawieniach karty graficznej .
Albo najprościej przeinstaluj jej sterowniki.
bor
Dodano
25.10.2005 00:42:10
Masz coś pewnie z kablem od monitora nie tak, no chyba źe monitor juź wiekowy. Spróbuj powyginać nieco kablem VGA i obserwuj zmiany na monitorze.

BTW. Na zrzucie nic nie zobaczymy, bo i jak.
spiderko
Dodano
25.10.2005 00:33:32
shoog
Dodano:
25.10.2005 00:18:05
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1