pomoc zdalna

Witam mam pytanie co moze byc przyczyna nie uruchamiania sie pomocy zdalnej oraz pomocy technicznej, nie mam wirusow mam wszystkie dostepne patche laczenie z service packiem 1 thx pzdr szacuken

Odpowiedzi: 10

El Nino a moźe zechciałbyś zerknąć na ten temat
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19593&highlight=
Umnie sześciopak masz jak w banku
jackow
Dodano
19.08.2004 22:09:09
Agentlos:
Nie wiem jak tobie dziękowac EL NINO!!!
Jak to nie wiesz ? Moze byc szesciopak Tyskiego :wink: :P .
EL NINO
Dodano
19.08.2004 22:06:39
EL NINO:
Mozna rowniez sprobowac najpierw w Uruchom –> "helpctr –regserver" a pozniej wejsc do ukrytego folderu C:Windowsinf kliknac prawym na pchealth.inf –> instaluj

Nie wiem jak tobie dziękowac EL NINO!!! Wszystko zrobiłem jak napisałeś i DZIAŁA!!!! Jesteś SUPER!!!

Dobrze źe nie potrzebny był format systemu :D . Jeszcze raz dzięki za wszystko!!
Agentlos
Dodano
19.08.2004 21:25:57
Mozna rowniez sprobowac najpierw w Uruchom –> "helpctr –regserver" a pozniej wejsc do ukrytego folderu C:Windowsinf kliknac prawym na pchealth.inf –> instaluj
EL NINO
Dodano
19.08.2004 20:29:26
Dzięki za odpowiedz – teraz wiem chociaź czego szukać! :D
Agentlos
Dodano
19.08.2004 20:11:42
Nie wiem czy szkodza czy pomagają – to, źe u mnie coś się "psuło" wcale nie znaczy, źe jest to reguła.
Szybciej niź zabawa z łatkami będzię "naprawić" system, choć jeszcze przed tym spróbować warto sfc zastosować – płyta w naspędzie.
Rebe
Dodano
19.08.2004 20:04:19
Czyli co właściwie mam zrobic? Usuwać po kolei wszystkie łatki aź dojde do tej która spowodowała błędy, czy lepiej poszukać czegos ma stornie MicroSoftu?

W wielu przypadkach łatki szkodzą a nie pomagają... Tak jak ServicePack 2... :cry:
Agentlos
Dodano
19.08.2004 19:55:51
Tak z rok temu ukaząła się poprawka MS – chyba ze 4 wtedy w kupie wyszły, kórej zainstalowanie powodowało u mnie brak dostepu do pomocy systemu ( pomocy zdalnej nie sprawdzałem ). Poprawka ta dawała ise zdeinstalować więc metodą pob i łędów zdołałem ją w końcu namierzyć. Po jakimś czasie jednak ją zainstalowąłem – tyle, źe bło to pewnie z dwa miesiące od daty jej ukazania isę i ten problem z pomocą juź nie występował.
To jedyne co mi sięk ojarzy z takim błedem, bo nawet wyłaczenie usługi pomocy systmeowej nie powoduje zablokowania dostępu do niej.
Rebe
Dodano
19.08.2004 19:42:16
Witam. teź mam taki problem jak opisuje wmby. Polega on na tym źe jak kolega napisał nie uruchamiają się Pomoc i obsługa techniczna oraz Pomoc Zdalna. Ale u mnie nie zawsze tak było. POstanowiłam kontynuować ten temat poniewaź mam kilka źeczy które które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu a czas leci – więc moźe na cos jeszcze wpadniecie.
Mianowicie zaobserwowałem źe Pomoc i obsługa techniczna włączały sie kaźdorazowo na swieźo zainstalowanym systemie. Po wgraniu steroników i Uaktualnień przestała działać. Czy to moze lalezec od konfiguracji komutera w sensie orogramowania?
NORTON INTERNET SECURITY NIE POSIADAM JUŻ!
Macie jakieś pomysły? Knfigyracje w znaczeniu wprzetu macie w opisie,a loga z HiJack This moge podeslac :D . Jesli macie jakies sugestie to napiszcie! Moze cos zdzialam z wasza pomocą! :wink:
Agentlos
Dodano
19.08.2004 17:47:18
tak, usluga pomoc i obsluga techniczna jest uruchamiana automatycznie, a takze usluga dostep zdalny jest uruchamiana autmatycznie, mam win xp pro i system dziala bez zarzutu poza wyzej wymienionymi problemami pzdr
Anonymous
Dodano
19.03.2004 11:19:39
Anonymous
Dodano:
19.03.2004 00:24:11
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1