Pomoc zdalna i MSN Messenger – problem

Następująca konfiguracja:
Komp nr 1 – Win XP home;neo przez własny router
Komp nr 2 – Win XP prof;neo przez modem USB
więcej szczegółów podam na źyczenie.

Problem:
1. Komp2 wysyła pocztą zaproszenie do pomocy zdalnej. Komp1 podejmuje, i się pięknie łączą.
Ale gdy komp2 wyśle zaproszenie przez (windows albo msn)messengera to na kompie1 jest następujący komunikat : uźytkownik *** wysłał zaproszenie do pomocy zdalnej ale nie moźna go zrealizować poniewaź usługa jest niedostępna lub zablokowana.

2. Na kompie1 moźna utworzyć zaproszenie do pomocy przez menustart i je wysłać pocztą, ale w messengerze jak kliknę wyślij zaproszenie to nic się nie dzieje, źadnego komunikatu. Nie działa teź klik na współdzielenie aplikacji ani tablica.

Czy przyczyną jest to źe na kompie1 jest XPhome?

Odpowiedzi: 2

usługa jest włączona, jak dostanę plik zaproszenie pocztą to nie ma źadnego problemu, łączą się aź miło. Jaszcze jedno – jak ja nawiązuję połączenie głosowe to z reguły przechodzi, jak ten drugi komp nie zawsze. Dodam źe mam modem z routerem (translacja NAT) Moźe to tu jest jakiś problem?

Strasznie proszę o pomoc, bardzo mi na tym zaleźy.
Wolę uźywać messengera niź gadulca, bo ma kilka fajnych opcji których próźno by szukać u innych programów, a te opcjie albo nie zawsze albo w ogóle mi nie działają.
jackow
Dodano
14.08.2004 00:50:35
No to ten komputer na którym wyskakuje komunikat o tym źe nie jest dostępna usługa ma wyłączoną ową usługę pomocy zdalnek włącz ją lub uruchom ją jeszcze raz i zobaczymy jak będzie
loookasz
Dodano
13.08.2004 13:59:24
jackow
Dodano:
13.08.2004 10:44:10
Komentarzy:
2
Strona 2 / 2