pomoc z partycja

posiadam dysc 80gb podzielony na c:20gb i x:55gb,chcialbym zmniejszyc rozmiar c:,mam partition magic,ale mam obawy,czy nie strace danych.prosilbym o pomoc.

Odpowiedzi: 8

Seeker:
...nie udało mi się jeszcze ni razu zepsuć tej operacji w Paragonie :roll:
Partition Magica nie tykalem w zwiazku z wieloma postami opisujacymi klopoty po jego uzyciu, Acronis nie spelnil moich oczekiwan – taki jakis dupiaty (nie potrafil sobie poradzic z tym co chcialem zrobic), a Paragon po prostu ma jaja. Robi to, do czego zostal stworzony.

P.S. Zaznaczam, ze nie pobieram zadnej prowizji od jego tworcow za reklame :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
14.03.2006 12:30:47
W Paragonie wielokrotnie takie ...machinacje robiłem.
Warunek: brak błędów dyskowych i odpowiednia ilość wolnego miejsca do przeprowadzenia operacji przez program, który w interface graficznym właściwie tylko sprawdza wszystko pod kątem poprawności, ilości miejsca, reszta wykonywana po restarcie systemu – sprwdzanie spójności danych itd i dopiero pomyslne załadowanie po tym fakcie systemu gwarantuje niejako sukces naszych działań.
Nieskromnie moźe napiszę , źe nie udało mi się jeszcze ni razu zepsuć tej operacji w Paragonie :roll:
Seeker
Dodano
14.03.2006 01:45:54
Panowie powoli :)
Rzeczywiscie moje zdanie w takiej formie nie wiele wnosilo /pisalem z kafe i mnie wyganiali/
Chcialem powiedziec ze ja przenioslbym wszystkie "moje dokumenty", pierdoly z pulpitu i tego typu rzeczy a pozniej koniecznie zdefragmentowal partycje, tak aby PM nie musial juz przenosic danych podczas repartycjonowania.
Stawiam, ze na 90% zmiana wielkosci c sie powiedzie
STMan
Dodano
14.03.2006 01:12:22
Ja proponuję ci jednak zachować waźne dane z partycji C: i potem próbuj zmniejszyć rozmiar oczywiście po defragmentacji. Są jednak pliki systemowe nie pszenoszone podczas defragmentacji. Z moich doświadczeń z PM prawie pewne, źe po zmniejszeniu partycji systemowej, system będziesz musiał stawiać od nowa.
war
Dodano
13.03.2006 19:42:43
marcel4 – wiem, źe uźywana przeze mnie ksładnia moze kłopoty sprawaić, ale ..... w moim poprzednim poscie nic ani do Ciebie,ani o Tobie nie było.
Zawierął on wyłacznie wytyk pod adresem STMana, źe jego post nie niesie rozwiązania.

Do tematu zaś wracając – czy uzyjesz PM, czy Paragona, czy Acronisa to akurat zanczenia większego nie ma. Zawsze coś się stać moze, a póki nie spróbujesz to i nie będziesz wiedział czy się udąło.
Rebe
Dodano
13.03.2006 19:36:21
Rebe:
STMan:
...a jak bez kopii to na pewno dochudzic c na maxa i zrobic defragmentacje dysku

Jako odpowiedź na
chcialbym zmniejszyc rozmiar c:
niezaleznie od tego czy zwiększyć czy zmniejszyć, bo wyraźnie o "rozmiarze" mowa,a nie ilości wolneog miejsca, jakoś mi – nie wiem czemu – nie pasuje.
dlaczego nie pasuje nie 20gb,a 10 chce miec.a na c: narazie tylko system mam i praktycznie nic wiecej nie chce,dlatego chce zmniejszyc partycje.
marcel4
Dodano
13.03.2006 19:27:18
STMan:
...a jak bez kopii to na pewno dochudzic c na maxa i zrobic defragmentacje dysku

Jako odpowiedź na
chcialbym zmniejszyc rozmiar c:
niezaleznie od tego czy zwiększyć czy zmniejszyć, bo wyraźnie o "rozmiarze" mowa,a nie ilości wolneog miejsca, jakoś mi – nie wiem czemu – nie pasuje.
Rebe
Dodano
13.03.2006 19:09:16
STMan
Dodano
13.03.2006 18:21:43
marcel4
Dodano:
13.03.2006 12:57:01
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1