pomoc w sprawie ramu
Witam
Otóz chce wymienic ram u siebie z 256 na 1gb.
Mam plyte P4BGL–MX
Chipset i845GL
Jaki ram najlepiej kupic, czy lepiej kupic 1gb w jednej kosci czy dwie kostki po 512, nie moge kupic ramu na dual channel bo moja plyta tego nie obsluguje.
Prosze o rady
Otóz chce wymienic ram u siebie z 256 na 1gb.
Mam plyte P4BGL–MX
Chipset i845GL
Jaki ram najlepiej kupic, czy lepiej kupic 1gb w jednej kosci czy dwie kostki po 512, nie moge kupic ramu na dual channel bo moja plyta tego nie obsluguje.
Prosze o rady
Odpowiedzi: 7
teraz mam 256 ddr 400 wiec zwieksze tylko kosc do 512 i dodam druga , wiec powinno chulac mysle
Zadziała. Natomiast sprawdź w instrukcji do mobo jaki Ram obsługuje maksymalnie Twoja płyta główna bo mi się nie chce. Jeźeli słabszy niź ten to teź nic nie szkodzi bo będzie on pracował po prostu "na wolniejszych obrotach" dostosowując się do moźliwości płyty.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86718733
czy ten ram mi zadziala ? Ewentualnie prosze o pomoc w stronie gdzie moge sprawdzic czy dany ram bedzie dzialal na moim kompie.
czy ten ram mi zadziala ? Ewentualnie prosze o pomoc w stronie gdzie moge sprawdzic czy dany ram bedzie dzialal na moim kompie.
Żadnych.
hmm no ok ale jak kupie 2x512mb na dualu to jakie to ma konsekwnecje dla pracy kompa jezeli moja plyta tego nie obsluguje ?
OK, ale z drugiej strony, jeźeli myślisz przyszłościowo, to kupno dobrych 2x 512 w Dualu pozwoli kiedyś przewalić je na płytę obsługującą Dual. Ponadto w przypadku awarii jednej kości na drugiej będziesz pracował, a tak komp stoi.
Oba rozwiązania mają plusy i minusy, a wybór juź Twój.
Oba rozwiązania mają plusy i minusy, a wybór juź Twój.
jeźeli Twoja płyta nie obsługuje Dual Schannel to lepiej kup jedną pamieć która bedzie pracować w Singiel
Strona 1 / 1