pomoc pomoc pomoc –pilnie potrrzebna

Utworzyłem wszystkie nowe partycje po zainstalowaniu windowsa załączyłem (z wcześniej wypiętym kablem sieciowym ) zapore firewallową następnie zainstalowałem Kaspersky anti vir pobrałem aktualizacje zeskanowałem dyski i lipa. Na drugi dzień po tym wszystkim czyli dziś włączam kompa a tu mi wyskakuje szrego okienek z antyvira o zainfekowaniu maslanem.b. Mam pytanie odnośnie jakiegoś sensownego zabezpieczenia co mam zrobić czy nie wystarczy zwykła zapora w xp czy musze dodatkowo instalować firewalla.
P.S. chciałem jeszce dodać źe nie instalowałem tych plików (choć nie wiem czy dobrze źe ich nie instalowałem )WindowsXP–KB823980–x86–PLK i WindowsXP–KB835732–x86–PLK

Odpowiedzi: 3

aleksander:
Mam pytanie odnośnie jakiegoś sensownego zabezpieczenia co mam zrobić czy nie wystarczy zwykła zapora w xp czy musze dodatkowo instalować firewalla.
Tyle tylko, ze ani zapora, ani zaden firewall nie maja nic wspolnego z "maslanem". Za tego typu problemy odpowiedzialny jest administrator maszyny – co sciaga, gdzie wchodzi, co instaluje, itd. Ewentualnie to antyvir powinien zaalarmowac uzytkownika, ze cos zlego pojawilo sie na dysku.
EL NINO
Dodano
06.02.2005 22:25:35
Sp2 jest np. w Downloadzie CentrumXp,SP1 pl znajdziesz w Googlach ,prywatnie uźywam firewalla Kerio.
SP to poprawka zbiorcza.
Poczytaj dział Bezpieczeństwo.
MarcinX
Dodano
06.02.2005 19:25:49
nie miałem bo wcześniej wszystkie partycje usunąlem zainstalowałem windows i było ok a dziś pojawił się problem. Gdzie moźna ściągnąć Sp1 i Sp2 wiesz tak źebym mógł je sobie zgrać na płytke bo mój teraźniejszy system juz poległ czuje to mocno w gaciach musze po raz drugi sformatować i chciałbym zaraz po zainstalowaniu z płytki śmignąć na kompa któryś z Sp1 lub Sp2

A jakiego ty uźywasz firewalla ? ijeszce odnośnie tych plików których nazyw napisałem wyźej –musze je instalować czy nie?
aleksander
Dodano
06.02.2005 18:42:52
aleksander
Dodano:
06.02.2005 18:33:18
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1