Pomoc i obsługa techniczna
witam nie wiem czy ten temat tu sie nada ale nie wiem gdzie go wsadzic! a wiec tak w menu start jest ikonka jak w temacie :evil: czy ktos moze mi powiedziec jak sie tego pozbyc !!!!!
Z gory THX
Z gory THX
Odpowiedzi: 10
Hmm no wsio lux tyle, ze mnie po wylaczeniu POMOCY....znika napis WINDOWS XP PROFESSIONAL:O w jego miejsce jest czarne tlo:] i co z tym zrobic??:)
Kurde, źe teź o tym nie pomyślałem :? Mnie teź się ta zmiana przyda. Dzięki gagman i na zdrowie :lol:
Na zdrowie :P
Wielkie dzieki :D:D:D Trafiony zatopiony :D
jeszcze raz dzieki :D
jeszcze raz dzieki :D
A gpedit.msc > szablony administracyjne > menu start i pasek zadań > usuń menu pomoc z menu start...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mam taki wpis ale w calkiem innym miejscu niz przedstawiony powyzej HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerStartMenuStartPanelShowHelpPolicyNoSMHelp i jego modyfikacjia nic nie daje :(
Moze to cos da ? :wink:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
wpis: NoSMHelp
jako: REG_DWORD (DWORD Value)
wartosc: 1 (0 = disable restriction, 1 = enable restriction)
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
wpis: NoSMHelp
jako: REG_DWORD (DWORD Value)
wartosc: 1 (0 = disable restriction, 1 = enable restriction)
Faktycznie – w klasycznym menu start jest z tym problem z poziomu TweakaXP tez sie nie wyłączy, bo nie ma takiej opcji. Mamy zgryz. Pozostaje poszukanie w internecie jakis informacji o tym,gdyz w takim razie musi sie to sprowadzać, do zmiany ustawień w rejestrze systemowym.
Zapomnialem dodac ze urzywam klasycznego menu start, a to co mi podales dziala ale tylko w menu xp a, w klasycznym tego za chole... nie moglem znalesc :(
Wiec czy da sie to usunac w klasycznym menu start ??
Wiec czy da sie to usunac w klasycznym menu start ??
Więc tak: Wejdź do Panelu sterowania––>Pasek zadań i menu start––>Menu Start––>Dostosuj––>Zaawansowane––> Tam na liście znajdziesz, odhacz i juź.
Strona 1 / 1