Polskie znaki
Witam.
Jaki[ czas miaBem spokój z tym the windows , ale jak to z syfem bywa – nie na dBugo
problem wBa[nie widzicie ... dotyczy Polskich znaków które poza " ó " nie wchodza tylko jakie[ [ B itp.
Gzebalem w panel sterowania > uslugi regionalne > itd... ... ale skutku nie ma ... wrrrrr
Wie ktos co tu sie dzieje ???!!!
p.s.
w notatniku, nowym dokumencie tekst. wszystkie znaki wchodza poprawnie, problem dotyczy stron web.
Jaki[ czas miaBem spokój z tym the windows , ale jak to z syfem bywa – nie na dBugo
problem wBa[nie widzicie ... dotyczy Polskich znaków które poza " ó " nie wchodza tylko jakie[ [ B itp.
Gzebalem w panel sterowania > uslugi regionalne > itd... ... ale skutku nie ma ... wrrrrr
Wie ktos co tu sie dzieje ???!!!
p.s.
w notatniku, nowym dokumencie tekst. wszystkie znaki wchodza poprawnie, problem dotyczy stron web.
Odpowiedzi: 8
No ... doszłem do tego – wina programu "siteadvisor" który z źalem, ale wywaliłem.
Pozdrowionka.
Pozdrowionka.
Google toolbar wywalilem – bez zmian :?
Czyźby Google Toolbar?
to chyba nie w ustawieniach klawiatury tylko bodajze w opcjach regionalnych , w kazdym razie mam ustawione na polski programisty i nic :?
ustaw polski programisty w ustawieniach klawiatury
zajrzalam na windowsa i u mnie jest ustawione menu: widok/kodowanie/europa srodkowa (windows).
mozesz tez zajrzec w opcje internetowe/ogolne i tam czcionki i jezyki
no ale moge sie mylic i szukac w zlym miejscu :)
mozesz tez zajrzec w opcje internetowe/ogolne i tam czcionki i jezyki
no ale moge sie mylic i szukac w zlym miejscu :)
No uzywam tylko IE 6 , tak ze nie sprawdze na "wszystkich przegladarkach". Co do "iso8859–2"–
to nie ma tam takiej opcji, ale probowalem innych jak np. " baltycki iso " i inne – bezskutecznie !
:( :( :(
to nie ma tam takiej opcji, ale probowalem innych jak np. " baltycki iso " i inne – bezskutecznie !
:( :( :(
Mozesz sobie sprawdzic czy we wszystkich przegladarkach tak jest. Mozna w nich ustawiac kodowanie znakow – polskie ogonki to iso8859–2
Chyba ze o jakies ogolne ustawienia systemu chodzi...
Chyba ze o jakies ogolne ustawienia systemu chodzi...
Strona 1 / 1