polski nie polski windows
W wielu miejscach moim windowskie nie ma polskichliter,np w monitach,outlooku (expresie) czasem w jakiś formularzach,czy to wius?co mam robić
Odpowiedzi: 1
Gdyby w Polsce był pozadek to by nie było takiego problemu. Ale niestety, nadal uzywa sie dziesiatek "standardow" kodowania liter.
Mam niemieckiego XP home. Wielu madrali mowilo ze nie da sie na niemieckim windowsie zainstalowac polskich liter.
A jednak się da:
Panel sterowania/regiony i opcje języków (przetłumaczone z mojego win)
na zakladce Jezyki klikasz detale(wlasciwosci)
wyszukujesz "polski programisty" (juz masz ogonki w na pulpicie i w pozadnych programach) i ustawiasz jako domyslny. Zastosuj i zmien zakladke na zaawansowane.
Tu zaznacz zeby to dzialalo we wszystkich programach
Zastosuj/OK
W pierwszym okienku zmien zakladke na zaawansowane i zaznacz wszystko gdzie jest wyraz EURO i Europa (jak zaznaczalem tylko to co mi sie wydawalo ze jest potrzebne to np. w GG nie bylo ogonkow)
Zaznacz tez zeby zastosowal zmiany na aktualne konto i zeby bylo to jako standard.
Zastosuj/OK
Zrestartuj system i szukaj z lupą braku ogonków :)
Mam niemieckiego XP home. Wielu madrali mowilo ze nie da sie na niemieckim windowsie zainstalowac polskich liter.
A jednak się da:
Panel sterowania/regiony i opcje języków (przetłumaczone z mojego win)
na zakladce Jezyki klikasz detale(wlasciwosci)
wyszukujesz "polski programisty" (juz masz ogonki w na pulpicie i w pozadnych programach) i ustawiasz jako domyslny. Zastosuj i zmien zakladke na zaawansowane.
Tu zaznacz zeby to dzialalo we wszystkich programach
Zastosuj/OK
W pierwszym okienku zmien zakladke na zaawansowane i zaznacz wszystko gdzie jest wyraz EURO i Europa (jak zaznaczalem tylko to co mi sie wydawalo ze jest potrzebne to np. w GG nie bylo ogonkow)
Zaznacz tez zeby zastosowal zmiany na aktualne konto i zeby bylo to jako standard.
Zastosuj/OK
Zrestartuj system i szukaj z lupą braku ogonków :)
Strona 1 / 1