Polecenie "usuń"
Przy wybraniu z menu polecenia "usuń" windows xp bez pytania o zatwierdzenie tej operacji,błyskawicznie usuwa dany plik.Jak to zmienić,gdyź przy takiej "automatyzacji" bardzo łatwo o pomyłkę i usunięcie potrzebnego pliku.Nie uźywam "kosza" i usunąłem go z pulpitu,więc ta "źelazna" porada odpada...
Odpowiedzi: 4
mcscr@by:Urzywasz jakiegos programu z rodziny Norton`a ?
Jesli tak to moze na Własciwosciach Kosza ustawiles nie przenos do kosza tylko automatycznie usuń,zaleznosc ta moze tez dotyczyc innych aplkacji z podobna opcja.
To się nazywa czytanie ze zrozumieniem... :?
Jak wół Madafaker napisał:
Nie uźywam "kosza" i usunąłem go z pulpitu
Urzywasz jakiegos programu z rodziny Norton`a ?
Jesli tak to moze na Własciwosciach Kosza ustawiles nie przenos do kosza tylko automatycznie usuń,zaleznosc ta moze tez dotyczyc innych aplkacji z podobna opcja.
No ikone kosza to bym dal na Pulpit i po sprawie. A potem to tylko ustawic , no nie ?
Siemka Madafaker :mrgreen: Ja Cię skądś chyba znam... hihi – w kaźdym razie niewaźne.
Nie rozumiem Cię. Z jednej strony piszesz, źe nie uzywasz kosz, a z drugiej "narzekasz", źe łatwo o pomyłkę, bo od razu plik przy usuwaniu "znika" z dysku.
Moja rada: przywrócić ikonę kosza na pulpit, odpowiednio go skonfigurować (upewnić się, czy opcja nie przenoszenia plików do kosza jest nieaktywna) i uźywac kosza. Ja nie widzę wielkiego problemu. No chyba, źe masz problem z przywróceniem kosza, ro wtedy bedziemy mysleć dalej jak tu uniknąć "format C:" :mrgreen:
Nie rozumiem Cię. Z jednej strony piszesz, źe nie uzywasz kosz, a z drugiej "narzekasz", źe łatwo o pomyłkę, bo od razu plik przy usuwaniu "znika" z dysku.
Moja rada: przywrócić ikonę kosza na pulpit, odpowiednio go skonfigurować (upewnić się, czy opcja nie przenoszenia plików do kosza jest nieaktywna) i uźywac kosza. Ja nie widzę wielkiego problemu. No chyba, źe masz problem z przywróceniem kosza, ro wtedy bedziemy mysleć dalej jak tu uniknąć "format C:" :mrgreen: