Polecenie "usuń"

Przy wybraniu z menu polecenia "usuń" windows xp bez pytania o zatwierdzenie tej operacji,błyskawicznie usuwa dany plik.Jak to zmienić,gdyź przy takiej "automatyzacji" bardzo łatwo o pomyłkę i usunięcie potrzebnego pliku.Nie uźywam "kosza" i usunąłem go z pulpitu,więc ta "źelazna" porada odpada...

Odpowiedzi: 20

I co Ja bym bez was zrobil ? :))
ReD
Dodano
05.12.2003 11:51:47
Info dla ReD`a:
NW Snap v.3.0.0.74 (Freeware).
Tego sofciku uzywan do zrzutow.
Enjoy.
McScr@by
Dodano
04.12.2003 20:12:01
No ale to było proste ..."wyświetl okno dialogowe potwierdzające usuwanie"...i po problemie...tak z reguły bywa iź rzeczy banalne...urastają do rangi problemu i odwrotnie...w kaźdym razie bardzo dziękuję za wszelkie informacje i pomoc...[/color]
Madafaker
Dodano
04.12.2003 18:30:24
Madafaker:
Jak dobrze kojarzę to programem "Tweak XP" kosz definitywnie usunąłem..

usunąłeś kosz, czy jego widok??? U mnie teź pulpit jest pusty (dzięki TweakUI), ale jak wejdę w "Mój komputer", a potem kliknę "w góre" – wszystkie ikony pulpitu widzę...

ReD:
Przyjacielu mascr@by Jakiego uzywasz programu do csreenschotow , mozna wiedziec ? Bo ten co mam nierobi mi screenkow z divxa :((
Ogladasz film zlapiesz obraz a po
zapisie czarna plama mozliwe to ?
:P

Moźna to zrobić w bardzo łatwy sposób, np. uźywając do odtwarzania filmów AllPlayera (funkacja SnapShot) 8)
Gagman
Dodano
04.12.2003 14:20:12
krecik:
PgX:
Najlepszy program do screenów w windowsie to klawisz "Print Screen" :lol:

Ale jak pisał ReD ta kombinacja nie działa w filmach.

No to Hyper Snap DX (czy jakoś podobnie sie nazywał) :D
PgX
Dodano
04.12.2003 13:44:19
Jak dobrze kojarzę to programem "Tweak XP" kosz definitywnie usunąłem..
Madafaker
Dodano
04.12.2003 12:37:27
PgX:

Ale jak pisał ReD ta kombinacja nie działa w filmach.
krecik
Dodano
04.12.2003 12:27:02
PgX
Dodano
04.12.2003 12:16:56
Przyjacielu mascr@by Jakiego uzywasz programu do csreenschotow , mozna wiedziec ? Bo ten co mam nierobi mi screenkow z divxa :(( Ogladasz film zlapiesz obraz a po zapisie czarna plama mozliwe to ? :P
ReD
Dodano
04.12.2003 10:59:41
Dlatego Pawek nie kazdy mysli w ten sam sposob.
Sprawa wyjasniona.Poczekamy na nastepny post od Madakaker`a (:D ) i bedziemy walczyc dalej jesli to nie dało efektow naszej zmudnej pracy :wink: .
McScr@by
Dodano
04.12.2003 01:20:04
WIELKIE SORRY :!: :!: :oops: Wszystko jasne, oczywiscie nie zauwaźyłem 2 kluczowych słów:

Pozatym zasugierowalem sie tym ze Norton ma tez identyczna opcje jak kosz systemowy–Nieprzenos plikow...

Bez nich zdanie by brzmiało: Pozatym zasugierowalem ze Norton ma tez identyczna opcje jak kosz systemowy–Nieprzenos plikow... – CZYLI ZUPEŁNIE ODWROTNIE

Wszystko jasne, mój błąd. Myslimy o tym samym, ale w domysle czytamy (bynajmniej ja, jakby chodziło nam o 2 rózne rzeczy :oops:)
Pawek
Dodano
04.12.2003 01:08:06
Sprawe przeanalizowalem i ma sie tak :
Systemowy kosz integruje sie z Nortonem (NIS,NSW,NAV,NPF):
A na Zrzucie jest cos takiego i nie biega tu o UnErase Wizard (Protectet Files)
Update:
Sorry za zmiany ale mialem problemy z plikiem .jpg
McScr@by
Dodano
04.12.2003 00:56:37
mcscr@by:
Spoko Pawku wszystko o.k
Ale w Własciwosciach kosza mozna przeciesz ustawic:
Nieprzenos plikow tylko natychmiast kasuj pliki po usunieciu,Wszyscy(mcscr@by,PgX,Pawek) na dobra sprawe dalismy ta sama odpowiedz.

To by się zgadzało :D

mcscr@by:
Pozatym zasugierowalem sie tym ze Norton ma tez identyczna opcje jak kosz systemowy–Nieprzenos plikow... :)

Uźywam róznych wersji Nortona od paru lat i takowej opcji nugdy ni widziałem :P Twierdzę, źe mylisz to z przechowywanymi "ostatnio usunietymi plikami". Ta opcja to swoisty "ostatni" ratunek, gdy przez pomyłkę usunelismy jakieś jak sie okazało potrzebne nam pliki. Ostatni w "", bo są jeszcze programy do odzyskiwania plików w bardziej skomplikowanych przypadkach (np. Easy Recovery).

POZDRÓWKI for ALL, Pawek.
Pawek
Dodano
04.12.2003 00:43:08
Spoko Pawku wszystko o.k
Ale w Własciwosciach kosza mozna przeciesz ustawic:
Nieprzenos plikow tylko natychmiast kasuj pliki po usunieciu,Wszyscy(mcscr@by,PgX,Pawek) na dobra sprawe dalismy ta sama odpowiedz.
Pozatym zasugierowalem sie tym ze Norton ma tez identyczna opcje jak kosz systemowy–Nieprzenos plikow... :)
McScr@by
Dodano
04.12.2003 00:32:54
Spoko, ale to by było nielogiczne, gdyby Madafaker miał program "pakujący się do kosza" skoro on nie uźywa go (kosza) :?

To co napisałeś – wszystko się zgadza, tylko po prostu wydaje mi się, źe napisałeś to niepotrzebnie, powtarzam – WYDAJE MI SIĘ.

Proszę nie odbierać mojej uwagi jako chęc "zaczepki, czy cuś" :wink:
Pawek
Dodano
04.12.2003 00:20:59
Pawek:
mcscr@by:
Urzywasz jakiegos programu z rodziny Norton`a ?
Jesli tak to moze na Własciwosciach Kosza ustawiles nie przenos do kosza tylko automatycznie usuń,zaleznosc ta moze tez dotyczyc innych aplkacji z podobna opcja.

To się nazywa czytanie ze zrozumieniem... :?

Jak wół Madafaker napisał:

Nie uźywam "kosza" i usunąłem go z pulpitu

To się nazywa czytanie ze zrozumieniem... :?
Moze kolega uzywa ktoregos z programu Symantec`a a jak wiadomo on tez zarzadza Koszem,teoretycznie mogl zaznaczyc opcje przed usunieciem kosza –"Nie przenos do kosza,usuwaj automatycznie,czy jakos tak"i dopiero potem usunac Kosz,taki przypadek tez mogl miec miejsce,dlatego Szanowny Pawku,nie wiem dlaczego zwrociles mi uwage ?
Czy kazdy mysli w ten sam sposob co ty ?
McScr@by
Dodano
04.12.2003 00:13:25
Zrób tak:

Z tego co zrozumiałem, lubisz mieć czysty pulpit, tak??

Skoro tak, to po prostu nie usuwaj go jakoś "nienormalnie", a po prostu chowaj (pklik myszy––>Rozmiesc ikony według––>Odhacz pokaź ikony). W opcjach kosza ustaw 'nie przenoś do kosza...'

Jak tak zrobisz, to będzie się pytał, ale o usunięcie od razu z dysku.

PS. Pamiętaj jeszcze o kombinacji Shift+Del.
Pawek
Dodano
03.12.2003 23:53:18
PgX:
To ustaw sobie we właściwościach kosza
Jakiego kosza ? :shock:
EL NINO
Dodano
03.12.2003 23:31:41
To ustaw sobie we właściwościach kosza źeby pytał przed usu nięciem :wink: i po sprawie
PgX
Dodano
03.12.2003 22:46:21
Poprostu draźni mnie ikona "kosz" na pulpicie i zawsze ją usuwam.
Win 98 przed usunięciem pliku pyta o potwierdzenie tej operacji,a w Win XP robi to "automatycznie",i właśnie o uzyskanie takiego zapytania,przed usunięciem rozbija się cały problem,tak więc zamieszanie z "koszem" sobie darujcie...

Pawek jaki ten świat jest mały :–)
Madafaker
Dodano
03.12.2003 21:15:33
Madafaker
Dodano:
03.12.2003 14:44:12
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2