połącznie lokalne
Witam,łącze się przez internet przez ruter, gdzie jestem podłączony z kolegą, gdzie kolega poprosił mnie abym skonfigurował sieć w celu przesłania mu filmów, a problem jest na moim kompie gdzie chciałem skonfigurować sieć a tu się okazuje ze mnie nie widać(jeszcze nie ustawaiłem sieci na kolegi PC) Usługi mam włączone:
- Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego
- Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny
- Połączenia sieciowe
- Pomoc TCP/IP NetBIOS
- Serwer
- Usługa dostarczania sieci
Odpowiedzi: 1
Skad mi wiedziec ? Nigdy sie nie zastanawialem.De Niro:Jakie jeszcze usługi odpowiadaja za siec lokalną
De Niro, to ze Cie "nie widac", moze oznaczac przykladowo, ze firewall Ci na to nie pozwala.
Zero informacji w Twoim poscie.
Strona 1 / 1
<p>problem nie wiem w jaki sposób, ale się rozwiązał, najpierw zaczoł sypać błedem:</p><p>---------------------------<br /> Moje miejsca sieciowe<br /> ---------------------------<br /> Workgroup nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu.Lista serwerów dla tej grupy roboczej jest obecnie niedostępna. <br /> ---------------------------<br /> OK <br /> ---------------------------<br /> gdzie następnie, moge przeglądać sieć, problem był raczej po stronie usług gdzie wyłaczyłem aby zwiekszyć wydajność kompa. <br /> </p>