połącznie lokalne

Witam,łącze się przez internet przez ruter, gdzie jestem podłączony z kolegą, gdzie kolega poprosił mnie abym skonfigurował sieć w celu przesłania mu filmów, a problem jest na moim kompie  gdzie chciałem skonfigurować sieć a tu się okazuje ze mnie nie widać(jeszcze nie ustawaiłem sieci na kolegi PC) Usługi mam włączone:

1. Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego
  2. Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny
  3. Połączenia sieciowe
  4. Pomoc TCP/IP NetBIOS
  5. Serwer
  6. Usługa dostarczania sieci
Jakie jeszcze usługi odpowiadaja za siec lokalną, siec na swoim kompie skonfigurowałem jako workgroup a gdy wchodze w moje miejsce sieciowe to jestem nie widocznym, co należy zrobić, dodam ze ze uaktywniłem konto Gośćia a w opcjach folderach zaznaczyłem Automatycznie wyszukaj pliki i foldery, co jeszcze mozna zrobic.

Odpowiedzi: 1

De Niro:
Jakie jeszcze usługi odpowiadaja za siec lokalną
Skad mi wiedziec ? Nigdy sie nie zastanawialemWink.

De Niro, to ze Cie "nie widac", moze oznaczac przykladowo, ze firewall Ci na to nie pozwala.

Zero informacji w Twoim poscie.
EL NINO
Dodano
10.09.2006 18:13:11
  • De Niro 11.09.2006 00:44:21

<p>problem nie wiem w jaki spos&oacute;b, ale się rozwiązał, najpierw zaczoł sypać błedem:</p><p>---------------------------<br /> Moje miejsca sieciowe<br /> ---------------------------<br /> Workgroup nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu.Lista serwer&oacute;w dla tej grupy roboczej jest obecnie niedostępna. <br /> ---------------------------<br /> OK&nbsp;&nbsp; <br /> ---------------------------<br /> gdzie następnie, moge przeglądać sieć, problem był raczej po stronie usług gdzie wyłaczyłem aby zwiekszyć wydajność kompa. <br /> </p>

De Niro
Dodano:
10.09.2006 14:53:17
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1