Połączenie sieciowe.
Mam kolejny problem, nie mogę się połączyć z moją siecią mam zasięg(połączenie radiowe)i wszystko jest ok, tylko ciągle jest "Stan: Odnawianie adresu IP" i tak ciągle. Na drugim windowsie wszystko dobrze działa, pomocy!!!
Odpowiedzi: 13
Znalazłem sprawcę, było nim pewne zwierze a mianowicie Panda (antivirus) :P
Zainstalowałem sobie ten program ale nic. Włączyłem go i tylko ciągle "Status: Scanning"
Skoro nie masz pod XP to sciagnij stąd
aha to to tak ale mam tylko ten program pod win98
Powinno byc jakies Configuration Utility
Sam na płycie mam od WL–U351
Sam na płycie mam od WL–U351
nie ma do tego źadnego programu na płytce są tylko stery, spróbóję przeinstalowac stery
Wiec Planet WL–U350
Musisz miec do niej jakas płyte ze sterownikami a na niej programik do obsługi i konfiguracji sieci
Odptaszkowujesz "Uzyj systemu Windows do obsługi..." i konfigurujesz przy pomocy tego softu
PS: Moze wystarczy zwykłe przeinstalowanie sterowników do karty
Musisz miec do niej jakas płyte ze sterownikami a na niej programik do obsługi i konfiguracji sieci
Odptaszkowujesz "Uzyj systemu Windows do obsługi..." i konfigurujesz przy pomocy tego softu
PS: Moze wystarczy zwykłe przeinstalowanie sterowników do karty
Mam Sp2. A model to "Wireles Lan USB Adapter WL–U350"
XP SP1/SP2 ??
Co to za sieciowka radiowa ?? (o model chodzi)
Co to za sieciowka radiowa ?? (o model chodzi)
Połączeniem opiekuje się system, bez źadnych programów. Na jednym kompie mam 2 windy na jednej wszystko działa a na drugiej niestety nie.
Co to za radiowka ??
Kto sie "opiekuje" połaczenie, system czy osobny program ??
Wkoncu, czy to ten sam komputer czy sasiedni na przykład (chodzi o tego na ktorym wszystko działa)
Moze drugi system obok tego ??
Kto sie "opiekuje" połaczenie, system czy osobny program ??
Wkoncu, czy to ten sam komputer czy sasiedni na przykład (chodzi o tego na ktorym wszystko działa)
Moze drugi system obok tego ??
sorry ale piszę tego posta źeby poszedł w górę i źeby ktoś w końcu odpowiedział
nic nie przestawiałem ale jeszcze sprawdzę i powiem
––EDIT––
Z tego co patrze wszystko ustawione jest tak samo jak na tym drugim windowsie.
Powiedz dokładnie co gdzie i jak ustawić. Aha i mogę jeszcze dodać źe zauwaźyłem źe obok tej ikony "połączenie sieci bezprzewodowej" jest taka mała kłódeczka
––EDIT––
Z tego co patrze wszystko ustawione jest tak samo jak na tym drugim windowsie.
Powiedz dokładnie co gdzie i jak ustawić. Aha i mogę jeszcze dodać źe zauwaźyłem źe obok tej ikony "połączenie sieci bezprzewodowej" jest taka mała kłódeczka
Strona 1 / 1