Połączenie laptopa do sieci

Moj problem wyglada tak:
mam na laptopie jak i na kompie win XP
Naleze do sieci bezprzewodowej i chcialbym w domu podlaczyc sobie latpopa azebym mial w nim internet. Moj problem polega na tym ze w zrobilem mostek poleczenie bezprzewodowego i karty sieciowej i teoretycznie sie lacza ale nie uzyskuje mi IP przydzielonego w sieci bezprzewodowej i w ten sposob nie mam na zadnym kompie internetu :evil: pomozcie

Odpowiedzi: 2

d_woj:
co jest grane i jak powinienem skonfigurowac te polaczenia
aha dodam ze nie mam zadnych mostkow bo byly zbedne :idea:
Grane jest to, ze piszesz posty a nie przegladasz forum. Masz przeciez w tym dziale przyklejony temat o podlaczaniu komputerow. Przeczytaj, poustawiaj sobie spokojnie i przegladaj neta na dwoch kompach.

Zadnych mostkow, zadnego dodawania MAC karty z laptopa. Ciebie jedynie dotyczy dopisek w dolnej czesci linkowanego opisu – o problemie z IP 192.168.0.xxx
EL NINO
Dodano
06.07.2005 20:37:43
no wiec sprawa ma sie tak:
przydzielilem na routerze mojemu laptopowi adres IP 192.168.0.8 a moj komputer ma caly czas IP 192.168.0.6 :idea:
Wpisalem wszystkie konfiguracje recznie(gdyz autoamtycznie mi wykrywala jakies inne IP i nadal nie chce mi sie polaczyuc z internetem :x
Aha dodalem rowniez na access poincie moj mac(nr) karty sieciowej ktora mam w kompie jak i ta w laptopie(gdyz mamy ustawione filtry na sieci)
i nadal nic :evil:
dodam ze teraz jak wpisze w cmd ipconfig/all to pokazuje mi tylko mac mojej karty sieciowej(bezprzewodowej) a nie pokazuje normalnej karty sieciowej a wczesniej pokazywal dobrze
:evil:
co jest grane i jak powinienem skonfigurowac te polaczenia
aha dodam ze nie mam zadnych mostkow bo byly zbedne :idea:
d_woj
Dodano
06.07.2005 14:58:41
d_woj
Dodano:
03.07.2005 15:42:13
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1