połączenie lan
Siemanko mam takie pytanie mianowicie do pewnej gry potrzebne jest połączenie TCP/IP gdzie moge sprawdzić czy mam je włączone i jak by co jak ustawić źeby było włączone.
Odpowiedzi: 8
Masz IP wewnetrzne, wiec ktos moze Ci sie wlamac najwyzej do piwnicy :wink: .
A jeśli zamieszcze tu na forum ecreena to ktoś moźe zrobic jakiegoś włama wiedząc jakie mam IP :?:
podeslijcie z waszych kompow ipconfig /all (logi).
Tak jesteśmy w jednej sieci. Gadaliśmy z adminem to powiedział źe powinniśmy sie widzieć bo adresy ip mamy podobne w tych pierwszych cyferkach :lol: . Oboje mamy neta z kafejki i dlatego nie wiem co moźe być nie tak
Zygo, to co podajesz, to W98. Natomiast XP domyslnie ZAWSZE instaluje TCP/IP.
A z tym "widzeniem" – jestescie z kumplem w jednej sieci ? Jakie macie adresy ? Wpiszcie sobie w Uruchom cmd+Enter a pozniej ipconfig /all i porownajcie. Moze jestescie w innych segmentach sieci i nie ma miedzy Wami routowania ?
A z tym "widzeniem" – jestescie z kumplem w jednej sieci ? Jakie macie adresy ? Wpiszcie sobie w Uruchom cmd+Enter a pozniej ipconfig /all i porownajcie. Moze jestescie w innych segmentach sieci i nie ma miedzy Wami routowania ?
Mam XP. Jak by co to chodzi o warcrafta 3 bo wraz z kumplami nie widzimy sie w sieci lokalnej. Czytałem źe musi być ten protokół.Czytałem o konfiguracji:
Kliknij przycisk "Start", wybierz "Ustawienia", a następnie "Panel sterowania".
Kliknij dwukrotnie ikonę "Sieć".
Wybierz z listy protokół "TCP/IP" dla karty sieciowej. Kliknij przycisk "Właściwości".
Wybierz kartę "Adres IP".
Wybierz opcję "Podaj adres IP".
W polu "Maska podsieci" wpisz "255.255.255.0".
W polu "Adres IP" wpisz "192.168.0.x", gdzie 'x' jest liczbą (podaj '1' dla pierwszego komputera, '2' dla następnego itd.).
Kliknij przycisk "OK".
Kliknij kolejny przycisk "OK".
jeśli trzeba to dam screena z właściwości sieci.
Kliknij przycisk "Start", wybierz "Ustawienia", a następnie "Panel sterowania".
Kliknij dwukrotnie ikonę "Sieć".
Wybierz z listy protokół "TCP/IP" dla karty sieciowej. Kliknij przycisk "Właściwości".
Wybierz kartę "Adres IP".
Wybierz opcję "Podaj adres IP".
W polu "Maska podsieci" wpisz "255.255.255.0".
W polu "Adres IP" wpisz "192.168.0.x", gdzie 'x' jest liczbą (podaj '1' dla pierwszego komputera, '2' dla następnego itd.).
Kliknij przycisk "OK".
Kliknij kolejny przycisk "OK".
jeśli trzeba to dam screena z właściwości sieci.
Skoro masz polaczenie z netem, szczegolnie przez ta sieciowke, to masz TCP/IPZygo:... potrzebne jest połączenie TCP/IP gdzie moge sprawdzić czy mam je włączone ...
w zaleznosci od systemu... ale ogolnie we wlasciwosciach sieci (polaczenia siecioweg). podaj system to zrobimy tutoriala ;)
Strona 1 / 1