połączenie komputerów
witam
trochę poczytałem posty ale dalej nie wiem jak się połączyć poprzez sieć (radiowa)z kolegą
mamy xp–ki (nie bezpośrednio tylko przez serwer z kafejki)
z góry wielkie dzięki
trochę poczytałem posty ale dalej nie wiem jak się połączyć poprzez sieć (radiowa)z kolegą
mamy xp–ki (nie bezpośrednio tylko przez serwer z kafejki)
z góry wielkie dzięki
Odpowiedzi: 10
5719327
Nie, to nie to. Wiesz co – podaj jednak ten numer GG.
o co chodzi z tą grupą roboczą (administratorzy,goście,uźytkownicy) to oto chodzi
w jakiej jestem
w jakiej jestem
Z reguly nie bawie sie w rozwiazywanie problemow w ten sposob – od tego jest forum. A numer jakis masz tego GG ?
moźe mi podpowiesz na gg
Nie doczytales dokladnie. Nie pisalem o wpisaniu w "Uruchom"egon:po wpisaniu ipconfig /all okienko wyświetla się na chwile nie sposób doczytać
Ten "Wiersz polecen" znajduje sie chyba w Start –> Programy –> Akcesoria i to taki XPkowy Tryb MS–Dos. Uruchamia sie w nowym oknie.Wez moze i uruchom "Wiersz polecen" ze Start – Programy i wpisz polecenie ipconfig /all.
Jaka masz grupe robocza Ty a jaka kolega ?
dzięki za cierpliwość
po wpisaniu ipconfig /all okienko wyświetla się na chwile nie sposób doczytać
kartę mam D–Link AirPlus DWL–520+ Wireless PCI Adapter
to wszystko co mogę powiedzieć
w jaki sposób mogę połączyć się z innym komputerem
(mam 4 znajomych) którzy koźystają z internetu drogą radiową
w pomocy czytałem coś konfiguracja sieci a ten drugi ma odpalić z płytki
prosiłbym o ile to moźliwe łopatologicznie
dzięki
po wpisaniu ipconfig /all okienko wyświetla się na chwile nie sposób doczytać
kartę mam D–Link AirPlus DWL–520+ Wireless PCI Adapter
to wszystko co mogę powiedzieć
w jaki sposób mogę połączyć się z innym komputerem
(mam 4 znajomych) którzy koźystają z internetu drogą radiową
w pomocy czytałem coś konfiguracja sieci a ten drugi ma odpalić z płytki
prosiłbym o ile to moźliwe łopatologicznie
dzięki
Powiem tyle: za wylewny to nie jestes :wink: . Nic konkretnego nie napisales, wiec dalej stoimy w miejscu. Wiesz przynajmniej jakie ustawienia ma Twoj komputer ? Jakie ma komp kolegi ?
Czy adresy pobierane sa automatycznie, czy tez wpisywaliscie recznie ?
Czy jest jakis Access Point i jakie ma ustawienia ? Znasz numer IP kompa kolegi ?
Jaka badz jakie grupy robocze ?
Wez moze i uruchom "Wiersz polecen" ze Start – Programy i wpisz polecenie ipconfig /all. Otrzymasz wypisane ustawienia swojej karty sieciowej. To samo u kumpla. Podaj te ustawienia to bedziemy myslec dalej.
Czy adresy pobierane sa automatycznie, czy tez wpisywaliscie recznie ?
Czy jest jakis Access Point i jakie ma ustawienia ? Znasz numer IP kompa kolegi ?
Jaka badz jakie grupy robocze ?
Wez moze i uruchom "Wiersz polecen" ze Start – Programy i wpisz polecenie ipconfig /all. Otrzymasz wypisane ustawienia swojej karty sieciowej. To samo u kumpla. Podaj te ustawienia to bedziemy myslec dalej.
o wymianę danych a jeśli chodzi o serwer to nic nie wiem
O jakie polaczenie chodzi ? O wymiane danych ? Jakich ustawien wymaga ten "serwer" ? Wiesz, czy ustawiasz sobie takie jak Ci pasuja ?
Strona 1 / 1