połączenie kablowe, problem...:(((

mam wykupioną usługe w sieci kablowej na internet 2Mb, mam to na 2 komputery, gdy podłanczam 2 komputer kablem sieciowym nie wykrywa komputera (kabel sieciowy jest odłączony). 2 komputer znajduje się około 35 metrów od modemu. Gdy podłanczam 1 komputer (który znajduje się w pobliźu) to jest połączenie sieciowe i przez usb... proszę o szybką pomoc co moźe być nie tak :?: modem z jakiego korzystam to: TERAYON TJ 720x :!:

wogóle czy ten modem moźe przesłać połaczenie sieciowe na taką odległość :?:

Odpowiedzi: 4

ale jakies kilka godzin temu ten komputer oddalony około 35 metrów był podłączony pod sieć, odłączyłem kabel od swicha i podłączyłem pod modem kablowy... wcześniej działał net... teraz nawet nie ma połączenia sieciowego :? moźe dlatego źe końcówke odciołem noźem i przy modemie w innym pomieszczeniu ją przylutowałem kabelek po kabelku... ale wczesniej zrobiłem juźtakie coś tą metodą i było OK... 8) dopiero jutro bede miał zaciskarke i zrobie to po ludzku...
szczyku
Dodano
28.04.2006 23:48:54
moźe warto ten niedziałający komputer przenieść bliźej modemu i sprawdzić? na krutszym kablu? na tym co chodzi działający komp...
tpalarczyk
Dodano
28.04.2006 23:43:36
IP mam zewnętrzne ale przydzielane automatycznie z serwera... chodzi o to źe nawet nie mam połączenia sieciowego :? komunikat: :!: kabel sieciowy jest odłączony :!: chodzi o to czy ten modem moźe przesłać dane na odległość około 35 metrów :?: :?: :?:
szczyku
Dodano
28.04.2006 23:35:24
pobierasz IP z serwera DHCP czy masz prywatne IP? Wejdź w ustawienia połączeń sieciowych i jak masz IP przyznawane przez DHCP zaznacz by pobierał automatycznie ten nr. Skonfiguruj połączenie z siecią tak jak na komputerze na którym to działa...
tpalarczyk
Dodano
28.04.2006 23:28:40
szczyku
Dodano:
28.04.2006 22:27:24
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1