Połączenie dwóch komputerów
Mam bardzo waźne pytanie, mianowicie otóź:
Czy moźna podłączyc jeden komp do drugiego,
chodzi oto źe na duźym komputerze jest zainstalowana neostrada, i jak ktoś uźywa tego drugiego to czy np na laptopie w drugim pokoju teź moge korzystać z internetu z duźego komputera? Prosze o bardzo szybka odpowiedź.
Czy moźna podłączyc jeden komp do drugiego,
chodzi oto źe na duźym komputerze jest zainstalowana neostrada, i jak ktoś uźywa tego drugiego to czy np na laptopie w drugim pokoju teź moge korzystać z internetu z duźego komputera? Prosze o bardzo szybka odpowiedź.
Odpowiedzi: 12
Czy widzisz w drugim poscie linka ? Bo ja widze. No chyba ze mam zwidy.
Sa w linku opisane dwie rzeczy ? Sa.
1. Polaczenie komputerow.
2. Polaczenie w celu udostepnienia neta.
Zwroc prosze uwage na roznice w tych opisach i dopowiedz sobie co nalezy zaznaczyc/wlaczyc, a czego nie.
P.S. Zacznij moze sam myslec i nie kaz mi sie zastanawiac nad tym, czy przypadkiem wszyscy to homo saphiens.
Sa w linku opisane dwie rzeczy ? Sa.
1. Polaczenie komputerow.
2. Polaczenie w celu udostepnienia neta.
Zwroc prosze uwage na roznice w tych opisach i dopowiedz sobie co nalezy zaznaczyc/wlaczyc, a czego nie.
P.S. Zacznij moze sam myslec i nie kaz mi sie zastanawiac nad tym, czy przypadkiem wszyscy to homo saphiens.
A jak juź połącze dwa kompy a nie chce udostepniac neta na drugiego kompa to co mam zrobić jak to poustawiać??
Z kablem powinny byc sterowniki – wlasciwie "USB–USB Network Bridge Driver". Po zainstalowaniu pojawi sie sprzet w kartach sieciowych i kontrolerach USB. Pozniej tylko konfiguracja tego polaczenia jak zwyklej karty sieciowej.
To właśnie taki kabel ma mój kolega. I właśnie w tym jest problem źe nie wie jak połaczyc 2 kompy tym kablem. Proszę o pomoc.
Przede wszystkim specjalny kabel ethernetowy USB.
Róźnica między zintegrowaną sieciówką w kartą PCI jest tylko taka źe do zintegrowanej stery są na płycie od płyty głównej a do PCI stery są przwaźnie na dyskietce :D
Ja teź mam waźne pytanie. Jak połaczyć 2 kompy za pomocą kabla USB??? Czy potrzebne do tego są jakieś stery???
Ja teź mam waźne pytanie. Jak połaczyć 2 kompy za pomocą kabla USB??? Czy potrzebne do tego są jakieś stery???
Bo wiecie ja pierwszy raz tworze taką sieć i chciał bym źeby mi to wszystko łatwo i sprawnie poszło.I temu prosze o pomoc.
EL NINO:Jaka jest roznica miedzy karta zintegrowana a obsadzana w gniezdzie ?
TY tego nie wiesz :shock: :mrgreen:
Jaka jest roznica miedzy karta zintegrowana a obsadzana w gniezdzie ?Jaro19:jak połączyć dwa kompy mające karty zintegrowane??
podejdzmy do tego powaznie – tak samo jak komputery z kartami na PCI nie ma w tym zadnej roznicy.
2 posty wyzej podalem linka gdzie ELnino wyczerpal temat konfiguracji(połączenie sieciowego) kart sieciowych, jezeli po przeczytaniu :idea: w dalszym ciagu cos nie bedzie Wam dzialalo to napiszcie jakie sa tego objawy
2 posty wyzej podalem linka gdzie ELnino wyczerpal temat konfiguracji(połączenie sieciowego) kart sieciowych, jezeli po przeczytaniu :idea: w dalszym ciagu cos nie bedzie Wam dzialalo to napiszcie jakie sa tego objawy
A ja mam pytanko jak połączyć dwa kompy mające karty zintegrowane??Piszcie co mi radzicie i bez źartów prosze.Prosze o odpowiedzi jestem wdzięczny za odpowiedzi
witaj ale Twoje pytanie jest tak pospolite ze chyba niedlugo ludzie wogole nie beda na nie odpisywac ––
przyklejony temat
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
przeczytaj uwaznie a odpowiesz sobie Sam na pytanie ktore Zadales
przyklejony temat
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
przeczytaj uwaznie a odpowiesz sobie Sam na pytanie ktore Zadales
Strona 1 / 1