Połączenie dwóch komputerów
Witam
Posiadam dwa komputery podłączone do internetowej sieci lokalnej. Ze względu na bespieczeństwo mapowania dysków obu komputerów, wpiąłem dodatkowo jeszcze po jednej karcie sieciowej do kaźdego komputera i spiąłem je kabelkiem z przeplotem (przeplotu nie robiłem sam, zrobili mi to panowie w sklepie i został przetestowany). Nawiązałem na nich połączenie. Komputery odpowiadają na pingi. Naleźą do tej samej grupy roboczej z róźnymi numerami IP. Problem tkwi w otoczeniu sieciowym gdzie widzę na kaźdym komputerze pustą grupę roboczą. Bardzo proszę o napisanie mi w czym tkwi problem?
–––Przeczytałem temat przyklejony i robiłem wg zaleceń–––
Posiadam dwa komputery podłączone do internetowej sieci lokalnej. Ze względu na bespieczeństwo mapowania dysków obu komputerów, wpiąłem dodatkowo jeszcze po jednej karcie sieciowej do kaźdego komputera i spiąłem je kabelkiem z przeplotem (przeplotu nie robiłem sam, zrobili mi to panowie w sklepie i został przetestowany). Nawiązałem na nich połączenie. Komputery odpowiadają na pingi. Naleźą do tej samej grupy roboczej z róźnymi numerami IP. Problem tkwi w otoczeniu sieciowym gdzie widzę na kaźdym komputerze pustą grupę roboczą. Bardzo proszę o napisanie mi w czym tkwi problem?
–––Przeczytałem temat przyklejony i robiłem wg zaleceń–––
Odpowiedzi: 1
Ze wzgledu na bezpieczenstwo wystarczylo udostepniac dane dla konkretnego uzytkownika jesli sa to systemy NT. Niepotrzebne wydatki.Mnich:Ze względu na bespieczeństwo mapowania dysków obu komputerów, wpiąłem dodatkowo jeszcze po jednej karcie sieciowej...
Ta "pusta grupa" utrzymuje sie przez caly czas, czy tez po jakims czasie (pol godziny, godzina) pojawiaja sie w niej komputery ? Tu bedzie chyba kwestia przegladarki glownej, ktora dziala w Twoim "duzym" LANie, a ktora to nie ma zadnych informacji o drugim polaczeniu.
Strona 1 / 1