Połączenie dwóch Kompów – dziwna sytuacja :/
Mam połączone 2 komputery sieciowo(WIN XP I WIN 98). Nagle przestało mi działać to połączenie do tego stopnia, źe podczas włączania kompa zawiesił się. Następnie zawiesił mi się podczas instalacji – dwa razy w tym samym miejscu. Okoazało się, źe musiałem zmienić karte sieciową.
Teraz juź wszystko dział, ale komputery się nie widzą pomimo tego, źe grupa robocza jest taka sama (przedtem wystarczyło ustawić tylko grupę roboczą). Podczas wyłączenia jednego z komputerów na drugim pojawia się komunikat, źe "Kabel sieciowy jest odłączony".
Mam pytanie czy to moźe być wina kabla ??
A moźe czegoś innego ??
Teraz juź wszystko dział, ale komputery się nie widzą pomimo tego, źe grupa robocza jest taka sama (przedtem wystarczyło ustawić tylko grupę roboczą). Podczas wyłączenia jednego z komputerów na drugim pojawia się komunikat, źe "Kabel sieciowy jest odłączony".
Mam pytanie czy to moźe być wina kabla ??
A moźe czegoś innego ??
Odpowiedzi: 3
To ze po wylaczeniu w98 na XP pokazuje sie komunikat o wylaczeniu kabla to normalne. Ale oprocz takiej samej grupy roboczej potrzebne sa rowniez inne ustawienia. O tym jak to ma wygladac, znajdziesz w przyklejonym temacie. Poczytaj, poustawiaj i zdaj relacje. Pingi itd...
Sprawdzałem karty i kabel, niestety chodzą, więc problem tkwi w czym innym ;(.
GOściu ze sklepu w którym sprawdzałem kabel mówił, źe to moźe być wina sterowników. Posprawdzam to jeszcze, a jak nie to niewiem :/.
GOściu ze sklepu w którym sprawdzałem kabel mówił, źe to moźe być wina sterowników. Posprawdzam to jeszcze, a jak nie to niewiem :/.
wina kabla albo wina karty sieciowej.
Strona 1 / 1