Połączenie crossowane PC (winXP) i Laptop (win98)
Mam Windowsa XP na PC i 98 na laptopie. Chciałem połączyć je za pomocą kabla crossowanego. Kiedyś mi to działało, lecz dawno nie uźywałem tego połączenia. Teraz znowu chciałem połączyć w sieć te kompy i... nie działa :( Ikona połączenia włącza się (pokazuje: Połączenie lokalne 100 MB/s) i jakieś tam pakiety są wysyłane i odbierane (po 5–10 minutach przeleci jakieś: 100 wysłane; 30 odebrane). Kompy w sieci się nie widzą. IP jest przyznawane dynamicznie. Na XP mam uruchomioną usługę DHCP, DNS, Routing.... Pomocy ;(
Odpowiedzi: 3
Przeczytaj jeszcze raz, moźe zauwaźysz coś co pominąłeś.
Moźesz troszkę jaśniej?
Chciałem połączyć je za pomocą kabla crossowanego... Kompy w sieci się nie widzą. IP jest przyznawane dynamicznie...
Moźesz troszkę jaśniej?
To juz czytalem.... ale nie pomoglo... dalej nie dziala....
Przyjacielu, na temat polaczen komputerow jest tutaj mnostwo postow, w ktorych miedzy innymi znalazlbys (gdybys zechcial przeszukac ten dzial) i tego linka – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
Jest w nim wszystko na temat polaczenia dwoch komputerow. Od sposobu oprawienia kabla, po ustawienia.
Jest w nim wszystko na temat polaczenia dwoch komputerow. Od sposobu oprawienia kabla, po ustawienia.
Strona 1 / 1