Połączenie bezprzewodowe niedostępne
Witam
mam następujący problem
Korzystam z sieci bezprzewodowej do głównego nadajnika mam około 500m bez źadnych przeszkód lecz dostaje co 10 min komunikat "połączenie bezprzewodowe niedostępne" zauwaźyłem ze tak sie dzieje kiedy zaczynam bardziej obciąźać sieć. Po minucie siec sie sama łączy ale wszystko co robie np: ściągam z neta lub wysyłam zostaje zrestartowane. moja karta wireless to AM1772. Połączenie ma siłę sygnału około 70% Co robić :?:
Prosze o pomoc :roll:
mam następujący problem
Korzystam z sieci bezprzewodowej do głównego nadajnika mam około 500m bez źadnych przeszkód lecz dostaje co 10 min komunikat "połączenie bezprzewodowe niedostępne" zauwaźyłem ze tak sie dzieje kiedy zaczynam bardziej obciąźać sieć. Po minucie siec sie sama łączy ale wszystko co robie np: ściągam z neta lub wysyłam zostaje zrestartowane. moja karta wireless to AM1772. Połączenie ma siłę sygnału około 70% Co robić :?:
Prosze o pomoc :roll:
Odpowiedzi: 5
Te adminy zawsze tak gadaja, choc czasami w kilku procentach maja racje :wink: .
Nie kupuj karty. Pozycz od kogos na probe. Moze ten "admin" ma jakas do przetestowania ? Szkoda wywalac kase, jesli ma sie okazac, ze jednak to admin dal dupy.
Nie kupuj karty. Pozycz od kogos na probe. Moze ten "admin" ma jakas do przetestowania ? Szkoda wywalac kase, jesli ma sie okazac, ze jednak to admin dal dupy.
Rozmawiałem z adminem i twierdzi ze mam uszkodza karte. Chodz dziwi mnie to ale wychodzi na to ze musze kupić nową :cry:
A próbowałeś obniźyć przepustowość łącza? Moźe pomoźe. Spróbuj.
Przeinstalowywalem stery juz nie raz zmienialem kilka razy windowsa i lipa cały czas to samo. wydaje sie ze wszystko jest dobrze skonfigurowane. moze sa jakies programy podtrzymujace stan połączenia. bo to sie rozlancza na 10–20sekund i po tym jest wszystko ok tylke przez te kilkanascie sekund trace to co sciagam lub wysylam z neta. w tym momencie denerwuje mnie to ze chce wysłac plik na megaupload ale mnie razlancza caly czas :?
Zacznij od zmiany sterownika radiówki, ewentualnie odinstaluj ją i zainstaluj od nowa.
Uźywasz jakiegoś softu do konfiguracji sieci (wybór nadajnika etc.)? Próbowałeś przeinstalowac?
Rozumiem, źe od strony providera wszystko gra?
Uźywasz jakiegoś softu do konfiguracji sieci (wybór nadajnika etc.)? Próbowałeś przeinstalowac?
Rozumiem, źe od strony providera wszystko gra?
Strona 1 / 1