Połączenie bezprzewodowe –> WinXP –>Win98??

Witam,

Nie znalazłem podobnego problemu na tym forum. Jeźeli ktoś zna wyjście, to proszę o pomoc.
Oto jak wygląda sieć:

Opis:

1. To jest router (z tym nie ma problemów) z połączniem do internetu.

3. Switch

2. Komputery

4. Access point

5. Mój komputer

?. Drugi komputer

Główny problem tkwi w tym, źe kiedy było SDI ze stałymi numerami IP w tej sieci, to na moim komputerze (5) z WinXP dało się udostępnić połączenie. Teraz jeste NEO, takźe stałe numery IP, a kiedy na moim komputerze próbuje ustawić, źeby komputer "?" mógł łączyć się za pośrednictwem mojego komputera, to wygląda to tak: komputer myśli, pod połączeniem pokazuje się rączka, łączy ponownie z siecią bezprzewodową, wszystko wygląda, jakby miało działać i BUM, wyskakuje błąd i wraca do ustawień poprzednich. Pisze, źe nie moźe udostępnić, poniewaź połączenie jest skonfigurowane z numerem IP potrzebnym do automatycznego adresowania?? przecieź IP mam stałe... I o co chodzi??
Jeźeli potrzeba więcej szczegółów, mogę podać.

Pomóźcie, a będę wdzięczny :(
Z dóry dziękuję...

Odpowiedzi: 2

Dziękuję :!: Zrozumiałem juź o co chodzi. Wiedziałem, źe moźna liczyć na to forum :D

P.S. Ten post to mój, tylko nie wiem czemu mnie jako gościa podpisało...
Templaar
Dodano
18.04.2004 03:18:47
Anonymous:
Jeźeli potrzeba więcej szczegółów, mogę podać.
Nie trzeba nic wiecej. Twoja pierwsza karta laczaca Cie z netem i LANem jednoczesnie ma z pewnoscia IP 192.168.0.xxx i to stanowi problem. Musisz albo poprosic kolege o zmiane numerow w LANie na np. 10.0.0.xxx albo zmienic IP na karcie laczacej Cie z drugim komputerem. Jak zmienic ? Podawalem juz ...siat razy linka z opisem ustawien i opisem takiej zmiany. Link do opisu ustawien na Jamie – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
EL NINO
Dodano
18.04.2004 01:57:24
Anonymous
Dodano:
17.04.2004 15:31:20
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1