Połączenie bezprzewodowe –> WinXP –>Win98??
Witam,
Nie znalazłem podobnego problemu na tym forum. Jeźeli ktoś zna wyjście, to proszę o pomoc.
Oto jak wygląda sieć:
Opis:
1. To jest router (z tym nie ma problemów) z połączniem do internetu.
3. Switch
2. Komputery
4. Access point
5. Mój komputer
?. Drugi komputer
Główny problem tkwi w tym, źe kiedy było SDI ze stałymi numerami IP w tej sieci, to na moim komputerze (5) z WinXP dało się udostępnić połączenie. Teraz jeste NEO, takźe stałe numery IP, a kiedy na moim komputerze próbuje ustawić, źeby komputer "?" mógł łączyć się za pośrednictwem mojego komputera, to wygląda to tak: komputer myśli, pod połączeniem pokazuje się rączka, łączy ponownie z siecią bezprzewodową, wszystko wygląda, jakby miało działać i BUM, wyskakuje błąd i wraca do ustawień poprzednich. Pisze, źe nie moźe udostępnić, poniewaź połączenie jest skonfigurowane z numerem IP potrzebnym do automatycznego adresowania?? przecieź IP mam stałe... I o co chodzi??
Jeźeli potrzeba więcej szczegółów, mogę podać.
Pomóźcie, a będę wdzięczny :(
Z dóry dziękuję...
Nie znalazłem podobnego problemu na tym forum. Jeźeli ktoś zna wyjście, to proszę o pomoc.
Oto jak wygląda sieć:
Opis:
1. To jest router (z tym nie ma problemów) z połączniem do internetu.
3. Switch
2. Komputery
4. Access point
5. Mój komputer
?. Drugi komputer
Główny problem tkwi w tym, źe kiedy było SDI ze stałymi numerami IP w tej sieci, to na moim komputerze (5) z WinXP dało się udostępnić połączenie. Teraz jeste NEO, takźe stałe numery IP, a kiedy na moim komputerze próbuje ustawić, źeby komputer "?" mógł łączyć się za pośrednictwem mojego komputera, to wygląda to tak: komputer myśli, pod połączeniem pokazuje się rączka, łączy ponownie z siecią bezprzewodową, wszystko wygląda, jakby miało działać i BUM, wyskakuje błąd i wraca do ustawień poprzednich. Pisze, źe nie moźe udostępnić, poniewaź połączenie jest skonfigurowane z numerem IP potrzebnym do automatycznego adresowania?? przecieź IP mam stałe... I o co chodzi??
Jeźeli potrzeba więcej szczegółów, mogę podać.
Pomóźcie, a będę wdzięczny :(
Z dóry dziękuję...
Odpowiedzi: 2
Dziękuję :!: Zrozumiałem juź o co chodzi. Wiedziałem, źe moźna liczyć na to forum :D
P.S. Ten post to mój, tylko nie wiem czemu mnie jako gościa podpisało...
P.S. Ten post to mój, tylko nie wiem czemu mnie jako gościa podpisało...
Nie trzeba nic wiecej. Twoja pierwsza karta laczaca Cie z netem i LANem jednoczesnie ma z pewnoscia IP 192.168.0.xxx i to stanowi problem. Musisz albo poprosic kolege o zmiane numerow w LANie na np. 10.0.0.xxx albo zmienic IP na karcie laczacej Cie z drugim komputerem. Jak zmienic ? Podawalem juz ...siat razy linka z opisem ustawien i opisem takiej zmiany. Link do opisu ustawien na Jamie – http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707Anonymous:Jeźeli potrzeba więcej szczegółów, mogę podać.
Strona 1 / 1