Połączenie 2 komputerów (wiem ze to bylo ale moje jest ...)
Witam chodzi mi o Połączenie 2 komputerów (wiem ze to bylo ale moje jest nietypowe)
Wszedzie gdzie zagladalem w posty to wszyscy przy polaczeniu sie 2 komuterów wpisywali jakies IP i Maski podsieci np jak bylo pokazane na tej stronie http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
Posiadam 2 komputery
1) System Windows Me
2) System Windows XP HE
Mam takie urzadzenie które posiada 3 przyciski :D
1 przycisk –> Internet jest na kompie z Systemem Me
2 przycisk –> Internet jest na kompie z Systemem XP
3 przycisk –> Komputery są połączone razem (skrętka [internet w czasie polaczenia tych dwóch kompów jest odlaczony]) i "powinny" sie widziec
Cała nietypowosc polega na tym ze ja mam przydzielany automatyczny numer IP i inne te takie, nie moge sobie pozwolic na wpisywanie takich ustawien jak widnieja na tej stronie zamieszczonej wyzej. Qrde mecze sie juz tydzien i nie moge tego zkonfigurowac pamietam ze kiedys raz mi sie udalo ale mialem formata ipadlo wszystko.
Nie wiem czy cos z tego rozumiecie ale blagam pomóźcie mi to skonfigurować Z góry wielkie Dzieki[/url]
Wszedzie gdzie zagladalem w posty to wszyscy przy polaczeniu sie 2 komuterów wpisywali jakies IP i Maski podsieci np jak bylo pokazane na tej stronie http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
Posiadam 2 komputery
1) System Windows Me
2) System Windows XP HE
Mam takie urzadzenie które posiada 3 przyciski :D
1 przycisk –> Internet jest na kompie z Systemem Me
2 przycisk –> Internet jest na kompie z Systemem XP
3 przycisk –> Komputery są połączone razem (skrętka [internet w czasie polaczenia tych dwóch kompów jest odlaczony]) i "powinny" sie widziec
Cała nietypowosc polega na tym ze ja mam przydzielany automatyczny numer IP i inne te takie, nie moge sobie pozwolic na wpisywanie takich ustawien jak widnieja na tej stronie zamieszczonej wyzej. Qrde mecze sie juz tydzien i nie moge tego zkonfigurowac pamietam ze kiedys raz mi sie udalo ale mialem formata ipadlo wszystko.
Nie wiem czy cos z tego rozumiecie ale blagam pomóźcie mi to skonfigurować Z góry wielkie Dzieki[/url]
Odpowiedzi: 8
Kup sobie sieciowke (30 zlotych) i podlacz kompy bezposrednio, bo w ten sposob to do niczego nie dojdziemy.
mam stale IP
1 komputer ma swoje
2 komputer ma swoje
1 komputer ma swoje
2 komputer ma swoje
Przeczytales poprzedni moj post ? Podasz w koncu jakies informacje czy tez poradzisz sobie sam ?
internet mam podlaczony do tego urzadzenia z ktorego sa 2 wyjscia do jednego i do drugiego kompa i po przez nacisniecie odpowiedniego guzika on przemienia raz tu raz tam net albo net odciety i dziala tylko siec. IP mam stale czyli zawsze taki sam
Ale co to za urzadzenie ? Czy ono przydziela Ci IP ? To IP masz przydzielane losowo czy tez zawsze to samo ? Jesli masz do neta wlaczony 1 komputer to dostaje on powiedzmy IP 1.1.1.1 – czy po wlaczeniu drugiego kompa dostaje on taki sam, identyczny IP czy tez inny ? No i piszesz, ze po wcisnieciu jakiegos tam guzika te dwa kompy sa polaczone. To w koncu sa czy nie ?
Wysil sie troche i opisz dokladnie cala sytuacje.
Wysil sie troche i opisz dokladnie cala sytuacje.
no chce 2 kompy ze soba polaczyc ale nie moge wpisywac IP bo mam DHCP i jak to zrobic ?
no chce 2 kompy ze soba polaczyc ale nie moge wpisywac IP bo mam DHCP i jak to zrobic ?
No ale dokladnie to o co chodzi ? Bo piszesz, ze masz ustrojstwo, ktore pozwala na polaczenie tych kompow. W czym jest problem ? Co to za machina z guzikami ?
Strona 1 / 1