Połącz z..........
Jestem cholernie wnerwiony bo przy włączaniu windows wyskakuje mi okienko łączenia z jakimś serwerem. Odinstalowałem wszystkie programy które instalowalem ostatnio ale źadnej zmiany. Mam antywirusa z najnowszą aktualizacją i nic nie znajduje. Podejrzewam sprawke spyware'u ale nie chce nic instalowac b o podobno takie programy w duzym stopniu ingeruja w dzialanie windy. prosze o pomoc z gory dzieki
Odpowiedzi: 20
Dziękuję wszystkim za porady, ale poradziłem sobie sam.
Usunąłem plik service.exe z system32 i wpisy z autoruna.
Usunąłem plik service.exe z system32 i wpisy z autoruna.
Chłopie podaj nam log z Hijack This :!:
Rebe:zobacz czy nie wystarczy dodanie wpisu do pliku hosts w X:WINDOWSsystem32driversetc – po otwarciu go np. notatnikiem zobaczysz jak to działa.
Niestety Rebe nie wiem cho**ra co mam wpisać. A co do zapisów w logach wg. mnie jest OK
zobacz czy nie wystarczy dodanie wpisu do pliku hosts w X:WINDOWSsystem32driversetc – po otwarciu go np. notatnikiem zobaczysz jak to działa.
Czytaj propozycje rozwiązania, nie wal postów na pałe :evil:
Znam serwer:
bot.ioe.com.ar
Co robić :?: :?: :?: :?: :?:
bot.ioe.com.ar
Co robić :?: :?: :?: :?: :?:
Rebe:Po lekturze dwóch powyźszych postów osiągnąłem etap opisanym w drugim wersie podpisu EL NINO :(
A nie mówiłem/pisałem –format, ot co !
EL NINO , to źe Rebemu opadło , to nic jeszcze starsznego, gorzej gdyby się podnieść nie chciało :P :wink: :lol:
To moze podpis zmienie na cos bardziej odpowiedniego ? :mrgreen:
Po lekturze dwóch powyźszych postów osiągnąłem etap opisanym w drugim wersie podpisu EL NINO :(
Nie działa bo to są progrmy nadzorujące prace przeglądarek, a nie pracę internetu!!!
Hmmm cóź moze masz racje .
MAm prosbe o link do spybota albo ad–adware'a
Thanks
MAm prosbe o link do spybota albo ad–adware'a
Thanks
Peter_l:
PS: wole pisac nowe odpowiedzi niz zmieniac glowna tresc
Ja zaś wolę byś się dostosował do sugestii w kwestii "zmień" i dlatego dwa Twoje posty zawierający dwa kolejne zdania poleciały w niebyt.
Tak się będzie działo z kolejnymi. To nie jest komunikator, ani miejsce ,w którym obowiązują Twoje zasady i upodobania.
hmmm. moj kolega instalowal i mu winde spartolilo po zainstalowniu ale dzieki za pomoc
Nie bój i instaluj AdAware i Spybota
Sprobuj wiec tak –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19974
Zwroc ponadto uwage na przycisk "Zmień" w gornym prawym rogu Twojego wyslanego posta. Chcesz cos dopisac – uzyj "Zmien".
Zwroc ponadto uwage na przycisk "Zmień" w gornym prawym rogu Twojego wyslanego posta. Chcesz cos dopisac – uzyj "Zmien".
jesli chodzi o szczegoly to szukalem wszedzie jakichs sladow nieznanego programu ale nic szukalem w uslugach w medźerze w msconfig ale ani sladu dzieki za dotychczasowe odpowiedzi
mam antydialera ale tez nic
tzn. serwer znam chyba jakiś argentyński bo ma dopisek *.ar
No to łatwiutkie jest, – skoro :
1. nie wiesz jaki to server Cie woła
2. Niechcesz nic instalować, co mogłoby Ci system zbisurmanić
3. źadnych bliźszych szczególów nie podałeś
to tylko , wyłącznie i bezapelacyjnie ......format :roll:
1. nie wiesz jaki to server Cie woła
2. Niechcesz nic instalować, co mogłoby Ci system zbisurmanić
3. źadnych bliźszych szczególów nie podałeś
to tylko , wyłącznie i bezapelacyjnie ......format :roll: