Pojawiła mi się nowa partycja
Po sformatowaniu dysku systemowego pojawiła mi sie nowa partycja. Ma ona 1MB i jest w formacje RAW.Mam dwa dyski,a ta partycja jest napewno na drugim.Na drugi dysk nie moge wejsc z biosa np zeby zrobic fdisc,a zeby zainstalowac windowsa musiałem ten dysk odpiąć.Cuda?
Odpowiedzi: 8
Odepnij dysk z systemem i podepnij tylko ten felerny jako master. Sam podpiety wykrywany jest przez BIOS ? Co "gada" FDISK ?
aha a dysk działa ok,tylko ta partycja wkurza.no i morze to początek końca tego dysku,nie wiem czy zapisywać na nim waźne wiadomości?czesc
Oj EL NINO naraźasz sie Rebe(czyźby rywalizacja).Odpowiadam na pytanka,a więc:
na partycji tej nic nie ma,zajmuje ona 1 MB.A gdy wchodzę na fdisk z dyskietki lub z pyty to poprostu nie pokazuje mi wogóle tego twardego dysku.I nie mam pojęcia skąd ta partycja się wzięła po formacje drugiego dysku(systemowego).Oprócz tego musiałem odpiąć ten (drugi)dysk,bo inaczej bez przerwy miałem problemy z instalacją winy na dysku systemowym.No rebe i EL NINO –co wy na to??
na partycji tej nic nie ma,zajmuje ona 1 MB.A gdy wchodzę na fdisk z dyskietki lub z pyty to poprostu nie pokazuje mi wogóle tego twardego dysku.I nie mam pojęcia skąd ta partycja się wzięła po formacje drugiego dysku(systemowego).Oprócz tego musiałem odpiąć ten (drugi)dysk,bo inaczej bez przerwy miałem problemy z instalacją winy na dysku systemowym.No rebe i EL NINO –co wy na to??
Znaczy EL NINO sugerujesz, źe ja co prawda rozumiem co czytam, ale nie rozumiem "co Autor" miał na myśli?
I tak do szukajki odeślę, a jeszcze agi jako Autorkę wskaźę.
I tak do szukajki odeślę, a jeszcze agi jako Autorkę wskaźę.
Dlaczego nie mozesz nic zrobic fdiskiem ? Jakies komunikaty ? Ta partycja RAW pokazywana jest jako ktora w kolejnosci na tym dysku. Masz na nim jakies dane ?
sory ,źle napisalem ,fdisk chce zrobić z dyskietki startowej 98 i nic
BIOS raczej nie ma problemu. Problem ma pawdeb, poniewaz chce z BIOSa zrobic fdisk.Rebe:skoro BIOS ma problem z zobaczeniem tego dysku.
Wrzuć, proszę, RAW do wyszukiwarki forum i poczytaj – są tam jakieś propozycje rozwiązań – tylko nie iwem czy wTwoim wypadku zadziałają, skoro BIOS ma problem z zobaczeniem tego dysku.
Niem nóź tematów w óznych działach – skutek zawsze ten sam – powielone lecą w kosmos.
Niem nóź tematów w óznych działach – skutek zawsze ten sam – powielone lecą w kosmos.
Strona 1 / 1