podział łącza mi nie działa
Zrobiłem tak jak jest to opisane ale mi nie dziala, tzn. nie do konca mi dziala.
Mam podlaczony net do winxp, w nim ma 2 sieciowki i zrobilem udostepnianie polaczenia internetowego w winxp. Na drugim kompie mam wi98, na ktorym dzialaja mi pingi po url i po ip, jak wpisze jakis adres ftp w przegladarce to sie polaczy ale strony www i gg nie dzialaja, o co moze chodzic............?
Mam podlaczony net do winxp, w nim ma 2 sieciowki i zrobilem udostepnianie polaczenia internetowego w winxp. Na drugim kompie mam wi98, na ktorym dzialaja mi pingi po url i po ip, jak wpisze jakis adres ftp w przegladarce to sie polaczy ale strony www i gg nie dzialaja, o co moze chodzic............?
Odpowiedzi: 9
A w sutawieniach przeglądarki nie masz czasem wybrane "Automatycznie wykryj ustawienia serwera Proxy"?
TTL, sie nie zmienily jestem tego pewien, dla mnie dziwne jest to ze pingi sa, ftp dziala ale www, sie nie otwieraja. Na winxp wylaczylem firewall'a i antywira i nic nie pomoglo. Wydaje mi sie ze problem tkwi po stronie win98, bo ani na linux ani na winxp nie dziala. Tylko w czym moze byc ten problem. Dodam jeszcze ze jak zainstalowalem Sygate Home Network, do podzialu lacza, to jak go wlaczalem to na win98 pojawial sie net na doslownie 1 sekunde, po czym znowu nie bylo. Jak ponnownie wyl/wlaczylem Sygate to samo na 1 sekunde byl i tak bez zmian...............???
Jesli dzialalo, a pozniej przestalo i na windowsie i na linuksie, mozna rowniez przypuszczac, ze admin kombinowal z TTL.
Z DNSem tepsy rowniez nie dziala ? Probowales ze 194.204.159.1 ?
Z DNSem tepsy rowniez nie dziala ? Probowales ze 194.204.159.1 ?
No to jest rhytmic i dns 192.168.4.10 bo z dns 192.168.0.1 nie dziala nawet ping. Dalej jest bez zmian ten sam problem. Dodam ze na poczatku jak to probowalem zrobic to nie dzialalo, przelaczylem sie na linuxa zrobiem w nim maskarade i zadzialalo mi i na linuxie i na wixp–bez zmian na winxp. Nastepnie po jakims czasie samo sie zepsulo :?: , tzn. przestalo dzialac i teraz nadal nie dziala ani na linux ani na winxp. Dziwne bo odpowiedzi na ping sa i dziala ftp w przegladarce ale www sie nie otwieraja ;(
Tak wlasnie napisalem. W okienku Host, nalezy wpisac nazwe pierwszego komputera – u Ciebie "RHYTMIC".
jak wpisze dns 192.168.0.1, to wtedy nie dziala nawet ping. W nazwie "host" ma byc nazwa komp1=rhytmic czy tez nie?
Nie powinno tu byc TCP/IP. W okienku pokazane sa powiazania protokolu TCP/IP z uslugami.
1. Mimo wszystko zmien DNS na 192.168.0.1
2. Nie pamietam juz w ktorej zakladce (DNS lub Brama) znajdziesz okienko "Host". Wpisales tam nazwe 1 komputera ? RHYTMIC z tego co widze.
1. Mimo wszystko zmien DNS na 192.168.0.1
2. Nie pamietam juz w ktorej zakladce (DNS lub Brama) znajdziesz okienko "Host". Wpisales tam nazwe 1 komputera ? RHYTMIC z tego co widze.
ipconfig /all na winxp
win98 winipcfg
win98 ustawienia sieciowe
win98 winipcfg
win98 ustawienia sieciowe
Pokaz jak skonfigurowales kompy.
XP – z Uruchom "cmd" i pozniej "ipconfig /all".
W98 – z Uruchom "winipcfg".
XP – z Uruchom "cmd" i pozniej "ipconfig /all".
W98 – z Uruchom "winipcfg".
Strona 1 / 1